Според него това е все едно един мъж да бие жена си и внезапно да спре да го прави.

КАКВИ КАРТИ ИГРАЕ ПУТИН В СИРИЯ

"Някой отива в друга страна, започва да бомбардира цивилното население, като разрушава болници и училища. Ако - има едно голямо "ако" - те решат пет месеца по-късно, че са направили достатъчно, нека не прекаляваме с хвалбите по техен адрес. Това е нещо като "спря ли той да бие жена си?", заяви Хаамънд пред парламента в лондон.

ТРИ РЕЗУЛТАТА ОТ ПРИКЛЮЧЕНИЕТО НА ПУТИН В СИРИЯ

Путин нареди вчера частично изтегляне на руските сили от арабската република. Докато Русия твърдеше, че удря бази на "Даеш" ("Ислямска държава") и други терористични организации, Великобритания, Германия и САЩ я обвиняваха, че бомбардира цивилни и умерени бунтовнически групировки, борещи се срещу Башар Асад.

"Фактът, че те са все още там, е нещо, срещу което постоянно трябва да протестираме. В никакъв случай не трябва да им се доверяваме само защото са се оттеглили от тази незаконна дейност", каза още Хамънд.

ИЗТЕГЛЯНЕТО НА РУСИЯ ОТ СИРИЯ МОЖЕ ДА ЗНАЧИ ГОЛЯМА СДЕЛКА

Руски бойни самолети продължиха днес да отлитат от Сирия към дома, предаде ТАСС.

Първо от базата "Хмеймим" тази сутрин излетяха "Су-25". По-късно това направиха бомбардировачи "Су-24М". Летенето се извършва на групи, всяка от които е предвождана от "Ил-76".