Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Рускта Дума подготвя законопроект "За защита честта и достойнството на президента на Руската федерация", предаде ТАСС.

Негов автор е депутатът Роман Худяков от националистическата Либералнодемократическа партия (ЛДПР). Той иска такива прояви да се наказват по-строго, включително със затвор. И твърди, че идеята му е вдъхновена от приет през 1990 г. закон за защита честта и достойнството на президента на СССР

Худяков се решил да прокара проектозакона, след като се запознал с редица клипове в YouTube, съдържащи преки оскърбления срещу президента Владимир Путин. Отделно той написал писмо до главния прокурор Юрий Чайка и председателя на Следствения комитет на Русия (СКР) Александър Бастрикин с искане да заведат дело във връзка с посочените клипове.

"Моите избиратели - жителите на Тамбовска област, ми изпратиха линкове към оскарбително видео с молба да се разбере защо има свободен достъп до такъв клип. След като го гледах, бях възмутен до дъното на душата ми. В портала YouTube е публикуван клип, оскърбяващ президента Владимир Путин", заявява Худяков, цитиран от в. "Известия".

В момента руските закони предвиждат различни наказания, най-тежкото от които е поправителен труд до 1 година, за обида на всеки държавен чиновник, включително президента. Няма обаче специален закон, наказващ за оскърбление именно на институцията държавен глава.

Старият закон от последните години на СССР, на който се позовава Худяков, е предвиждал затвор то три години, а за същото престъпление с използване на медии - до 6 години.

Сергей Фабричний - първи зам.-шеф на Комитета по гражзанско, криминално, арбитражно и процесуално законодателство, смята, че законодателите могат да разгледат въпроса за въвеждане на по-тежки наказания за обида на президента.

Същевременно Общоруският център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) съобщи, че 64 на сто от анкетираните от него руснаци биха гласували днес за съхраняването на СССР. Допитванаето бе направено в навечерието на 25-ата годишнина от референдума за или против запазването на Съветския съюз. Той се състоя на 17 март 1991 г.

27 на сто от анкетираните смятат Михаил Горбачов за главен виновник за края на съюзната държава. Според 13 процента вината е у Борис Елцин.

Ключови думи

Коментари

АТАКА-ПОБЕДА

Много добре искат нашите товаришчи! И нашия Лидер го нападат подобни гадове, ама не знаят с кого се закачат...

С кого бе мършо? с един ненормален пес ли бе? С него ли се закачаме. А вярваш ли ми? Че падне ли на сгода лидерът ти ще му счупя ченето за да не може повече да бълва омразната си руска пропаганда.

Махно

Интересно какво предлага този чекиджия да се направи със зрителите на цял един стадион, които скандират "путин хуйло"

запорожец

Гадове, не ги е срам, позволяват си да наричат Хуйло с обидни думи.....

Русия може да загуби половината от производството си на петрол Добивът на петрол в Русия може да бъде намален с 46% през следващите 20 години, ако Западът остави технологичните санкции в сила и цените на суровините останат ниски. Това заключение се съдържа в общата схема на развитие на руската петролна индустрия, която е подготвила на Министерството на енергетиката. Россия может потерять половину добычи нефти

анонимен

Мутринските атакисти обиждат и хулят на всяка крачка Българския президент,а се възмощават за президент на чужда държава и за техния тартор,ама хем нагли,че и тъпи.

Путин-Хуйло

Нали. Закон за честта на президента им искат такива като този натегач и лизач на путиновият осран гъз. А в това време наричат Турция диктаторска държава че не могат там да си използват познатият речник от хули, обиди, заплахи дори към г-н Ердоган. Просто тези си искат старите тоталитарни забрани никой да не им казва нищо на криво, а в това време е израз на свобода на словото и спазване на демократичните принципи на равнопоставеност и свободно волеизявление на убежденията да работи за тяхна полза да си хулят, оскърбяват да обиждат всеки не харесал им. Да говорим ли за Росен Пелванлиев как руската агентура го нарича? Защото това което го искат извън Русия, те въобще не са склонни да прилагат същото това от което искат да се възползват на максимум в Русия, да репресират хората дори и с принципите на демокрацията. Просто такива под човеци като този руски получовек за това живеят, за това се борят. Те да са по-висшата категория хора, а останалите да са някакви домашни животни държани в обори а не в нормални домашни условия и да им подхвърлят огризките от трапезите си. Значи те искат да наложат робската политика, на господари и роби, а твърдят че другите били поробителите. Защото ако този закон бъде приложен в една България, точно тези много бързо ще забравят до преди това какви са ги приказвали и на момента ще започнат да говорят коренно-противоположното, ама къде е демокрацията? Ама това как е възможно. Ама свобода на словото. Просто руската получовешка вредна популация - иска да налага поредната доза класическа робовладелска, но леко видоизменена система, скрита зад принципите на демокрацията. Защо този може ли да ме хване за едно място аз какво ще говоря за неговият лидер Путин-Хуйло да го набия в на еврейската му майка в богородицата и. Много дълбоко бил възмутен. А не е дълбоко възмутен че лидерът му убива половината свят с оръжията си, а на такива им се казва търговци на смърт, значи са масови убийци. Не се възмущава на масовите убийства в Сирия. Хайде да видим според кой негов закон ще ме подведе тази руска хлебарка? Най-много да му отида на крака в Москва и да му счупя мазната руска физиономия за да му кажа какво мисля за лидерът му. Да не си мисли че не мога? Или че са недосегаеми или най-малкото пък безсмъртни? Защото тези в Русия да не мислят и другото че са на друга планета и че никои не може да им отиде и да им търси лична сметка, включително и на чувствителният им лидер! Путин-Хуйло.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.