"Анонимните" обявиха война в киберпространството срещу Донард Тръмп. Вече е ясна и датата, на която световната хакерска организация ще атакува фаворита на Републиканската партия за кандидат за президент на САЩ - 1 април, денят на лъжата. Новината съобщи сайтът на списание "Нюзуик". 

От групата призовават привържениците си от целия свят атаките срещу Тръмп да са за затваряне на сайтовете му и изваждане на информация, която може да саботира предизборната му кампания.

СИКРЕТ СЪРВИС ОТЪРВА ТРЪМП ОТ НАПАДАТЕЛ В ОХАЙО

Във видео, публикувано по-рано този месец в YouTube, фигура с маската на "Анонимните", казва:

"Уважаеми Доналд Тръмп, наблюдаваме те от много време и това, което виждаме, е дълбоко обезпокоително. С непостоянната си кампания, пълна с омраза, не само шокирате САЩ, но шокирате и света с вашите ужасяващи действия и идеи. Вие казвате това, което е аудиторията ви иска да чуе, но в действителност вие не заставате зад нищо, освен за алчността си и властта.

 

 

"Анонимните" за втори път заплашват американския милиардер и кандидат-политик. В края на 2015 г. предупреждението за атака в мрежата беше заради предложението на Тръмп за забрана мюсюлмани да влизат в САЩ.

Група, свързана с организацията New World Hackers успешно свали сайта на републиканския кандидат няколко пъти, наричайки го "малка кучка" в интервю за "Нюзуик".

ДОНАЛД ТРЪМП ПОЧЕРПИ С ПЪРЖОЛИ "ТРЪМП"

Последната операция на "Анонимните" - #OpTrump, беше под надслов "На оръжие", а призивът на маскираните фигури към членовете на организацията по света бе "защитят нашето бъдеще, нашата свобода и нашия начин на живот."

"Това не е предупреждение. Това е декларация за тотална война.", обявиха от хакерската група.