Това видео е истинска находка!

През 1984 г. не са много хората, които притежават персонален компютър. Но технически грамотните, които в онези праисторически времена са имали модем, са могли и тогава да използват удобството на услуга, наречена "електронно съобщение, записвано на телефонната линия."

Това видео е на британската Thames Television. Медията наскоро разпространи този образователен материал от средата на 80-те години. То всъщност е част от предаване за компютърни технологии, наречено Database. Демонстрацията на мнозина днес вероятно ще се стори доста налудничава, но в онези времена това изобщо не са били "трошляци", а хай енд технологии. Изпращането на имейл също е било революционна работа.

Във видеото Пат и Джулиан Грийн влизат в онлайн сървър на компанията Prestel MicroComputing, наречен "Micronet". Чудото се случва с помощта на модем с гигантски размери според днешните представи и телефон с шайба.

След като се свързват, се разкрива цял нов свят. Двамата могат да четат новини, да изтеглят софтуер за програмиране и да разменят електронни съобщения чрез началната страница на Prestel.

Г-жа Грийн набира номера на пощенската кутия на Database и изпраща следното съобщение:

"Уважаеми екип на Database, желаем ви всичко най-добро! Електронно ваши, семейство Грийн. "