„Според нас спрените обществени поръчки са заради липсата на пари за разплащане по тях.

Много важно е кой разпределя порциите, защото не са само оперативните програми, а имаме и държавен бюджет.”

Това заяви в „Здравей, България” един от тримата управляващи ДПС - Мустафа Карадайъ.

„Ако Бойко Борисов като премиер и ръководител на администрацията в държавата признава, че не провежда по правилен начин обществените поръчки, то той трябва да си подаде оставката”, допълни той.

"Един наш приятел беше казал - всеки да върши това, което може. Примерно, аз не мога да пея като Галена - това е цитат", обоснова той искането си сегашното управление да си ходи.

Водещите в хор отгатнаха, че този приятел е Ахмед Доган.

На въпрос дали Доган ще се върне начело на Движението, Карадайъ заяви, че това е поредно внушение. "Къде да се върне, Доган?! Г-н Доган е почетният председател на ДПС." И напомни, че в устава пише, че той олицетворява движението.

Депутатът коментира и спряната от Конституционния съд част от здравната реформа.

„ДПС сигнализира от доста време, че Петър Москов и водената от него политика е вредна за здравето на българина...

Желанието ни е като на всяка една от опозиционните партии. А именно - искаме час по-скоро да има избори, за да се провежда политиката на ДПС, тоест, ние да бъдем на власт”, заяви Мустафа Карадайъ.

На забележката, че Борисов е защитил министъра си, депутатът от ДПС отговори, че явно докато той е премиер, той ще казва какво да се случва.

"Има ли промяна в разпределението на порциите, която по някакъв начин засяга елита на ДПС", попита цели 3 пъти Виктор Николаев, на което ДПС-лидерът отговори на два пъти, че не е разбрал въпроса.

"Така - продължете пак с внушението, за да влезем в сериозния дебат", каза най-накрая Карадайъ.

След това той се впусна в съждения как още Иван Хаджийски е оценил нашите емоции и предразсъдъци, според които успелият човек "все нещо нередно е направил и ние му завиждаме, и той за нас е враг". Карадайъ каза, че "не споделя тази политика" и че трябва да е обратното, а "бизнес" да не е мръсна дума.

"Спрените обществени поръчки, г-н Николаев, ако имаме малко търпение, ще оценим кого засягат. Аз ще кажа, че засягат и мен и вас персонално", заключи депутатът.

Карадайъ добави, че поздравява г-н Пеевски "и не само г-н Пеевски, а и всички останали български граждани, които могат да правят и правят почтен бизнес в България".