Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев се обяви срещу очакваната руска инвазия на туристи по черноморието ни през предстоящия летен сезон. Подобна стъпка вече предприе Хърватия, която преди ден информира властите в Москва, че ще приеме само 100 000 руски летовници, вместо заявените 300 000, тъй като местата в курортите ѝ вече са резервирани от гости от Австрия и Германия.

Василев коментира новината така:

"Урок по балансиран и качествен туризъм от хърватите. За сведение те получават от турист три пъти повече от това, което вземаме ние. "Ура"-маркетингът, фокусиран само и основно върху руския пазар и най-вече политическият демарш с делегации в Москва ще изгони другите ЕС туристи".

Според бившия ни посланик за съжаление българският туристически пазар е ориентиран именно по вкуса на руския масов турист и нискодоходните западни туристи, което ни обричало на туризъм с все по-ниска добавена стойност на и без друго обеднелите заради девалвацията на рублата братушки. 

"Туристическата ни стратегия е глупава и най-вече небалансирана. След нея остават бетонът и милионите квадратни метри, застроените плажове и чалгата по ресторантите. Нито гостоприемство, нито качество, нито перспектива. Ако имахме гръцкото крайбрежие с близо 14 000 км ивица - да не обръщаме внимание, а ние имаме 300 км и трябваше да се отнасяме като към бутик", смята Илиян Василев. 

След като миналата есен бе свален руския бомбардировач СУ-24 край турско-сирийската граница от турските ВВС, отношенията Анкара-Москва се обтегнаха сериозно и Русия на практика забрани на гражданите си да почиват в тази страна. Затова се очаква голяма част от тях да се насочат към българското черноморие, а нашето Министерството на туризма предприе серия от двустранни срещи, с които да стимулира допълнително братушките. Дори бяха премахнати визите за деца до 16-годишна възраст от Русия.

Така през задаващото се лято се очаква сериозен ръст на руснаците, които ще почиват у нас. Най-смелите прогнози са, че броят им може да надхвърли 1 милион.

Ключови думи

Коментари

Отврат

Не ни стигат английските, а сега докарайте и руски пияндурници.

AdVENTURER

Руснаците не пият!

Доклад за "руските военни престъпления в източната част на Украйна през 2014 г." ще бъдат представени в Хага през април. В интервю за Радио Полша, това съобщи един от авторите на доклада, полския депутат Малгожата Gosevskaya. "Скоро ще дойде денят, когато докладът ще бъде представен в Хага. Настоящият документ предоставя доказателства за руските военни престъпления в Украйна . Това е само част от доказателствата, и ние ще представи пълни доказателства за конкретни хора и на жертвите на тези престъпления, за които се знаят имената. Ние също така ще представим досие на военнопрестъпниците, и аз се надявам, че Трибунала в Хага ще обяви търсенето им за да ги накаже. "- каза тя. Gosevskaya също обясни какво цели публикуването на доклада.

всем похуй.

Сашо-3,14

Този нещастик нали си има блог, не може ли да си пише там и да не занимвате хората с брътвежите му? ВСЕКИ ДЕН има нещо от този боклук, което е косвено доказателство че ДС си е жива и онЛАЙН изданието КЛО.ЗЕТ е трибуна на екс агентите.

Колев

Хапчетата, хапчетата - другарю Зарубин

Ти нещастнико чий го дириш тук !? Като не ти харесва тук - заминавай си в Блиц, на подскоци !

Жесток удар по ДАЕШ! Разочарован джихадист осветли 22 000 имена на терористи в Англия Документите съдържат имена, адреси, телефони, кръвната група, информация за роднините им и други данни за присъединилите се към терористичната групировка от 55 страни. Последна редакция на 10/03/16 09:32 Подобно разкритие се счита за огромен провал за Ислямска държава Британската телевизия "Скай нюз" е получила имената на 22 000 членове на "Ислямска държава" от бивш боец в групировката, предаде Франс прес. Разочарован член на "Ислямска държава" откраднал флашка с информацията от вътрешната полиция на джихадистката организация. Документите съдържат имена, адреси, телефони, кръвната група, информация за роднините им и други данни за присъединилите се към терористичната групировка от 55 страни. "Скай нюз" е уведомила властите за получената информация. "Това изтичане на информация се смята за сериозно поражение на "Ислямска държава", което дава важни разузнавателни данни за тяхното военно положение в Ирак и Сирия", пише в. "Таймс", цитиран от ТАСС. Според изданието експертите на британското разузнаване МИ-6 и контраразузнаването МИ-5 вече са започнали анализ на информацията. Те ще бъдат използвани за залавяне и връщане на бежанци по границата

Радев

И аз съм на мнение, че прекалено много внимание му отделяте на този зомбиран тип. Такива като него зорлем ще ме накарат да заобичам руснаците. С непрекъснатите си брътвежи постига обратен ефект.

ns

Не му обръщай внимание, чети си "Винету" и надавай боен вик по пияните бледолики от великата съветска страна!

анонимен

Руснаците купили имоти по черноморието един ден ще ги обявят за рускатеритория.После нещата са ясни ще има Крим-2.

Сашо-3,14

Какво шмъркаш малоумнико?

****

Споко бе! Ердоган Гази паша ще дойде и ще те спаси! Може и да те направи онбашия на регион Тракия, или на друга част от стратегическата дълбочина.

Сашо Единайсет

Доносниците и информаторите в резервата ще извадят пари и ще компенсират загубите.

анонимен

Западняците като чуят руска реч и обръщат гръб.Като искате да ги изгоните канете пияните руснаци.

Правилно!

Правилно! Заради пияните руснаци ще изгоним трезвите англичани и поляци!

онанимен

Кои западняци?

Гост

Не тези, които идват сега на "алкохолен туризъм" - едни други, дето им викате пенсионери и едни други, дето са работещи. Ама откъде толкова акъл у чалгарията и чугунарията да разбере, че алкохола излиза скъпо на хотела и на комплекса и като теглят чертата са на нулата. Печалбата им е само от неплатен акциз и продаване на ментак-марки. Но това си избраха мутрите и назначените за бизнесмени - това и ще правят.

Ех, Василев!!!

И. В. е обсебен. Не го слушайте. Пък и защо трябва да "замърсява" този сайт?

Стоян Хлебаров

За кой ли път,съм абсолютно съгласен с г-н Василев-от първия,до последния ред!!

Заяц

Чети ли статията и къде прочети Ердоган.Само това листче ли ти дадоха да препечаташ?

на бай Драган момчето

е видно соросоидче и на всяка манджа мерудия

Илиян Василев

Абсурдно е да се извежда в заглавие съждение, което няма нищо общо с това което съм казал. Не съм против руските туристи, а против небалансирана стратегия за привличане на туристи само и предимно от Русия, особено с политически средства. Това което съм казал е в цитатите - другото е редакторска намеса. Повтарям добре е да имаме руски туристи, но не за сметка на други. Четете оригинала.

Препечатка

Това изглежда някой го е копирал от неговата Фейсбук страница.

Сашо единайсет

Подписвай се с агентурния си псевдоним, доносник гнусен.

'''

Току-що разбрах, че след проверка дали това е истинският Илиян Василев се е оказало, че това е той. Нямало съмнение тъй като това изявление е направено и на страницата му във фейса. Техническите лица са се обадили на деж. редактор и са го попитали дали да не сменят заглавието, тъй като това е заявено от автора на статията и погрешното заглавие изкривява посланието й. Последвал е категоричен отказ в смисъл "Трябва да се знае кой кара влака" и "Който плаща поръчва музиката". В резултат 6 часа след изявлението заглавието не е променено. Това е показателна "атестация" за това сайтче.

Абсолютно съм съгласен за качеството на руските "туристи" - слагам кавите, защото 70% от тях не са такива в класическия смисъл на понятието - както един от коментиращите написа това са собственици на апартаменти, които ги използват целогодишно, редувайки се всички от фамилията. Пазаруват от евтините вериги, не се хранят в ресторанти (не спят в хотели), не ползват шезлонги и чадъри, не плащат курортна такса - по отношение на бизнеса са черна дупка. Имат изключително ниска култура(повечето - това е тяхната средна номенклатура, откраднали 70 - 100 000$ и инвестирали ги бързо в България за да не им ги прибере Путин. Има и изключения - интелигенция, която е на светлинни години от останалите, и не обича да я бъркат с тях). По правило не спазват правилата за безопасност при къпане в морето и са изключително арогантни, живеят от години в България, но не говорят български и разбира се всички трябва да говорят езика им, който самите те не владеят особено добре. Нямат здравни осигуровки, но вдигат скандали за безплатни медицински услуги от всякакъв характер. След 10 н сутринта е редкост да видиш абсолютно трезвен на плажа(без разлика от пола). За да спазват правилата в повечето случаи се налага да се ползват услугите на полицията, но при по-напредналите с водката и това не поомага. Имам тези наблюдения, защото от много години работя като спасител на морето.

Ами дано тогава някой руски танкер да направи голям петролен разлив.И без друго черноморието ни е клоака, дано се натровят руснаците.А Василев е напълно прав, каква стратегия от мутри.

Аз

Няма ли кой да спре идиотите Илиян Василев, Васил Филипов, Иво Инджев и другите антируски мекерета ? Като не можеш да бъдеш про, не бъди и анти. Аман от кретени !

Ти, за сто години няма да научиш, и една десета от знанията им, за Русия, на всеки един от тях…

Въпрос на гледна точка, за мен ти си "анти", а те са "про".

Сия

Ако не ви харесва анализа и още повече автора му, или извадете контрааргументи, или тъй като не можете да го направите, не го четете. Проверете обаче колко прочитания има спрямо други автори. Не мрънкайте, че е толкова четен и цитиран. Освен това е напълно прав за клоаката, наречена български черноморски курорти, пък и не само по тази тема.

Какви контрааргументи на пасквил от доказан доносник на ДС? Да се хванат с Гарелов, Инджев и Кеворкян и да скочат отнякъде. Кубадиновата кула е с подходяща височина.

mardafi

Ми на мне ми омръзна да кецам руснячки по-добре немкини

Николов

Съгласен с Илиян Василев.Никакви руснаци на Черноморието. Ама никакви. Как може да искаме баш те да идват да почиват на безценното ни море. Тия окупатори,дето не ни оставиха да си кютиме под юргана на султана, дето дойдоха и ни заробиха, та бял ден не видяхме. Затова допълвам Василев и ония дето внесоха закон срещу комунистическите символи. Да се забранят да се изучават всички български писатели ,дето са писали за Русия. Примерно -тоя Вазов. Родоотстъпник, продажник. Как можа да напише " Кат Русия няма втора, тъй могъща на света/ тя е нашата опора, тя е нащта висота"! Срам! Да се забрани и ако някой се провикне да сказва " Аз съм българче"-право в кауша. Да поканим на нашето Черноморие да почиват туристи от братска Турция. Та нали 5 века сме си съжителствали с тях тихо и мирно ,в идилия и хармония. И тия руснаци откъде се взеха та ни развалиха рахатлъка.

Елементарно Уотсън, елементарно...

Василев

Това, което цитираш (Кат Русия няма втора) не е от Вазов. От Славейков е (оставам да се сетиш от кой Славейков – младият или баща му). От Вазов е друго: "О, руси, о, братя славянски... защо сте се домъкнали в полята балкански..." и т.н.

Опааа, някой журналист се е поувлякъл/понаакал - "което ни обричало на туризъм с все по-ниска добавена стойност на и без друго обеднелите заради девалвацията на рублата братушки." Със сигурност, Илиян Василев не е употребил думата "братушки"

анонимен

Да изгоним руските мърши от нашите плажове.Путин им завова Крим,да ходят там.

Става доста сложно

Светлана Алексиевич е еталон за позиция против "комунизма Русия...итн" . Така е в руските сайтове и медии . Това пък е еталон на примитивното . Не бих си губил времето да чета ,ако ....не искам алтернатива на загиващата България..тоест ИЗХОД.. не като в библейски. Това пречи да се оформи нещо добро. Дори по метода на рекушет,бих приел че 10 -15 човека го правят умишлено ...за да се свие максимално подръжката на обществото. Да го поясня

Бих

Гласувал за нещо като Кънев , ала без хора като Василев . Бих хласивал отново за кънве с хора критикуващи руска политика в стил Светлана Алексиевич..Това е ..

Развеселен

не мисля, че руските туристи пречат с нещо. Нека идват хората и почиват

Леля Нешка

АБСОЛЮТНО е прав И. Василев - само Къпането в морето и яденето като в студентски стол стол е типичното СОЦ летуване ! От друга страна обслужването НИ е на толкова Ниско ниво , че освен бедни западняци и Русняци ,,, за други нема шанс :)

тояга за руските убийци ...

Не ни трябват руски туристи !

турист

Тъкмо ние ще се изнесем оттук,щом руснаците ще идват и то 1 милион.Халкидики,гръцките острови,Италия,Испания.В Кипър не ходете-там не е интересно,имитация на Гърция-далеч от истината- и е пълно с руснаци-около 90 000 живеят там,барабар с още толкова англичани,които нищо не работят,само къркат по пъбовете.

Дали

Ама какви туристи са те? Те си идват в имотите, преотстъпват ги на други техни сънародници, а наивният българин не може да си направи елементарна сметка колко всъщност печели от техните стотици хиляди имоти! Нашето крайбрежие е изкупено от тях!Наивността не извинява липсата на елементарна сметка!

Петър

Точно по този причина в Турция е забранено на руснаци да закупуват жилища на по-близо от 30км от морето. А тук заради бързите пари, си прецакахме бъдещето тотално!

анонимен

Да ходят в Албания.Европа им е научил табиата и не иска да ги вижда по плажовете.

Крайно време е ние нормалните българи да започнем действия за прогонване на всички руснаци мотаещи се в България ! Нека започнем с терор върху тях и подкрепящите ги русофили ! ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН !!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!

Според бившия ни посланик в Москва Илиян Василев: Не ни трябват руски туристи !!! Вън руските свини от България !!!

Обаче според правителството руските туристи са от жизнена важност за нас. За това съществува цяло министерство, което се занимава само и единствено с руските туристи. Министър Ангелкова не се вълнува от нищо друго освен колко руски туристи щяли да дойдат за да се напият като свини по черноморието.

Сашо Единайсет

За министърката е важно в нейния сектор да има доходи. За доносника, сменил службата е важно да изпълнява поръчките на тоя, дето му плаща. Затова е естествено да се вълнуват от различни работи.

тУРИСТИТЕ В уКРАЙНА

15-а „миротворческа“ бригада от Самара, може би е една от „най-видните“ военни подразделения на Въоръжените сили на Руската федерация, което е свързано със завладяването на Крим и с началния етап на руската агресия в Източна Украйна. Международната доброволческа общност InformNapalm не веднъж е представяла убедителни доказателства за участието на самарските „миротворци“ във войната в Донбас. Но в архивите на InformNapalm се съхраняват десетки други доказателства за военните престъпления на „миротворците“, които по-рано не са били публикувани.

Дупедавци

зА ПАРИ-И ДУПЕ ДАВАМЕ!

анонимен

Собствниците на хотелите са все от котилото на БКП,какво да очакваш от децата на Кремъл.

по голяма тъпотия отдавна не бях чел. от всичките компетентни изказвания само не разбрах, след като изгоним руснаците с кого ще ги заместим. иначе всички големи специалисти

socialen

Дясната, класически пазарнолиберална икономика е сбъркана.

socialen

Нашите англосаксонски, евроатлантически братя от САЩ и Западна Европа не знаят дори къде се намираме и изобщо не искат да идват нито при нас, нито при украинските си братя и сестри.

Сашо 11

Аз съм експерт по всичко, от всичко разбирам и всичко знам.

Е па разбира се, че ни е сбъркана стратегията! Щом нашите български братя и сестри не могат да се чипкат и отмарят необременено и свободно, какво повече да говорим за чужди, каквито и да били те?!

socialen

Тоя известен русофоб и всичколог, при който Русофобията е паталогично и психическо състояние, беше изпратен нарочно от САЩ за посланик на България в Москва. Срамота!

socialen

Целта на Туризма трябва да сме ние, българите в България! Останалите, независимо от де идват, трябва да са второстепенни. Когато ние се чувстваме отлично и масово правим почивка на нашето море и нашите планини, тогава и чужденците ще се чувстват добре и клиентелата ще е добра! Целта на нашия Туризъм трябва да е, че всеки българин, независимо от социалното си положение и от доходите си, да може да си позволи да почива тука!

socialen

Специално на мене, руснаците и останалите славяни като нас, са ми много по-приятни, отколкото арогантните англосаксонски пиандури и хулигани от западна Европа, търсещи проститутките ни и евтиния ни алкохол да се наливат! Руснаците търсят контакт с нас, вежливи са и са културни, отколкото пияндетата от гетата от Западна Европа.

антисоц

Ха-ха-хааааааа. Аз съм от морето. За 40 год курорт не съм преживял удоволствието да си общувам културно с р.туристи. Културните руснаци отдавна са избягали от Родината си и с тях си общувам. Добре, че съм учил в училище и си хортувам с рус-бг познати/ Ама им е много труден нашия език.

Туту

#Кой търси контакт с нас бре личи си че не знаеш за какво говориш. Имаме съседи руснаци от 5-6 години тъпо и упорито ги поздравяваме дано се усетят - нито веднъж не са отговорили. Обръщат се демонстративно на другата страна и винаги се държат презрително. Много е смешно, даже се обзалагаме какво ще последва. Културни, my ass... A за пияндетата да ти кажа, една мамаша тъй се подкваси на бара в Журналист, че се насра в белите си панталони. Никога никъде не съм виждала други подобни инциденти. Културни и вежливи...

socialen

Класическите пазарни либерали като всичкологът Василев, познати днес още като палеолиберали, неолиберали, пазарни фундвменталисти, либертарианци, монетаристи, обективисти, остеритетни фетишисти, десни и реформатори, започнаха сами да критикуват бленуваната от тях дяснолиберална капиталистическа система, която произвежда само дисбалански, основана на емпирично доказаногрешната Неокласика. Просто вече няма как да се оправдават неолибералите.

"Урок по балансиран и качествен туризъм от хърватите. За сведение те получават от турист три пъти повече от това, което вземаме ние. "Ура"-маркетингът, фокусиран само и основно върху руския пазар и най-вече политическият демарш с делегации в Москва ще изгони другите ЕС туристи. Туристическата ни стратегия е глупава и най-вече небалансирана. След нея остават бетонът и милионите квадратни метри, застроените плажове и чалгата по ресторантите. Нито гостоприемство, нито качество, нито перспектива. " Хърватия преди ден информира властите в Москва, че ще приеме само 100 000 руски летовници, вместо заявените 300 000, тъй като местата в курортите ѝ вече са резервирани от гости от Австрия и Германия. Тези хървати са много глупави, виж наште мутряги, с парите напечелени от червените куфарчета на Луканов, контрабандата при югоембаргото и пране на пари от наркотрафика, как ще вземат всички руски туристи, за да нема място за други!

socialen

Отлично е, че руснаците ще идват при нас, а не при Диктатора Ердоган, приятел на нашите евратлантици като Василев! Това ще допринесе за задълбочаване на Дружбата с нашите Освободители!

Tуту

Е ние ще ходим в Гърция ако дойдат толкова много руси. Не мога да ги понасям.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.