Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мои мисли за варварството в Пловдив.
Властта у нас, която и да е тя, но особено днешната, не дава пукната пара ни за мнението на обществото, ни за ценните, но непрактични, позволили си да бъдат просто красиви, естетични, исторически значими и идентичностни за нас неща.
А обществото основно реагира, то е re-active. 
Докато днес вече не само не е достатъчно да реагираш, да си re-active спрямо случилото се вчера; 
нито да действаш превантивно и да си активен, да си active спрямослучващото се днес;
трябва да имаш сетива за ранно сигнализиране и да си проактивен, да си pro-active спрямо това, което ще се случи утре.
Даже нещо повече, все повече трябва да умееш да прогнозираш какво ще се случи, да си предвиждащ какво може да се случи в вдругиден. 
Такова би трябвало да бъде отношението на обществото към всяка власт днес, но особено към днешната, която е проводник и обслужва интереси на тънка ПРОСЛОЙКА в държавата (6, 7, максимум 8 процента хипербогати олигарси и много богати покрай тях и заедно с тях), за която понятия като общество, идентичност, памет, култура, история, държавност, солидарност, сигурност, свобода – нямат никакво значение, ако й пречат да трупа власт и пари, да изсмуква жизнените сили на страната ни и да я лишава от бъдеще в името на нейните тесни, клептомански, неудържимо алчни прослоечни интереси.
Не се ли държи днешното ни общество като съвременно, модерно, европейско, цивилизовано, демократично, нормално общество, въпросната прослойка чрез нейните властови марионетки памет върху памет, ценност върху ценност, сграда върху сграда, камък върху камък няма да остави у нас от това, което ни прави народ. Български народ.

Ключови думи

Коментари

Развеселен

На Слатински препоръчвам да хапне една активия и така да е проактивен срещу запека, който лъха от този текст
 's picture

Kovatz

Нещастник!

Нещастник!

:)

"трябва да имаш сетива за ранно сигнализиране и да си проактивен, да си pro-active спрямо това, което ще се случи утре." - Утре не всички болници ще цицат от държавата. Утре ще се направят първите стъпки за децентрализация на прокуратурата, ПЪРВИТЕ от 70-80 години, утре съдии и прокурори ще си избират половината от правителството си. Вчера контра-анцунг илюминатите казаха НЕ на това утре. Вчера хората престанаха задължително да плащат на ДЗПО-то, а онзи ден контра-анцунг илюминатите бяха, и продължават да бъдат против.

Като гледам колко са "красиви, естетични, исторически значими" "нещата", които тов. Слатински защитава, препоръчвам да им изземат комфортните жилища - на "анализатора" и тия дето са се наредили около съборетините и да ги натирят да живеят в тях, щом толкова си ги харесват. Ние няма да им завиждаме, че са се уредили в такива "красиви, естетични, исторически значими" сгради, обещаваме!

;)

Да бе, тук ловят шарани без стръв. Казват, нА ви спрени поръчки като мразите Пеевски, кой му ги дал, защо, как - не е ваша работа; искате разследване на ктб - хубуу, ще направим специална фирмичка да разследва, ще го нагласим. И във всеки форум по две-три надуваеми кукли симулират оргазъм. Г точката на гербератлъка да галят.

Г-точка има вашата Рада - даже я беше облещила на една фотография наскоро.

камъче

Борисов направи и невъзможното да ни накара да се държим като общество, но с "интелектуален елит" от съветски възпитаници гражданско общество не се прави!

мда

прав е Слатински. А нашите анцузи са като скакалци. Какво им пречи вграждането на тютюневия склад в нова сграда. Ходих скоро в Дюселдорф в самия център е изкопана огромна дупка(за ново строителство, ама огромна), а отпред пред изкопа стои фасадата на старата сграда. Съответно пише, че е от 14 век, че имало няколко вграждания, вкл след разрушения от бомабрдировки и тн. Само нашто анцуг-строител не знае как да съчетае модерното с културната класика в строителството и да печели от това.

Баба

Току-що видях снимки на стара черква в Испания, превърната в скейтклуб - приказка!

Защо никой не коментира, че тази сграда е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ?

То хубаво ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, но до края на войната а и до национализацията не е била българска даже. Да не се окаже че преди години некой анцуг с двама кошаревски свидетели и изключителният български закон е станал собственик. После кротко е чакал да мине доста време и днес след 10 препродажби се случват чудеса. Айде и това да се провери. Некой против?

Или пък Пещаците заради тези имоти купиха Родопи БТ?

mardafi

доколкото помня а аз помня добре - гнусните съветски копеленца придобиват собствеността на тютюневите фабрики в България като контрибуции за щети от ВСВ

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.