Журналистът Сашо Диков представи книгата си "Истината боли" в Нова тв. Той каза, че след като напуснал Нова през м.г. и преди да започне работа в БИТелевизия, имал време да издаде нещо като мемоари.

"Делян Пеевски има качества", каза журналистът, който редовно критикува модела "Кой" и властта, най-вече в лицето на премиера Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.

Диков поясни, че има предвид качества за правене на "бизнес схеми" и че депутатът няма нищо общо с мутрите.

Той призна, че 2 пъти се е виждал с успелия млад депутат, и то в прословутия хотел "Берлин" "без никакви притеснения".

Искал му е и интервюта, както и да му каже кой го е махнал от Нова тв. Не пожела да сподели отговора обаче.

Диков използва случая да критикува Сотир Цацаров и Бойко Борисов, че го е "шубе" и не може да се управлява със страх и угаждане пред всеки уличен протест.

Диков разкри още, че се е срещал много пъти със смъртта по време на спорта, а когато дошъл в БНТ през 1978 г., там имало само две лобита - на жените, "които ще те изядат" и на "гейовете интелектуалци". Не се включил, макар че с усмивка се съгласи, че "никога не казвай никога". 

Диков си спомни, че покойният Петко Бочаров го посъветвал, че ще има изкушение да се наведе. Той обаче имал посещение от човек в Държавна сигурност само, когато бил в първи курс заради австрийска дипломатка, с която имал връзка.

"Истинският живот почва след 50 - каза ведро  Диков. - Същото казах и на Слави Трифонов, когато на 40 се беше предал."