Депутатът от ДПС Делян Пеевски все още не е продал своя 5-процентен дял от "Булгартабак-Холдинг", но в ръководството на тютюневия гигант се предвиждат сериозни рокади, показва съобщение от дружеството на сайта на Българската фондова борса.

ПЕЕВСКИ ИЗЛИЗА ОТ БУЛГАРТАБАК

На 31 март се свиква извънредно общо събрание на акционерите на компанията, на което от борда на директорите ще бъдат освободени изпълнителният директор на "Булгартабак" Венцислав Чолаков, както и досегашният член на борда Миглена Христова.

Освен това се увеличава съветът на директорите от трима на петима, като в него влизат дубайските граждани Шреаз Кишор Фадниз и Рахул Дататрая Нимкар, както и Владимир Жеков и Светлана Мартева.

От "старото" ръководство остава само Радослав Рахнев. На общото събрание ще бъде избран и нов изпълнителен директор на холдинга.

Шреаз Кишор Фадниз и Рахул Дататрая Нимкар са служители на дубайската компания TGI Middle East, която е един от междинните собственици на австрийската компания BT Invest GMBH, която притежава 79,83% от "Булгартабак-Холдинг". 

Шреаз Кишор Фадниз и Владимир Жеков в момента са в борда на директорите на дъщерната на "Булгартабак-Холдинг" "Благоевград-БТ", а Светлана Мартева е в борда на "София-БТ", "Плевен Булгартабак", "Благоевград-БТ" и "Шумен Табак".

Месечното възнаграждение на новоизбраните членове на съвета на директорите на "Булгартабак-Холдинг" ще бъде 2600 лв., предвижда проект за решение на общото събрание на компанията.

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ: ИРЕНА КРЪСТЕВА Е СОБСТВЕНИК НА 80% ОТ БУЛГАРТАБАК