Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В 11 часа в клуб "Перото" в Националния дворец на културата започна представянето на Манифест за републиката. Той е подготвен от проф. Евгений Дайнов, проф. Александър Кьосев, доц. Огнян Минчев и доц. Антоний Тодоров. 

В началото Евгений Дайнов обясни как идеята се е родила малко след Нова година, когато много хора са започнали да се изправят поединично след речта на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Ето и текста на Манифест за републиката: 

 

"Републиката е в опасност. Враговете на нашата свобода не са пред нейните порти – те са вътре, безчинстват безнаказано.

Покварявана от правителство, парламент, партии, сьд, прокуратура и медии-бухалки; ограбвана, осмивана и обиждана, днес Републиката е унизена и поставена на колене. Моделът #КОЙ няма нужда от нея. За да бетонира господството си, той трябва да я ликвидира – а това става най-лесно с подмяна. Имитацията на държава не управлява със закон, а с изнудване, заплаха, прелъстяване и поквара – но използва лостовете на министерства, държавни учреждения и съдилища.

Отслабването на Републиката и нейния Закон отпушва онази несправедливост, която отравя живота на всички. Ненаказаното зло се превръща в правило, голата сила – в закон, наглостта – в мерило за власт. Институциите на държавата са взети за заложници и функционират като изпълнителни органи на мафията, в скрита подигравка с писаните закони. Мафията взема всичко, което й хареса – банки, бизнеси, публични средства, природа. И замества републиканския ред с мрачни феодални зависимости, за да превърне всеки гражданин в крепостен на олигархията.

Градихме, ние и нашите деди, чиста и свята Република. Вярвахме, че можем да живеем без господари, в гордост, свобода и достойнство. Но днес не останаха и капка чистота и святост; вместо тях по улиците ни крачат страхът, произволът и унижението. Те заплашват, изнудват, бият и убиват. От тях не можем да се скрием зад стените на домовете си, нито в дълбините на омерзението си.

Стига вече отстъпление! Време е гражданите да се съберем, за да спасим своята Република и да прогоним узурпаторите на нашата свобода от нейните предели.

Републиката е паднала в прахта и само ние, гражданите, изправяйки се, можем да изправим и нея. Заявяваме:

- не участваме в лъжата, не се страхуваме, не мълчим, противостоим на произвола и разобличаваме покварата

- не се подчиняваме, нито се "съобразяваме"

 - стоим изправени навсякъде, където сме; и помагаме на хората около нас да се изправят; отстояваме правдата и истината дори в най-малкото, защото знаем, че всеки изправен гражданин е по-силен от всеки мафиот

- търсим единение и приветстваме всеки гражданин, движение, организация или партия, които не са се поставили в зависимост и служба на организираната престъпност и олигархията, и които искат да се включат в общото дело за спасяване на Републиката

- Общественият договор между гражданите и държавата беше нарушен и продължава да се нарушава системно от подчинените на задкулисието институции на властта. Не допускаме това! Призоваваме парламентарно представените политически партии НЕЗАБАВНО да отговорят на очакванията на обществото за дълбоки, радикални реформи на всички институции - най-вече съдебната система, системата за сигурност и цялостната национална администрация с цел категорично изкореняване на контрола на организираната като пост-комунистическа олигархия престъпност върху институциите на властта. Ако не желаят или не могат да поемат тази отговорност пред нацията, представените понастоящем в представителните институции политически партии ще се загубят правото да се наричат партии, политически представителства на хората. И ще трябва да отстъпят своите позиции на гражданска и политическа алтернатива, способна да осъществи жизнено необходимите за нацията и републиката реформи.

Това не е нито "дясна", нито "лява" платформа. Привидните партизански противопоставяния се подклаждат от модела #КОЙ, чиито наказателни бригади, за да не бъдат разпознати, навличат различни по цвят идеологически дрешки. Докато си правим илюзията, че мафията може да бъде лява или дясна, ние самите ще се караме помежду си по линията "леви-десни" – в интерес на #КОЙ. Политическите различия ще имат разумен смисъл, само когато възстановим Републиката.

Има добро. Има зло. За пореден път дойде време за избор, за всеки. За пореден път ще кажем: свободата е право, което притежаваме по природа.

Нека всеки гражданин на Републиката се присъедини към този манифест, разпространявайте го.

Няма ляво, няма дясно – днес има единствено гражданите срещу мафията!

Да живее Републиката, чиста и свята!"

 

 

Ключови думи

Коментари

Avatar

"Републиката е в опасност" - рече галеникът на тоталитарната държава Женя и се оригна на сельодка...

Кретен

таран

А,ти,селтек се оригаш на комунистически миазми!

Докато не изринем боклуците от АОНСУ и червените политолози от СУ няма да има мир в Родината ни! Лансират ни Радан и Слави!?

Avatar

Ей ги бе - вечните "борци за правдини" от двете крила на БКП - БСП и ДСБ! Ухх, да ги нацелИваш чак. Пърдан и Гроздан са най-'убави, спор нЕма! Какъв чудесен повод да се обединят отново отрепките от синьо-червената мъгла! като опраскаха демокрацията за 20 години, сега дойде ред и на републиката. Пу, пу да не им е уроки! Слава, вечна слава на героите! Ура, другари и другарки! Да живее Народна РЕПУБЛИКА България!

Слънцето,като стане по-жарко къде ще те крием,селски идиотино?!

Югозомби

Поредният опит на все същите стари политикани да се представят като нещо ново и спасително...

зомбоеб

Ти,прочети ли какво си драснал,смърдящи?

Новият

За жалост у нас има поне 100 000 (сто хиляди!) можещи и желаещи да пишат манифести, но не зная дали има поне един готов да отдаде живота си за РЕПУБЛИКАТА???!!! Жалко, много жалко!

Avatar

Ама кой я е заплашил "републиката", че трябва да си жертваме жУвота за нея? Нещо клади ще организирате ли тъй, за по-голяма зрелищност или може всеки индивидуално да се гилотинира в жертва на таа пуста република? Поне гилотини ще раздавате ли или да търсим отнякъде втора употреба?

Бивши комунисти, доносници, даже и Ванко-1. Мерси, но това вече го минавахме няколко пъти.

"Много констатации и нищо, или почти нищо по въпроса ЗА какво сме/са/. Ако под съдебна реформа се разбира преподчиняване на сталинската прокуратура на дупетатницата, то аз съм против. Ако под съдебна реформа се разбира, освен прекия избор на ВСС, и механизъм за отзоваване, то аз съм за. Ако под реформа на институциите се разбира ограничаване правомощията на президента, то аз съм против. В заключение, на призиви за движение в не добре определена посока не се хващам. Не се хващам, щото спомена за Симо Сакса е жив. "Манифестът" кореспондира с популизма си на подписката на дългия и това изобщо не е странно. Олигархията консолидира всичките си крила в защита на олигополията."

Avatar

Абе, Асенчо Геновия как тъй е пропущил да си фотографира "интелигентния" сурат на събитието? Само кака Цонка гледам вее фусти от тяхната банда... И тъй, в крайна сметка не става ясно какво точно искат да ни рекат друзьята с тия покъртителни слова, издържани в стила на най-добрата сталинистка пропаганда? Че нЕкои пак ще се обявят за "гражданите" и ще претендират за власт? Как да разбираме тойзи памЯтен параграф: "Ако не желаят или не могат да поемат тази отговорност пред нацията, представените понастоящем в представителните институции политически партии ще се загубят правото да се наричат партии, политически представителства на хората. И ще трябва да отстъпят своите позиции на гражданска и политическа алтернатива, способна да осъществи жизнено необходимите за нацията и републиката реформи."? Демек, партиите, за които гласуват 4 милиона избиратели трябва да се махнат, за да дадат място на неспособните да спечелят честни и демократични избори отрепки като Пърдан и кадиев, щото тъй е рекъл Женя дайнов? Добре! Ще му предадем... Ха-ха-ха-ха... аман от идиоти! Неуморни идиоти!

Неуморния идиот си ти,песоглавецо!

Фекал, носа ли ти е запушен? Излез.

DLP

Всичките политически отпадъчни води са се събрали там, ми се струва. Слави Трофонов бил ли е там?

Avatar

А... ми Пърданчо що не е подкрепил тойзи манифест? И Танчето Дончева, и Кадиев...

:)

Слави, Радан и Протестна мрежа - "новото дясно", така дълго чакано от библиотекарите.

DLP

Забрави да споменеш адвокатката на Ванко 1, Дончева, и търговеца на зелена енергия, милионера Кадиев.

Avatar

Ааа, и Кадиев, Танчето... има, има мераклии. "Българска Демократична Социалистическа Партия Движена от 21 Лидери за Силна България на Славишоу Точка Ком" - БДСПД21ЛСБСТК. Това "Ком" може да се чете както като com, така и като съкращение от комунизъм... Ужаст, ужаст... Тръпки да те побият!

Ах този Радан колко пречиии

Щом форумните говнолумпеняги скокнаха-има надежда!!!

Avatar

Надежда за какво?

:)

Подписката за референдум на дългия и този манифест много си пасват. Популизъм та дрънка. Мултигруп свири сбор на маргиналите, опс, на работниците и селяните :). Въпросът е кой ще им се върже. Щото маските паднаха. Олигархията прехвърли бухалката от лявата ръка в дясната - капиталци, костовисти и царисти в един отбор.

винету

За костовистите, леко бъркаш.

Югозомби

Разбира се, има значение какво се казва, но не по-малко значение има и кой го казва. Самоназоваването "нов проект" на една водена от старото й ръководство стара партия не може да представлява нещо наистина ново. За истински нов проект са необходими нови хора, нови идеи и нова организация.

Бъркаш проекта.

Avatar

УРА ДРУГАРИ, НАУЧНИЯТ КОМУНИЗЪМ ПОБЕДИ ОКОНЧАТЕЛНО В БГ! На трибуната са всички, та дори и СМЕЛИЯТ СЛЕДОВАТЕЛ!

Avatar

Не ти се получава...

hacks

Виждал съм много тролове наоколо - платени или някакви безработни агресивни комплексари. Но толкова неуморен като теб, пич, не съм виждал! Браво за ентусиазма или за старанието да си заработиш надника. Каквото и да е! Браво!

Николов

Много матросовци по - долу! Като разтревожен мравуняк са. Значи нещо се случва. Мантрата на Борисов-аз съм автентичният десен, аз съм бореца антикомунист, май не работи вече. Няма вече зад какво да се скрие, кого да прелъже.Щом и най-радикалните десни узряха кой е главният Бутафор на Бутафорията, значи песента на Спасителят в ръжта вече е изпята.

Avatar

Я да ни припомниш кога точно Борисов е твърдял тия глупости, които са си ачик-ачик мантрите на Костов, Пърдан и компания? Борисов създаде ГЕРБ, ясно я позиционира като дясно-центристка партия и тогава изпълзяха тия изкопаеми от снимките с претенциите си за "автентичност", единственост и незаменимост! Само дето никой не го интересува тяхната "автентичност", а това, което де факто вършат. А то е ясно и на по-глупавите, не само на умните и интелигентните - "автентичните", с всички свои действия, винаги и вече 15 години, връщат БСП на власт. Това е, което де факто правят, извън лозунгите и манифестите. Последният пример - 2013. Така че другарю няма как да лъжеш людете с подобни евтини писания. Останахте само най-глупавите, които вЕрвате на тия нещастници. И да те питам за финал - кофти ли е да си прост?

Кои са радикалните десни? Дайнов, Минчев, Тодоров, Зелените, Деос?!

Манифест - нова форма на прегрупиране сред мафиотските фамилии.

Развеселен

десетки! ехааа

Сия

Прав е Николов, мантрата не работи, ама автентичният Борисов е имал в задължителната програма научен комунизъм, който учеше, че власт с кръв се взема и с кръв се дава. Пък и преди няколко дни заяви, че се готви за война. Доволен ли си от припомнянето, Аватаре?

Avatar

Имал е в задължителната програма научен комунизъм? Същият, дето го ПРЕПОДАВАШЕ др. Костов ли? И промиваше главите на студентите? Ами то всички имахме ма, другарке. Това, че ти си учила само до прогимназията и не знаеш програмите на ВУЗ-овете от онова време си е твой проблем...

СДС

Аз му давам живот 2 месеца. Дебелия Огн. Минчев може да убие всяка идея. Дори и хубава

Avatar

Ма то какво се е родило, че му даваш живот два месеца?

Аз пък застъпвам тезата, че точно сега не трябва да има компромиси. Въобще не съм готов да се прегръщам със социалистите и да им търпя идеите. Сегашното правителство и политика на Борисов са типичен пример за това колко са вредни ежедневните компромиси.

ами почвайте. Първо с Плевню после с Боеко и наред.

Станчева

Да подкрепим!!! Браво и дано сте/сме сериозни, честни, почтени и целеустремени! Да живее чистата и свята Република- мечта на Апостола ни!

За републиката ..родна крепнем в градове села, а над нас властта народна е разперила крила. Да се учим, да работим, да строим живота нов. Гордо знаме ни е Ботев, пръв учител – Димитров. - Плагиати. Или циркаджии?

123

Нов ВСС,и да се разледва и отстрани Цацаров!Там е заровено кучето!

герб>БКП

Гледам,двамина гербъви трола,са изпонакензали форума!Страхът им изприщи жълто-кафявите им,редки екскременти,че пръскали и цапали на воля тъдява!Днес наистина е празник!

Югозомби

Десебарските коментатори както обикновено посрещат всяка критика с псувни ("говнолумпеняги") или безсъдържателни патетични лозунги ("Да подкрепим!!!"), но май са разочаровани от прекалено бързото разпознаване на поредната пропагандна уйдурма на собствените им олигархични, партийни, медийни и академични водачи. ;)

Костинбродската задруга козината си мени. "Да не слушаме Брюксел и Вашингтон". Сидеровци в същината си.

Педизомби

Зомбьо,как се побра думата "уйдурма" в нежните ти,комунистически уста?!

Демократ

Подкрепям тези хора и искрено се надявам все повече хора да прогледнат. Мафията се е окопала навсякъде и без бой няма да отстъпи!

Това е елитът на нацията ни, умните и културните, знаещите и можещи.Браво, те ще ни водят напред. Трябва завинаги да се сложи край на мафията и простотията.

За републиката ..родна крепнем в градове села, а над нас властта народна е разперила крила. Да се учим, да работим, да строим живота нов. Гордо знаме ни е Ботев, пръв учител – Димитров. - Плагиати. Или циркаджии?

Цъфтанова пролет

Вижда се краят на цветановата герберастия!Сега този кроманьонец,ще стане още по зъл!Ще се зъби,ще хапе,ще прави още зулуми,докато не го озаптят в пещерата му/дрънголника/.

Мощна тайна организация

Измамник до измамника и мошеник до мошеника, мила моя майно льо. Като го прочетох първия път, реших, че в България съществува някаква мощна тайна организация, която е събрала голяма сила и сега като излезе наяве, ще вкара всичко в правия път. С разочарование разбирам, че работата била точно обратната. Мощната тайна организация се състояла от 4-ма човека, които ги знаем всички, тайното и то е широко известно, изтъпанили се да говорят от името на целия народ, без да имат право на това, връх на наглостта е, че първо казаха "ХОП", а дори още не са скочили. Няма и да скочат. Тепърва събират съмишленици, ама за какво, не става ясно. Хей-тъй-на, съмишленици. Някакви листа хвърчат, някой нещо подписва, пък какво като подписва, не става ясно. Много пара в свирката, ве! Жалка картинка, мила моя майно льо.

Миризлив,грозен,черноглав свищовски мангал!

:)

Като гледам, сбрали са се всички, дето разправят, че олигархията, цялата, е Пеевски и най-радикалната съдебна реформа е да се смени Цацаров.

Приветствам!

Всичко друго е по-добро от мафията и олигархията и бившите служби създали ГЕРБ, заради милиардните еврофондове от които да се обогатяват, след като с влизането ни в ЕС секнаха рублите. Всичко друго е по-добро от мутрата-болшевик и простак Борисов.

Дъ ге

Спряха им и на тях алтъните от ЕС!Горанов се е н@ср@л,завалията!Сметките му няма да излязат и си чеше голямата кратуна,откъде,аджеба,да чопне кинти,щото вече от раята ще е нахално.Ще хвърлят пешкира,галиба,тия пародийни политикани!

Avatar

Туй сигур на уше ви го споделиха от ЕК, че гледам никоя медия не го оповестява... Костококови олигофрени с напреднала циклофрения...

фоб

Лицемери

;)

Подкрепям,но най-добре ще е всички да се ядосаме и да спешим властимащите да отговарят защо сме най-бедната държава в Европа, защо са ни най-корумпирани политиците, защо се подправят изборни протоколи, защо има кражби, а осъдени няма... Защо.

Avatar

Че кога бяхме най-богата държава? При Тодър ли, при Виденов ли, при Костов или при царя и Станишев? Няма как да сме богата държава, докато половината лешперят и пишат манифести, а другата половина ходят да им ръкопляскат и да плещят същите тъпотии като първите. Не е толкова сложно за разбиране, дори за костокок...

БИС!

"Лансират ни Радан и Слави!?"

Avatar

Аз не можах да схвана Пърдан и Гроздан, Пижото и Пендата на ДСБ-то, за какъв гр**ей бяха на събитието, като не са се подписали под новия Манифест на комунистическата партия?

Дъ ге

Как ще спиш сега,пиндьо?Чак,буля Мецка Цачева,се притеснява за тебЯ,мигльо!Да не говорим за бай Цъфтан!Помръкна от притеснение,морука,и не сака векье нови апартаменти!Тряба да го водим при баба Мунда Стояновата да му бае!Май и Бойча е заподсмърчал нЯщо...

бирник

аватар е червен дирник и мирише на мумия

Цветанът на мисълта ще ти помогне да схванеш, само требе да му се помолиш по-мило

Поздравления за инициативата! Но идеите за промяна трябва да достигат до по-широк кръг от обществото - чрез обществените медии например. Тук обаче отново се натъкваме на проблем, защото и те са овладяни от разнообразни кръгове. Да видим колко от тези медии ще отразят днешното събитие и за колко време. Та, мисълта ми е, че колкото и да е добра идеята, то ако не се намери път до публиката, неуспехът е гарантиран. Трабва да създадете нова телевизия или да използвате време в някоя от съществуващите.

Уууууу та не дължат ли славата си Дайнов, Минчев, Пинчев на същите медии

Avatar

Ма каква е идеята сега, ти схвана ли я? Нова ВОСР ли ще правят гражданята, служебно ли ще го назначаваме Пърданча да ни оправя, изобщо мътна работа... Я като един умен и красифф костомолец да обясниш на назе, простите герберя, като какъв е замисълът на тойзи потресающ манифест? Само на манифестации ли ще излазяме или и революции ще има?

:)

"Но идеите за промяна трябва да достигат до по-широк кръг от обществото" - Тц, идеите за промяна са корпоративна тайна. :)

Уууууу та не дължат ли славата си Дайнов, Минчев, Пинчев на същите медии

камъче

Бъдете благодарни на Бойко Борисов, че събра на едно място всички виновни за кошмарния български преход. Някои го направиха от глупост, но повечето нарочно. Очевидно психолозите са прави като казват, че страхът от неизбежното разкрива истинската ти същност. Е, разкриха се и се събраха. Малцина знаехме, че либерализмът унищожава имунната система на обществото. Сега го знаем всички и виждаме "гражданите" унищожители. Това, което тези хора правят с манифеста си, е на човек без крака да му подарят чифт маркови маратонки! От всичките няма един читав, нормален, разумен, компетентен и почтен българин. Нито един! Добре разгледайте снимките. Има какво да се види!

вехта комита

Язе сакам да гльодам кадро само на простоватитЯ друзья от герба-Борисув,Цветанув,буля Цеца,стрина Мунда и младото,пухкаво булче Лиляна мома!

Тролче, един от четиримата също смята, "че либерализмът унищожава имунната система на обществото". Защо не го обсъдите на сбирките?

Силна воля и здрави нерви! Сигурно не е лесно всички да разберат що за продажник си.

;)

Кьосев, Самуил Петканов и Васко Кръпката - супер талантливи и готини хора.

Лалка

Поредната простотия от типа "100 интелектуалци за...". Празнична сбирка на група университетски пияндета, които до вчера седяха на масата на властта като отбрани гости! Манифест на изпадналите от каруцата е това. Вижда се, че и олигархията, и мафията са достойно представени!

бачовата

Лалке,Лалке!Пак ся изпущи в гащите!Как ща задомим тъй,мари?

мечо Кух

Само ако знаете на колко от присъстващите са им спрени обществените поръчки!

котурака Бундук

Верно бре!Кух си!

Учредително събрание на сектата "Земля в илюминаторе"! Добре са подбрали момента!

Черноглав,миризлив,грозен,мазен свищовски мангал!

Важно!

Всеки, който се подпише получава безплатен абонамент за всички концерти на Слави Трифонов!

Черноглав,миризлив,грозен,мазен свищовски мангал!

бълха

Забелязва се, че републиката са я градили те и техните деди. А бащите им къде са? До 1944 от мандра на мандра, а после в ЦК на БКП и на запад за разнообразие! Не може от интернационалист да станеш патриот! Написалите този манифест обичат бежанците и мразят българите!

Дъ ге

Как хубаво си описала гербавата банда,бъле!Бравос!За награда получаваш една банкянска собака-каракачанка да ся раниш и един вехт козяк от с.Шума,Годечко да ся криеш!

Няма да бъде политическа партия, ще цака другите партии, някои партии, не БСП, без паника!

ждроп

Много сложно изречение си пльоснал!Самият ти,знаещ ли какво си издрискал върху килима в хола?

Малко масло в огъня

Знаете ли, що е то патриот? Има разлика в дефинициите. Според Wikipedia, английската, патриот е общо взето човек, който лежи на миндерчето, пърди и вика: Аз съм патриот. Българската дефиниция е що-годе по-добра, защото ле-екинко са загатнали, че би било добре и да се свърши някаква работа на ползу роду, а не само да се глаголи. Нещо подобно са и авторите на този смешен манифест. Лежат на миндерчето и пишат манифести. А бе, аланкооулу! Само адвокатите вършат работа с приказки, тук-там и някой журналист. Кой ще върши делата? Аз съм вече стар и уморен, искам да почивам. В България има примерно около 350 000 алкохолици, около 100-200 000 психично болни, 1,5 млн непълнолетни, около 2 млн. възрастни хора, около 700-800 000 обслужващи олигархията, 100-200 000 военни и полицаи, които нямат право на политическа дейност, около 1,5 млн. неграмотни и полуграмотни. Останах 4-ма човека, които трябва да променят системата. Изброявам ги поименно: Евгений Дайнов, Антоний Тодоров, Огнян Минчев и Александър Кьосев. Нека ги подкрепим! Ю-НА-ЦИ!Ю-НА-ЦИ!Ю-НА-ЦИ!

Грозен,миризлив,кирлив,мазен и черноглав свищовски мангал!Май,само ти лежиш на миндерчето в окадената си от пърдене одая!

БСП умира и ново 30

Якобинци — заемат лявото крило на революционното движение. Искат радикални реформи, развитие на революцията и Франция да стане Република. Водачи: Максимилиан Робеспиер, Жорж Дантон, Жан-Пол Марат. Нашите са 4-ма, ама ще се менкат!

Румбата

В голяма грешка е Минчев на протестите през 2013 обществото имаше свой лидер и това е Б.Борисов.Как не разбраха умните и красивите,че през 2013г на протестите бяха излезли симпатизантите на ГЕРБ и затова протеста беше многолюден.Е сега можете да се преброите.

иподякон

Блажени са вярващите!

Хахаха!! Изсмя се графа на повален френски.

д-р Радева

Не знам на каква възраст е Николов, но той е живото доказателство, че човек може да си живее и с три думи. Матросов, матросовци и бутафория му стигат.

манифестко

Хора, граждани, селяни, българи! Четирима професори, един доцент с детски шарени чорапки, Радан, Ицето, Дончева, Кадиев и Прокопиеви заедно. Това е извратено!

Александър Алексиев

КЛУБ “МРЪСНИ РЪЦЕ” Нек'ви хора решили, че трябвало да спасяват Републиката. От ония вече остарели муцуни са, дето ни разправяха, че били с чисти ръце. Трепетно очаквание ме беше обзело от два деня насам и сърцетуп родолюбивий ме смущаваше час по час, дорде стигне до мен вестта за провежданието на събитието им навръх националний ни праздник – всенародното присъединяване към Манифеста за републиката, сътворен от цели четрима професоря български! Очаквах и от МВР тревожни съобщения за спиране на движението около НДК поради напливът народен, но не би! За “десетки граждани” ни информира техният си сайт клозет.зет, па ги и поименно изброява. Все знатни граждани, познати отдавна и с мръсни ръце, които сега са решили да позамият - но то па такова миене требе да падне, че ще потрошат сите мифки в милата ни Родина! Щели били да събуждат отново гражданската енергия – като през 2013 г. Тия и до днес не разбраха, че ония протести бяха на привържениците на ГЕРБ, а не на техните! Но няма да им отрека бързата реакция – като видели, че “всенародното присъединяване” наброява по-малко от трийсетина души, веднага минали на варианта “ще правим клуб”. Само не разбра простата ми герберска кратуна - що ще олигархът Иво Прокопиев на сборището? Спонсорира го? Нали “автентично десните” с Огнян Минчев начело се борели срещу олигарсите? Или техният олигарх е правилният олигарх? Ако позволим на този клуб “Мръсни ръце” да ни пипне републиката, тя наистина ще е в опасност!

Простата ти герберска кратуна нищо никога трябва да разбере, трябва да свикваш, колкото и да е неприятно. Ако не беше толкова проста, нямаше да си гербер, а щом си станал, работата е безнадеждна.

Меча

Владимир Йончев от Офнюз е в този списък. Това вече говори за нечистоплътност. Той толкова пропадна като журналист и собственик на медия през последната една година, че няма място на място в списък на лица, проповядващи промени.

Ясни

са ТЪМНИТЕ СИЛИ , ала тези не могат да съберат "светли сили" или доверие... Дори и енергия нямам,.. за да кометирам защо не харесвам доста от тези хора ... Републиката не е в опасност ,република няма!! Всички обществени системи са превзети от ЛОШИТЕ.

Икономедия

Ама и Прокопиев ли е от "светлите сили"? Тичам да кажа на колегите!

Значителна

Част от подпислите не осъзнават своята отговорност по "българското дереже". Ако искат да дадат път на нещо ново , добре е да помълчат !

Всички от запаса на фронта, след това пенсия.

АнтиГЕРБ

Двама-трима гербаджийски идиота са в състояние да оспамят и осерат още един хубав форум, един от малкото още непревзети от тях. Срещу нахалството и простотията няма цяр. Жалко. Клета Майко Българио...

Икономедия

Ауу, как не те досрамя! В нашите издания не сме оставили жив гербер, само от ДСБ-то сте там, но форумите ни са не по-малко осрани. Изглежда, че причината е във вас.

Милен

Щели да обединяват обществото? Иво Прокопиев, Минчев и Дайнов заедно... аре нема нужда от тоя соросоиден проект! Ко - НЕ!

Начинанието е добро. Гражданската съвест на българското общество линее, младите хора у нас стават или скептици, или просто тръгват зад граница. А е време сами да подредим къщата си и да окуражим онези българи, които все още вярват, че по-добър живот в България е възможен. Но инициативата трябва да се разгърне из цялата страна, защото София не е България.

Домакинка на Позитано

Др. Миков заръча да минете през централата да ви дадем ключове за партийните клубове в страната. Да се разгърнете, че да ви видим резила. Щом в двумилионна София събрахте 30 човека и то обрусници като Кънев, Прокопиев и Цонева, значи в провинцията ще намерите по един за два града. Ще ви дадем и файтон да го возите. Успех!

pargolo

Това, което е по силите на двама-трима гербаджийски идиота, може да го свърши чудесно всеки костовист и сам! Без да забравяме socialen!

до Милен

Прав си Миленчо! За теб няма нужда, ти се чувстваш отлично в БОСТАНджийската кочината наагентите, Сава

"Много констатации и нищо, или почти нищо по въпроса ЗА какво сме/са/. Ако под съдебна реформа се разбира преподчиняване на сталинската прокуратура на дупетатницата, то аз съм против. Ако под съдебна реформа се разбира, освен прекия избор на ВСС, и механизъм за отзоваване, то аз съм за. Ако под реформа на институциите се разбира ограничаване правомощията на президента, то аз съм против. В заключение, на призиви за движение в не добре определена посока не се хващам. Не се хващам, щото спомена за Симо Сакса е жив. "Манифестът" кореспондира с популизма си на подписката на дългия и това изобщо не е странно. Олигархията консолидира всичките си крила в защита на олигополията."

Фердо

Тия хубавци от края на втората възраст, идея си нямат в какъв мравуняк са стъпили, но да си доставим малко удоволствие и да ги погледаме!

Прокопиев ли финансира седенката, а? Само питам? Раданчо и Минчев. :) Бог да пази България от сие труженици нечистоплътни...

За какво обединение се говори - освен вечните "модерни" леви Дончева и Кадиев, другото е все едно на Иван Костов семейна сбирка. Извинявам се, но тази идея още оттук се вижда, че е мъртвородена. Тук няма социално представителство повече от 10%.

до Милен

Прав си, Миленчо! За теб няма нужда, защото ти е много удобно в кочината на агентите Сава, Буда и Гоце, нали! Хайде, налягай си парцалите, там ти е мястото! Както и на Аватар, разбира се! А той само как злобно квичи, майко мила! Скъсва се да пише, жалкото нищожество, блъска си болното мозъче, но, много да внимава! Както и ти, Миленчо! В Банкя, в сараите и в хотел "Берлин" ври и кипи! Място не могат да си намерят от тревоги и притеснения! Вече много засмърдя! То не бе "Булгартабак", то не бе изкуствения фалит и грабежа на КТБ, то не бе чудовищна контрабанда с цигари за Ислямска държава и кюрдите в Турция, то не бяха спрени поръчки за стотици милиони, които, ти да видиш, когато ги възлагали, всичко било наред, то не бе резила в Лондон, то не бе "инфаркта" на Ваньо Танов. Абе, може и да ви спрат бонусите, Миленчо, на теб и на Аватарчо. Не им е до вас сега. Така че, я се позавъртете около Недялко ПИКливия, нали щели с Дебелян да правят някаква ПИКлива телевизия, може там да ви огрее, че да не питате после къде е клозета, в който отиват гладните. Пък и в тая ПИКлива телевизия щели да назначават с конкурс точно такива като вас.

Милена

Ами то се оказа, че БОСТАНджийската кочина няма, но това не пречи Радан да я харесва!

за Миленка

Напротив, Миленке! Напротив! БОСТАНджийска кочина има и в нея си ти, защото много си я харесваш! Ти си в кочината, не Радан Кънев!Затова квичиш на умряло.

Квестор в КТБ

Само парите на ДСБ, Иван Костов и Радан Кънев бяха открити в документите на банката. Банката на Цветан Василев и Делян Пеевски. Те са били много добри приятели. Не "бостан", а Пеевски-Радан е коалицията!

камъче

Като гледам резултата и си мисля, че щом в този форум е 2:1 за сектантите, значи има надежда. Предстои "просветеното малцинство" да научи какво е мълчаливо /но пишещо/ мнозинство!

Събраха се

Приятели на бежанците

Боже, прислужниците на мафията организират гражданите за битка с мафията!

Манол Глишев

Този манифест, както и казаното от Христо Иванов за "революция, а не реформа в съдебната система", са нещо като крачка в правилната посока. Но все още прекалено бавна, прекалено слаба крачка. Все още "отвоюването на Републиката" и "революцията" са само фигура на речта, а не осъзната необходимост в умовете на нашия интелектуален елит. Това е неудовлетворително. Недостатъчно е. Точно както и декларациите и петициите за защита било на Черноморието, било на културните ценности. Тези неща издават мъчителна бавност, нерешителност и страхливост. Все още има остатъци от мислене за "исторически компромис". И, разбира се, в думите, че вече "няма ляво и дясно" се крие и възможност, но и риск от поредна подмяна. Ляво и дясно има. Просто лявото не е БСП и дясното не е ГЕРБ. Така че истинската левица и истинската десница в лицето на обикновени, почтени хора, ще трябва временно да се съюзят, за да изринат ченгета и мутри от България, а после отново да подхванат вечния си спор. Да, отвоюване на Републиката трябва да има. Но то трябва да е буквално, а не фигуративно. То трябва да е истинска контрареволюция срещу пагубните ефекти на всичко, случващо се тук от 1944 насам. Отчаяно и кърваво, защото всички други средства вече са опитвани многократно, опорочени и изчерпани.

Гошо дъ найсман

Звучите точно като един от сбирката - хубави декларации без идея кое как да стане..

Мърсол Гнидев

Ама "Аврора" спазарили ли сте я вече или Прокопиев ще ви докара някоя от яхтите си на езерото "Ариана" и ще гърмите с бутилки от шампанско? Широките народни маси как ще ги организирате? Давайте я тая ревалюция, че от тази ви поредна полюция ще докарате Раданча до преждевременна еякулация, за срам и резил на цялата нация...

Развеселен

господине, вие сте декларирал публично в блога си многократно, че ще леете кръв. Позицията ви е също толкова дискредитирана, колкото тази на шута Атила. Трябва да се лекувате.

Един

Само като гледам инициаторите и вече с чиста съвест мога да кажа БОРБА ЗА ВЛАСТ! Заедно с дежурната пропагандна машина!

до "за Миленка"

Ако съдя по сленга ти, разбирам, че разбираш от свине и кочини. Аз не мога да бъда на твоята висота, но ти обръщам внимание да наблегнеш на четенето. Чак тогава би разбрал/а кой вие на умряло и кой залага и без друго мърлявото си име, за да спаси кожата!

РЕВОЛЮЦИЯ !!!

Пълни глупости са това за манифест.И позната история.Валери Симеонов също агитираше тези ценности , но като влезе във властта се овълчи.Останали са още кокалчета и Вие искате да има и за Вас!Не ни трябват манифести-само революцията ще промени Родината !!! Ще дойде скоро 2017 г.....Само така се сменя власта...

тони

Свестни хора участват.

Малко вероятно е България в скоро време да заживее по високите стандарти на братя Глишеви! Вървете да биете звънчето на борсата!

потърпевщ

Бля,бля,бля, много мнения,много излеяния,но да знаете ,че без РЕВОЛЮЦИЯ няма и не може да се промени нищо в България,трябва да стане,както на времето след 2-та световна война-смяна на системата и чистка на всички участвали в управлението на БГ след 1989 год.,а пък тия пръдливи пенсионери/професори/да си гледат пенсиите и правнучетата и да се спрат да глозгат Държавата с Прокопиевци,Радановци,Татяни под всякакъв комуфлаж. И който ИМ повярва ще бъде по-голям ПРЕДАТЕЛ даже и от тях.НАРОДА ЧАКА такъв като ЛЕВСКИ или БОТЕВ,просто си чакаме ВОДАЧА.Това е.

Делница Гъзева

Че на моя Волен какво му е бе, простак с простак! Че той, ако искаш да знаеш, струва колкото два Левски и половин Павликени бе! И колкото Ботев и Берое и вратаря на Литекс дажи! Не ви е срам! Не стига, че ми изхаби три кофи с перхидрол да се белосва и не мога да се доредя до огледалото от него, ами сега ще ми говорите, че сте чакали друг вожд. Неблагодарници такива!

:)

Старшината: Дай тон за песен! - За коя песен, другарю старшина? - Абе ти дай тон, пък после ще видим за коя. Та така и тия, давайте да отвоюваме републиката, пък после ще гледаме за кого сме я отвоювали. :)

паднал зад борда

..........Така че истинската левица и истинската десница в лицето на обикновени, почтени хора, ще трябва ВРЕМЕННО ДА СЕ СЪЮЗЯТ, за да изринат ченгета и мутри от България, а после отново да подхванат вечния си спор.....РАЗБРАХТЕ ЛИ КАКВО НИ ГОТВЯТ? ЖЕНИТБА В СТАРИЯ ЧЕРВЕНО-СИН БАРДАК! КАК ЩЕ РИНЕШ МУТРИ С КАДИЕВ И ДОНЧЕВА, МАНОЛЧО? И ДА ТЕ СВЕТНА ЗА ЕДНА МНОГО ВАЖНА РАБОТА - МЕЖДУ ЛЕВИТЕ И ДЕСНИТЕ НЯМА СПОР, А НЕПРЕОДОЛИМИ МОРАЛНИ И ПРИНЦИПНИ РАЗЛИЧИЯ. ЯВНО ЗАДАВА СЕ НОВ "ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ" БЕЗ ДОБРИ ТЕРПЕШЕВ!

Архивите са живи

Че на стария какво му беше? Не е постъпил документ за разтурването му: http://parlamentarniizbori.blogspot.com/2013/04/pregled-na-pechata-dnes.html#axzz41sNPe3JY

Супер

Няма лошо - и такива като теб обратно на село.

Югозомби

До подписалия се с ник "малко по-западно от Калотина". Естествено е една партия да се стреми да разширява подкрепата извън твърдото си ядро. Особено пък когато ядрото се състои от не повече от 5%-6% от имащите право на глас. И обратното. "Народните" партии не са непременно нещо зло. Все пак демокрацията функционира чрез управления на мнозинства от над 50% от гласувалите. Презрително отхвърлящата масовостта елитаристка претенция обрича на нишовост и маргиналност, а с това и на неспособност да се влияе силно върху управлението. Проблемът, който имах предвид в коментарите ми по-долу, е друг. Дали конкретните хора и тактика са подходящи за целта? Според мен по-скоро не. Въпросната стара партия със старо партийно ръководство, разполагаща с неголямо твърдо ядро и почти никаква мека периферия, има ограничени възможности за разширяване, защото за значителен брой граждани миналото й е проблемно или дори компрометиращо, а водачите й - нехаризматични и неубедителни. Скептичен съм, че с инициативи като обсъжданата тук ще може да се преодолее общественото недоверие и от нишова партията ще успее да се превърне в по-масова. Впрочем това не е първи подобен опит да се предизвика обществена мобилизация чрез въздействието на близките до партията интелектуалци и други публични фигури, представяни като уж независими граждани въпреки трайната им ангажираност с политическа кауза и структура. Предишните бяха при основаването на Реформаторския блок и не се оказаха особено успешни и електорално, изборният резултат на РБ не надхвърли с много сбора от гласовете за съставните му части, а и организационно, т. нар. Граждански съвет нямаше дълъг живот и беше обезличен от партийните ръководства. Предполагам, че за предизвикване на широко доверие и увличане на вълна от подкрепа, с което да се стигне ако не до първо, то поне до второ или трето място в Народното събрание, е необходима изцяло нова партия, състояща се от неучаствали до момента в политиката хора, способни на нови идеи и нови форми на изказа им. Уви, отдавна познатите физиономии като Евгений Дайнов по мое мнение отблъскват значително повече хора, отколкото привличат, а нужда от обновление на личностите и начините на мислене в партийната структура на България се усеща. Надявам се, че с тези думи позицията ми става по-ясна.

Учуден

То хубаво ги редите тия, с 80% от написаното съм съгласен, но финала вече 25 години ни яде главите. Първо, какви нови идеи могат да се родят по отношение разходването на обществения ресурс, каквато всъщност е задачата на всяко управление? Отговорът е - НИКАКВИ! Имате 2 милиона работещи, 2,5 милиона пенсионери, безработни, куци, сакати, роми и т.н., да не се разпростирам, че ми се спи вече. Какво ново очаквате да се случи? Мине - не мине 2-3 години и някой се сети да иска "нови партии". Ама тя една "нова партия" за да събере привърженици, трябва да предложи нещо ново в управлението - е, какво ново предлагат тия тиквеници? Квотата в прокурорската колегия да не е 5:6 ами 6:5. Е страшна реформа, направо ще разтърси из основи страната! Неграмотността на обществото и отказът му да мисли води до постоянните катаклизми в управлението! Най-големият проблем е тотално СБЪРКАНОТО мислене, останало от соца - че държавата трябва да дава, а всички останали да вземат. И така се създава недоволство от това, че много хора не вземат и се чувстват прецакани. А истината е точно обратната - в основата на обществения договор е това, че всички ние ще работим, ще отделяме част от доходите си и ще ги даваме на държавата, а срещу тях тя ще ни осигурява сигурност, инфраструктура, здравеопазване, образование, социална защита. Неграмотно население е диагнозата. А "новите партии с новите лица" е откровена тъпотия, незрялост и постоянна надпревара в упражнението стани да седна! Абе не ви ли пада стотинката, че едни от най-мощните икономики в света от столетия си карат само с две паритии? Ние, колкото една птича курешка на световната карта, имаме над 200 партии и постоянно се роят нови и нови. И все на някого не му стигат "новите лица" и "новите партии". Пълни идиоти!

сладур е маааж Таков

Николов

Д-р Радева,книгите, които съм написал, са три по три от тия три думи дето казваш, че само тях знам.Но не е важно колко думи знаеш, а дали имаш смелост да ги кажеш. И по важното е тия думи да бъдат емблемата на времето ,в което живееш. Затова толкова често употребявам думата бутафория, защото няма друга по-точна дума, като характеристика на днешното време в което сме. И затова няма да спра да я припомням на тия, които знаят ,че времето е бутафорно ,но тайно се надяват никой да не се сети за това. Ти от кои си?

Зъл комунист

А така само бой по главата на крадливата курва Боко и оредяващите му фенчета

НАБЛЮДАТЕЛ 2

ПОДКРЕПЯМ МАНИФЕСТА --ЗА РЕПУБЛИКАТА--.ДАНО НАПРАВЯТ НЕЩО ДОБРО .И ДА ИМА НЯКАКВИ ПРОМЕНИ В СТИЛА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.ОТТАМ ВЕЧЕ И ЖИВОТА НА НАРОДА.ПЪРВО ТРЯБВА ДА ПОИСКАТ ПРОВЕРКИ И КОНТРОЛ ОТ 10 ГОДИНИ НАСАМ НА ЗАБОГАТЕЛИТЕ ПОЛИТИЦИ ,МИНИСТРИ И БИЗНЕСМЕНИ.ОТ КЪДЕ ИМАТ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ И БОГАТСТВО.И ТОГАВА ЩЕ ИМ КАЖА БРАВО НА ОСНОВАТЕЛИТЕ НА ТОЗИ МАНИФЕСТ.

"ПОДКРЕПЯМ МАНИФЕСТА --ЗА РЕПУБЛИКАТА--.ДАНО НАПРАВЯТ НЕЩО ДОБРО." - Що подкрепяш, като не знаеш какво ще правят???

бай хой

хаха

бай хой

едни и същи шимбаци и дебили, довчерашни гъзолизци! от къде ви идват паричките кажетеееее? 26 години ви гледаме и слушаме, ако наистина бяхте кадърни за нещо, да го бяхте направили 5 пъти! само забравите и тоя от БАХ да поканите(поне на снимките го няма) заради такива продажници като вас сме зле

павел

претестирахте за 2 милиарда кредит, който изтегли Опешарски..за 16-те на боко си мълчите като ебани булки...боклуци нещастни

scott

Смешна работес! След геноцида, страданиата и мъката на която подложихте народа с ПРЕХОДЪ, сега некви порфесорчета, дет почнаха да получават от същото поради разпад на пирамидата на властта - РЕВЪТ! КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА. И, ако случайно така, ви се РИВЕ: чакайте да минат поне едно 50 години преди поредниа призив "дайте да дадем". Повръща ми се. Има начин за успех - ако почнете да разстрелвате враговете веднага и масово. поне ше е забава.

Жив дявол

Радан, Иво Прокопиев, Дайнов, Антоанета Цонева... абе дай да не изброявам цялата клика - разгледайте имената порърсете ги в нета, после ако си нямате работа сметнете колко милиона финансиране и от кого са получавали, кой къде е на службичка... е аре сега Честита ви Република!

амбреажи

сбирщина от платени социолози, мекерета, бивш правосъден министър - адвокат без практика, венци мицов и другар4ето му - витков(бриго аспарухов), сополяка дето ходи на Майдана, да ни покаже как се прави преврат...няма да ми стигне времето да ви изброя всички подлоги. # КОЙ ВИ ФИНАНСИРА? # КОЙ?!

д-р Радева

Николов, според мен, държава в която хора с твоя умствен багаж пишат книги, е бутафорна?

Жалко за дългия път, а можеха наистина да помогнат.

[email protected]

Само лозунги. Трябва велико народно събрание!!!

Това като излезе анонимно , ВСИЧКИ , повтарям - ВСИЧКИ костоваци го нарекоха комунистическо , барековско и комсомолска провокация. Сега , като станаха ясни правоверните автори-костоваци , вече е "Правата Линия" и всеки , който се съгласява с предишното им мнение е "мутромилиционер" и каквото там са ви казали да казвате. Толкова сте жалки ... Прочетете ми подписа , цитата е дословен! "Знаете ли по какво се познава тъпият човек? По това, че не може да си промени стратегията, когато се променят обстоятелствата" Раданчо Кънев /коментатор в Дневник/

Четиримата танкисти и Танчето!

Ковачева

Щом за зъл комунист Бойко Борисов е "крадливата курва Боко", значи Бойко Борисов не е комунист. И приключваме темата!

Черна котка

Умряла работа, минах им път!

тояга от морков

Дайнов: Наша работа си е да си спасим републиката, няма да ни помогне нито Брюксел, нито някой ще спусне депеша отнякъде! Дали пишещите тук имат представа какви пари изкара в последните 20 години Генчо от "евроинтеграция" и "евроатлантически избор"? Ако ги върне, ще се подпиша.

Величка Дост

Шепа комунистически лекета, които не са работили нищо ефективно в условия на пазарна конкуренция, те ли ще направляват народа!? А къде са истинските мениджери, които да ръководят държавата с всичките й ежедневни проблеми?

Ники

Жалко, че в списъка на лицемерните политолози и политици е името на Васко Кръпката. Той сам е една, макар и малка, институция - с творчеството си и с противостоенето си срещу чалгализирането на обществото ни.

;)

Щом герберастията се е разкрякала, значи е добре. Властта е само временно у милиционери и пазванти.

tibia

От "националния интелектуален елит", съставен от децата на комунистическата номенклатура - толкова. Не искам да си представям кого са видели в огледалото, че да сътворят някакъв манифест, който прилича на магазинче "Всичко за 1 лев". Тоя път няма да им се размине и те си го знаят! Ако започнеш кариерата си като подлец, като нищо може да я завършиш като шут. Докато се боричкаха кой да е Фортинбрас, заприличаха на Дойката от една друга трагедия!

;);)

То тя властта беше временно и у Костов, но той я прекара през правото си черво и после стана вегетарианец!

;)

Дреме ми за миналото, щом герберастията, която е на власт Сега и малко преди Сега грачи, е добро.

;);)

Свиквай с "граченето", ще бъде за дълго! Колко вида грачене си чувал, че аз се сещам колко кофти звучи при говорещи на "р"?

Югозомби

"Щом герберастията се е разкрякала, значи е добре." И така... десет поредни изборни победи.

Мунчо

Да спасяваме "тяхната" република? Пак ли? Този път да се оправят сами.

Премиерът: Много "професори" имаме, ама не разбират от газови връзки. И Борисов им подписа манифеста!

Сайтът им е абсолютно фалшив, вписват се измислени имена и хората им се подиграват. Освен ББ им бяха вписали Дим Дуков, Обама и Путин. :)

Успех, добри хора с лъвски сърца!

В подкрепа на призива "Да съживим българите" на приятелката ми Мариета Волф, на това всеки ден да е 3ти март, в който да се борим за свободата си (която аз лично, с буца на гърлото, считам за изгубена) и на тази лъвска инициатива! Не знам дали изкуствено дишане би помогнало (прочетох някъде това предложение), но поне може да се започне отнякъде. Успех на иницаторите!

;)

И двеста да са - все тая, толко си могат; Не е като да подправиш протоколи на избори.

Успех !

Ние сме с вас !

ЙОРДАН МАЛДЖАНСКИ

СЪЗДАТЕЛИТЕ НА МАНИФЕСТА НЕ СА САМО СЪМИШЛЕНЦИ А ПО СКОРО БЕНЕФИЦИЕНТИ НА СОРОС И АГИТАТОРИ,МЕНТОРИ И ШАМАНИ НА НЕОЛИБЕРАЛНИЯТ МОДЕЛ НАЛОЖЕН НИ ОТ САЩ.ДНЕС НЕОЛИБЕРАЛНИЯТ МОДЕЛ НЯМА НУЖДА ОТ ТЕЗИ "СЪМИШЛЕНИЦИ " ЗАЩОТО Е ПОСТИГНАЛ ЦЕЛТА СИ.ВСИЧКО ДЪРЖАВНО Е РАЗРУШЕНО И ПРОДАДЕНО И ПАРТИЙТЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ОЛИГАРСИТЕ.ИЗПАДНАЛИ В НЕНУЖНОСТ ТЕЗИ СОРОСОИДИ НИ СПРЕТВАТ НЯКАКВИ ЧИСТИ ГЛУПОСТИ ЗА ДА МОГАТ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА НИ ГОВОРЯТ И ДА НИ ЗАБЛУЖДАВАТ.НА ТОВА СЪБИРАНЕ ВИДЯХ САМО НАТОВЦИ .ИЗПАДНОЛИ ДЕСНИ ПОЛИТИЦИ,ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО ,ВИДНИ ПРЕДТАВИТЕЛИ НА КРЪГА КАПИТАЛ И ДРУГИ ОБЩЕСТВЕНО НЕЗНАЧИМИ ПЕРСОНИ.НА ТОВА СЪБИРАНЕ НЯМАШЕ ЕДИН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ НАРОДА И РЕАЛНИЯТ СЕКТОР.ВСИЧКИТЕ ПЛАЧАТ ЗА ПРОТЕСТИТЕ ОТ 2013 НА КОИТО СЪМ ПРИСЪСТВАЛ ,НО ВИДЯХ КАК ГИ ПОДМЕНИХА .ВСИЧКИТЕ С КОИТО СЕ ЗАПОЗНАХ НА ТЕЗИ ПРОТЕСТИ СЕ ПОКАЗАХА КАТО ЧЛЕНОВЕ НА ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПАРТИЯ САМО АЗ ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРЕДСТАВЛЯВАХ МАЛКИТЕ И ДРЕБНИ ЖИВОТНОВЪДИ И СЗБ.ТОВА КОЕТО СЕ ПРАВИ Е ВЪРХОВНА НАГЛОСТ ,ЗАЩОТО НЕ СЕ ГОВОРИ И НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ РЕШЕНИЯ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО А ТЕ СА :БЕДНОСТТА,ГЛАДА ,БЕЗРАБОТИЦАТА ,МИЗЕРИЯТА И НЕВИЖДАНОТО ДО СЕГА СОЦИАЛНО РАЗЛОЕНИЕ НА НАЦИЯТА.АКО ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ НЕ БЪДАТ ЕКСПЕРТНО АТАКУВАТИ НАЦИЯТА И ДЪРЖАВАТА ПРОСТО ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ.

ПОМОЩ, СПАСЯВАТ НИ! Вчера по обяд, навръх националния ни празник, група видни политически теоретици обяви “общонародна подписка” за спасяване на Републиката. Къде точно са съзряли опасност и от кого – не казват, но ще я спасяват! Героичният им граждански патос събра трийсет души барабар с журналистите. Поднесоха някакъв “манифест” – неумела кръстоска между комунистическия манифест на Маркс и призив за Велика френска революция. Но побързаха да успокоят народа, че нямало да правят нито партия, нито революция! Четиримата професори с ясно изразена досега политическа принадлежност ще мимикрират като “граждани” в някакъв клуб. Да го кръстят Клуб “АнтиГЕРБ” и да мирясат най-сетне, стига евтини маймунджулъци! Но не за това ми е думата, а за голямата професорска излагация и за това как теориите им са много далеч от практиката. Имам няколко въпроса към тях: - Къде бяхте, драги професори, когато по време на протестите през 2013, на които се позовавате, някакви недоучени представители на гражданското общество от сутрин до вечер каканижеха по медиите каква напаст за държавата били политическите партии? - Не ви ли плащаме заплати точно затова - да обяснявате не само на студентите си, но и на народа, че политическата партия е законният инструмент, с който гражданинът участва в управлението? Или и вие все още не сте го научили? Знаят, знаят го те много добре. Просто омразата им към партия ГЕРБ ги поведе през 2013 г. по грешен път – искаха заедно с гнилото да изгорят и жизненото. Искаха да приравнят в съзнанието на хората ГЕРБ с ДПС и БСП. Но времето показа, че не успяха. Бойко Борисов не развива теории. Не е негова работа, той не е теоретик като тях. Но на практика противодейства на грешките им толкова успешно, че години наред трепе на избори всички партии. Той си знае мястото и силата му е точно в това. Което не означава, че не знае и теорията – доказа го блестящо, когато пред целия ВСС запита върховния магистрат Лозан Панов защо си позволява му търси сметка за политическата линия, която суверенът му е дал право да провежда! Панов не можа да му отговори! Същите тези професори от години величаят гражданските протести, започнали през лятото на 2013 г., като мощен подем на гражданското самосъзнание у нас. И плачат, че протестите не съумели да излъчат партия. Само че това не е вярно. Протестите родиха поредното мъниче – партия ДЕОС. А знаете ли защо се пръкна ДЕОС? По мои наблюдения и в едно изречение – защото в Брюксел яко им начукаха канчето. А в повече изречения - ако някой е обърнал внимание, една група видни протестери от т.н. Протестна мрежа беше поканена на сгляда на граждански организации в Брюксел. След като се върнаха, част от тях станаха инициатори за създаване на ДЕОС. Продължавам с въпросите: - До Брюксел ли трябваше да ходят и да ни излагат, че българите не могат да правят разлика между гражданско и политическо искане? Нито пък познават заложените в законодателството ни механизми, по които се правят едното и другото? - Къде бяхте тогава, та не обяснихте на хората, че някой преформатира първоначалните им граждански искания в политически и властта има пълно право да не ги забелязва? - Защо не се опитахте да спрете протеста, след като първоначалните му искания бяха удовлетворени, а изразходвахте гражданската енергия за години занапред? Впрочем, ДЕОС се яви на местните избори и получи зашеметяващите 2 630 гласа в надпреварата за софийското кметство. И това в града, който се гордее с най-дълго продължилия граждански протест в новата българска история. За да изчистят от себе си съмненията, че заплашват държавата с революция, инициаторите на Манифеста заявиха също, че имали за цел да променят “политическото говорене”. Пак плагиатствате, бе! ГЕРБ го направиха отдавна! При това на практика, не на думи! Днес професорите пуснаха пълен запис от “събитието”. За да придадат повече чистота на своето “гражданско мероприятие”, не са дали думата на присъстващите политици Татяна Дончева, Георги Кадиев, Раданчо Кънев и Христо Иванов. Не са дали думата дори на олигарха Иво Прокопиев, който е отишъл с жена си като на матине, за да се посмее как щели да се борят с него, след като той им плаща години наред и ги поддържа чрез медиите си. Затова пък са дали думата на знаков представител на ДЕОС - защото толкова внимателно следят какво става в политическото пространство, че дори не знаят за съществуването на партията и кой я представлява. В записа са инсценирали дефект, за да замажат гафа си. Все пак е похвално, че не са си позволили да говорят за “простия български народ”, който от простотия не гласувал за интелигентните, а гласува за ГЕРБ. Защото се промъкна и желание да “овразумляват” суверена. След голямата професорска излагация ми иде да викна: Професори, овразумлете се, бе! Живият живот не е университетска аудитория! Гледайте Бойко и се учете от него. Защото Ваньо Танов го няма вече...

АнтиГЕРБ

Боко тиквата е гениален и велик!!! Ура! Ура! Ура! Славаааа!! Нещастнико, с такива кухи кратуни като тебе държавицата ни скоро няма да излезе на правия път, но и е хак, щом има един милион такива нахални глупаци в нея.

невярващ

Много стари и не съвсем праведни муцуни има

Уточнител

НЕКОИ УТОЧНЕНИЯ: 1. Изглежда има некава грешка в Заглавието на документа. По наше скромно мнение би требвало вместо "Република", да стои "Народна Република". Това по-добре би съответствало на духа на документа. 2.Дори един бегъл поглед върху списъка на авторите и инициаторите изважда наяве единственото, което ги свързва: по-голямата част са ГЕНЕРИЧНО СВЪРЗАНИ (деца, внуци, близки роднини) С АБпФК И СЪС СЛУГИТЕ НА АБпФК, вкл КДС/КГБ-агентурата*, а сред останалите, освен свободни радикали, блуждаещи в общественополитическото пространттво, се срещат и "неколцина дежурни наивника, плюс още няколко души, за чийто здрав разум вече има съмнение, освен ако няма друга мотивация", според един политически анализатор**. 3. Авторите и инициаторите възнамеряват, като едни съвременни донкихотовци да се изправят срещу тъмни и неясни сили, размахващи лапи в мъглата на българския обществен живот. Единственото, което се знае за тези зловредни субекти, е името им:"Моделът #КОЙ". Изглежда, разшифровката на тайнствената абревиатура е известна на авторите на Манифеста, но те, по неизвестни нам съображения, не желаят да я споделят с целокупния български народ. Казва се само, че "Моделът #КОЙ" е обладал "правителство, парламент, партии, сьд, прокуратура и медии-бухалки"!Дали пък свенливостта на Авторите, не е резултат от генерични свързаности (вж. т.2 по-горе)? Това само те си знаят. 4.А иначе, кой е #КОЙ, започна да се прояснява на всички здравомислещи български граждани с образование поне малко по-високо от основно . От първичната мъгла започнаха да оформят зловещи абревиатури: АБпФК, БКП, КДС, КГБ, ГРУ, ФСБ..... __________ *Тук трябва да се отбележи, че голяма част от посочените потомци спадат към т. нар. "западняци". Те са продукт на западната култура и образование, презират руската народопсихология и руската държава, но същевременно рядко се изказват по тази тема и винаги са готови на компромиси с нези си възгледи **Ив Сотиров

[email protected]

Уважаема госпожо заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката ДО КЛУБ "ПЕРОТО" В качеството си на комисар с ресор „Защита правата на потребителите” в Европейската комисия, съгласно БНР, пред еврпейски медии казахте: "Другите държави си имат м а ф и я, а у нас м а ф и я т а си има държава"; произнасяте се за м а ф и я в България и съгласно прикачения файл: "Меглена Кунева: Оглеждат ме за патерица на властта? Това си е диагноза..." към - оставеното без отговор - неуваженото ми писмо изпратено: - персонално до: 240 народни представители; премиера Бойко Борисов; вицепремиери (в т. ч. и до Вас, но на имеила Ви: [email protected], тъй като в сайта на Министерския съвет на Република България, нямаше ресорен имеил за Вас); министри на Република България; - и институционално, съответно до: Народното събрание на Република България с входящ № ПГ-5194-Е-52 от 13.11.2015 г. и входящ № ПГ-5194-Е-52 от 03.12.2015 г. на последното; приемната на Министерския съвет на Република България с входящ № 3183 от 16.11.215 г..на цитирания съвет, както следва: "Поща DOX [email protected] АБВ Поща Напиши Кутия | 1421 Изпратени | 1 Чернови | 11 Спам Кошче Папки Библиотека Е.П.Б. Добави папка АБВ Чат На линия Изтрий | Спам | Маркирай | Премести Отговори | Отговори на всички | Препрати | Още ДВЕ ОТКРИТИЯ( ДО ПЪРВА ГРУПА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ) от: Емил Богданов ([email protected]) дата: 07.11.2015 11:14 до: [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected] , [email protected] и още 90 ... 9 прикачени файла (~ 3,53 MB) | Запази всички | Запази в DOX Защитен от вируси с NOD32 794,85 KB България... ...013.docx DOCX Изтегли 73,44 KB Джек Лон... ...ите.docx DOCX Изтегли 20,64 KB Емил Пет... ...ова.docx DOCX Изтегли 658,93 KB Меглена ... ...оза.docx DOCX Изтегли 331,74 KB НАД 10 М... ...ВАТ.docx DOCX Изтегли 638,0 KB Попова п... ...тво.docx DOCX Изтегли 595,91 KB Попова с... ...тво.docx DOCX Изтегли 376,29 KB Христо И... ...ици.docx DOCX Изтегли 119,84 KB Христо И... ...ици.docx DOCX Изтегли Уважаеми госпожи и господа народни представители, Уважаеми господин министър-председател, Уважаеми господин министър на образованието и науката Уважаема госпожо заместник министър-председател по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи, Уважаема госпожо заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси, Уважаеми господин заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, Уважаеми господин заместник министър-председател по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика, Уважаеми господин министър на правосъдието, Уважаеми господин министър на външните работи, Уважаеми господин министър на финансите, Открих[1]: I. Девиза на България: "СЪЕДИНЕНИЕ И ПРАВДА". II. Същността и отговарящото на нея правилното наименование – НОВО ПОНЯТИЕ – за явлението известно досега с наименованието мафия[2],което от този момент, става тривиално и като такова ще се използва при комуникация до и след разкриването на цитираните: правилнонаименование и НОВО ПОНЯТИЕ. III. Съгласно [2], явлението корупция произтича от явлението мафия, следователно терминът мафия освен синоним на организираната престъпност, е синоним и на корупцията в цял свят, от което следва, че : с термините – корупция, организирана престъпност; с Конвенцията на ООН срещу корупцията; с Международната академия за борба с корупцията ( International Anti-Corruption Academy – IACA); с Конвенцията на ООН срещу транснационалната организирана престъпност, в глобален мащаб се игнорира (изключва, прикрива) явлението известно досега с наименованието мафия, показателно за което са изразите: · "Спрете корупцията!" (вместо "Спрете мафията!", ) – израз на Калман Миджей, като помощник-генерален секретар на Организацията на обединените нации (ООН) и регионален директор на ПРООН – Българско национално радио,1.11.2005 г., веднага след Новините в 9:00 часа ; · "Изкоренете туморът корупция!" (вместо "Изкоренете туморът мафия!") – на Джо Байдън, вицепрезидент на Съединените Американски Щати (САЩ), – Българско Национално Радио, 22.11.2014 г.(послучай годишнината от събитията на площад Майдана в град Киев, столицата на Украйна) Това е и основната причина за неефективното действие на цитираните конвенции и академия, което се илюстрира със следните примери: · "Виж как...Над 10 млн. лв. глътнал БОРКОР (Кибернетичния модел на германския Институт за публично право "Макс Планк": Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, ЮЛ към Министерския съвет на Република България – Е. П. Б.) а резултати липсват. В него има потенциал, смята обаче Бойко Великов. Обновена: 23 яну 2014 14:20 – 23 яну 2014 13:57, Веселина Йорданова"(виж. прикачения файл: "НАД 10 МЛН. ЛВ. ГЛЪТНАЛ БОРКОР, А РЕЗУЛТАТИ ЛИПСВАТ");  "Корупцията в икономиката на ЕС се оценява на 120 млрд. EUR на година , само малко по-малко от годишния бюджет на Европейските общности – ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ, Брюксел, 03.02.2014 COM (2014) 38 окончателен ДОКЛАД НА КОМИСИЯТА ДО СЪВЕТА И ДО ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ";  "класацията по незаконно изтичане на капитали (вж. пълния документ, PDF ), изготвена от неправителствената организация „Глобъл файненшъл интегрити“ ( Global Financial Integrity ), която тази година (20014) включва общо 145 държави, съгласно която: През последните 10 години от България са изтекли 25 млрд. долара; През десетилетието общото незаконно изтичане на капитали е достигнало 6,6 трилиона долара, или около 4% от цялата световна икономика (вж. прикачения файл: "България губи 25 млрд. долара от корупция за 10 години 2013"); · Същият ефект има и почти правилната дума на АЛ ГОР и Междуправителствената експертна група за изменение на климата към ООН (Intergovernmental Panel on Climate Change United Nations): Неудобната истина Проблемът за глобалното затопляне, тъй като правилната дума в случая е: Неудобната истина Проблемът за глобалното затопляне – Проблемът Явлението Мафия, тъй като съгласно Марк Твен разликата междупочти правилната дума и правилната дума е в а ж н о н е щ о, то е като е като разликата между светулката и светкавицата. III. Необходимо е във връзка с това да се създадат: · Учреждение на Организацията на обединените нации за борба с явлението Мафия; · Международна а кадемия на Организацията на обединените нации за борба с явлението Мафия; · Конвенция на Организацията на обединените нации за борба с явлението Мафия, IV. Цялата тази дейност трябва да започне с поставяне началото на колекция на Народното събрание под наслов: "Монографии на Народното събрание на Република България" – по аналогия с "Тетрадки на Сената" на Сената на Кралство Белгия – чрез написването, отпечатването и разпространението на: том I "СЪЕДИНЕНИЕ И ПРАВДА" – Девиза на България" и том II "Явлението Мафия. Учреждение, Академия и Конвенция на Организацията на обединените нации за борба с явлението Мафия", с които томове, откритията (ми) да бъдат сведени съответно до българската, останалите нации и ООН за разглеждане и приемане. За покриване на необходимите минимални разходи за преживяване и написване на цитираните томове за срок от една до две години, са ми необходими: ежемесечна сума в размер на минималната работна заплата; компютър; компютърна мишка; клавиатура; компютърно бюро и стол. Необходимите за тази цел средства ще се получат от освободени от прекратени дейности и закрити сегашни структури за антикорупционни политики. [1] "Откритието е установяване на съществуващи закономерности, явления и свойства в материалния свят, които до момента на установяването им не са били известни или не са могли да бъдат проверени." Мая Филипова-Демирева Отдел "Правно осигуряване" Патентно ведомство + 359 2 9701 442 [email protected] [2] Тривиални римери за Мафия: · от Уикипедия, свободната енциклопедия. Мафията е мащабна форма на организирана престъпност, способна да се намесва негативно (чрез корупция,изнудване, директно насилие и други незаконни начини на оказване на влияние и облагодетелстване) в развитието и нормалното функциониране надържавата и в личните дела на хората. Трафикът на наркотици и оръжия, скланянето към проституция, рекетът, хазартът и строителни афери са типичното ѝ поле на изява. В това число могат да влизат и лихварството, отвличането на хора за откуп, обирите. С течение на времето...терминът добива все по-широко значение и става все по-употребяван. Днес е загубил изключително италианската си първоначална конотация и е станал синоним на „организирана престъпност“, използван в цял свят... В мафията работят и жени. Мафия — В превод от староиталиански „семейство“ (вж. прикачените файлофе: "Христо Иванов Действа една изключително овластена мафия – на вечните съдебни началници"; "Христо Иванов У нас действа мафията на вечните съдебни началници"); · Миглена Кунева: Нямам представа за какво говори г-жа Сидерова. Но за сметка на това знам, че нейният проект минава през това тя да целуне пръстена на Бойко Борисов. Надява се да бъде припозната като необходимата патерица, от каквато той има крещяща нужда за следващия парламент. Но за да бъде приет външен човек във “фамилията”, той трябва да докаже своята вярност. В мафията това става, като го накарат да убие някого просто така и да се оцапа до степен, в която връщане назад няма. В българската политика кръщението е да оцапаш с кал някого от противниците на господаря си. Ето на това сме свидетели.(вж. прикачения файл: "Меглена Кунева: Оглеждат ме за патерица на властта? Това си е диагноза"); · И после едни започнаха да пеят п е с н и: през първият мандат на министър-председателя Бойко Борисов песента: "Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет на Република България – БОРКОР", а сега, през втория му мандат песните: "Национален съвет за антикорупционни политики към Министерския съвет на Република България" и Закон за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности – все н о в и т е д р е х и на Министерския съвет на Република България – ,с което си намериха начин, да се охранват без да правят нищо срещу корупцията (виж прикачения файл: "Джек Лондон, Силата на силните."); · "Много е жалко, когато в такива периоди, в които се намираме сега, някой провокира такива неща. Не ви ли се струва, че са много дребнави, изразяват и показват желание да се сплете интрига. Трябва най-напред да се просветим." Това заяви пред bTV вицепрезидентът Маргарита Попова на въпрос защо плаща с пари на президентството пътуванията, които прави в лично качество като председател на Управителния съвет на Международната академия за борба с корупцията. Водещата Мариана Векилска цитира разследване на OFFNews, което показа, че от юни 2013 година до май 2014 година Попова е имала девет пътувания зад граница, като пет от тях са свързани със заседания на Международната академия за борба с корупцията (МАБК). За тях администрацията на президента е похарчила близо 31 хил. лв., което включва и разходите за делегацииите, придружавали вицепрезидента. Маргарита Попова обясни, че работи в Международната академия за борба с корупцията (МАБК) "про боно". По думите й е съвсем нормално държавата да плаща нейните пътувания. Тя коментира, че всяка държавата" с радост и гордост подпомага своя член в борда". На въпроса как щеше да плати тези 31 000 лв. за пътуванията си, ако не работеше в президентството, Попова заяви, че сумата е щяла да бъде заплатена от евентуалния й друг работодател. Според Попова въпросът с пътуванията е плод на "скудоумие" (скудоумна, скудоумно, мн. скудоумни, прил. Глупав, ограничен, тъп. Скудоумни разсъждения. същ. скудоумие, мн. скудоумия, ср Речник на българския език – Е. П. Б.). Макар че OFFNews изпрати по темата запитвания по Закона за достъп до обществена информация до президентството, Маргарита Попова заяви, че не знае "кой какво е писал и правил" (вж. прикачените фйлове: "Попова смята за дребнава темата защо пътува с държавни пари в лично качество";"Попова пръснала държавни пари за визити в лично качество"; "Емил Петров Богданов до президента Плевнелиев и вицепрезидента Попова").". Премиера Бойко Борисов и той почна да "говор... на мафия". Говорите на мафия, но не вземате отношение по откритието ми относно глобалното явление м а ф и я, а това вече е м а ф и я, както е м а ф и я и мълчанието Ви по отношение на писмото ми с дата: 07.11.2015 11:14 досежно откритията.ми! Вие, всичките: цитирани министри и народни представители, въобще си нямате и хабер какво стои пред Вас и ако продължавате да ме криете от нацията и не се свържете с мен за въпросните книги, вече книга в две части относно откритията ми, "лъвовете" (както са освирепели от глад), когато ме открият и разберат що за мафия сте и най-големи невежества не само у нас и на планетата - ще Ви разкъсат! Помнете ми думата! Ще Ви разкъсат! Това писмо изпращам и на литературния клуб "Перото", за да ми се помогне да напиша книгата за откритията ми, за крачката на нацията ни и човечеството неизмеримо огромна в сравнение с тази na ЛУНАТА. Емил Богданов

Bishop

Здравей, Аз съм епископ T.D Jakes, частен заем кредитор, който дава живот на възможностите заеми. Имате ли нужда от заем спешно, за да изплати дълговете си или имате нужда от заем, за да се подобри бизнеса си? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? търси повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние отпускат средства на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнес в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние предлагаме надеждна и бенефициент помощ и ще бъде готов да предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: ([email protected])

[email protected]

Относно новия Закон за борба с корупцията Разликата между почти правилната дума: к о р у п ц и я и правилната дума: я в л е н и е т о Х (М а ф и я) е важно нещо, то е като разликата между с в е т у л к а т а и с в е т к а в и ц а т а. Марк Твен - Емил Богданов 30 юни 2016 г.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.