Докато другите говорят, ние показваме и даваме възможност на съдебната власт да работи в най-добри условия.

Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на строително-ремонтните дейности в сградата на т. нар. Военно НДК, където ще бъдат настанени Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура. С премиера са финонсавият министър Владислав Горанов и правосъдният Екатерина Захариева.

Горанов обеща да осигури необходимата сума, нужна за оборудването и довършителните дейности на строежа, който след стартирал ремонт бе занемарен години наред и изпадна в окаяно състояние.

ТОВА ПРИЛИЧА ЛИ ВИ НА МОДЕРЕН СЪД?

„Даваме възможност на съдебната власт да работи така, както обществото очаква – максимално бързо, точно, справедливо, с добри обвинителни актове”, посочи премиерът Борисов, цитиран от "Фокус".

На въпрос как ще бъде решен въпросът със съдебните сгради в други два големи града – Пловдив и Варна, Борисов отговори:

„Естествено, че ще правим и там. Въпросът Ви е отговор. Никога не е имало, но и тук нямаше. Път до там нямаше, жп линия нямаше, пречиствателни станции нямаше...”

Ремонтът на сградата, където ще се помещават наказателната колегия на СРС и районната прокуратура, се очаква да завърши до края на месец март, а обществена поръчка за мебели и оборудване трябва да влезе в експлоатация до края на годината.

Клуб Z писа през март м.г. за сградата, която отвътре изглежда така....

Както е известно, гражданската и търговската част на съда вече се преместиха от Римската стена в сградата на бившето ГУСВ на бул. "Цар Борис III".