Представете си една работа-мечта - лежите по цял ден, забавлявате се, хранят ви, пушите различни видове "трева" и получавате $18 000 за 70 дни или малко над два месеца.

Работното място - в НАСА. Мисията - да помогнете на бъдещите астронавти.

Идеята е състоянието да е най-близко до състоянието на безтегловност, което неизбежно деформира хората в космоса. Участниците могат да четат книги, да играят на компютър, да си чатят с приятели по време на изследването - всичко, освен да стават.

Има две групи - една, която се упражнява, и друга, която не извършва фезечуске упражнения. Упражненията обаче са само такива, които могат да се правят легнал и пушейки марихуана. Но няма цигари, а специални машини подават дима от растението.

Цялото изследване трае съответно 97 и 105 дниза неупражняващите се и упражняващите се, като първите 13 или 21 дни различните групи могат да се движат свободно. След това започва голямото лежане.

Caption

През цялото това време участниците ще бъдат подлагани на тестове на кости, мускули, сърце, на нервната и кръвоносната система, способността на тялото да се бори с инфекции, и други фактори.

Може би звучи прекрасно - но 2 месеца на легло ще доведе до атрофия, коато след това ще отнеме по всяка вероятност също толкова време за възстановяване. Астронавтите губят 35% от възможността за създаване на сила, 20% от скоростта на мускулите, или 45% загуба на сила при изпълняване на силни, бързи движения.