Участниците в общото събрание на общинската организация на БСП в Кресна, област Благоевград, са номинирали единодушно Михаил Миков отново да бъде избран за председател, съобщи пресцентърът на червената партия.

Изказвам своята благодарност на всички социалисти тук, както и на кмета на община Кресна - Николай Георгиев, за направеното както за БСП, така и за спечелване доверието на хората. Вие сте образец за нашата партия”, е казал Миков.

Михаил Миков с червения актив в Кресна

По думите му едни и същи корпорации печелят от експлоатацията на труда на обикновения човек и създават новите политически проекти, появили се през годините.

„Те не защитават интереса на хората и създават големите социални неравенства. Затова е нужно да има по-справедливо облагане на доходите на хората, съобразно техния размер. Защото не може богатият да плаща същите данъци, както борещият се за хляба си беден българин”, подчертал Михаил Миков.

Лидерът на БСП и вече кандидат отново за лидер е споменал и Конституцията.

Записаното в Конституцията не се изпълнява. Някои дори се опитват да прехвърлят вината върху нея за това, че живеем зле. Не може правото на здравеопазване да е гарантирано за всеки, а да се кара бедният българин, който си плаща здравните осигуровки, да доплаща, за да се лекува, или да чака с месеци”.

Пред събралите се социалисти Михаил Миков очертал картината в страната и заявил, че Кабинетът „Борисов 2“ няма политическа перспектива, по-далечна от сегашния мандат.

„Показателно за това е страхът от разпад в управляващата коалиция, защото всичко, което се случва около тях, ще доведе именно до техния край”.

Михаил Миков е казал, че ако БСП получи достатъчна подкрепа на следващи избори и поеме управлението на страната, ще спре увеличаването на пенсионната възраст.

„За да можем да се преборим с тези несправедливости, трябва да бъдем по-единни на национално и местно ниво. В партията текат процеси, които да помогнат БСП да се стабилизира”.