Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лютви Местан призова „българските премиери“ за разговор за олигархията - „да започнем дълбокия разговор, който да доведе до катарзис, но няма да проведем този разговор без премиерите“.

В студиото на бТВ той не спомена нито веднъж името на министър-председателя Бойко Борисов, но на няколко пъти отправи реплики към него.

Разговорът за олигарсите не е възможен без разговора за българските премиери. Олигарсите са продукт на българските премиери.“

МЕСТАН СЕ ОБЯВИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И БОРБА С ОЛИГАРХИЯТА

Бившият председател на ДПС не отговори директно на въпроса дали в бившата му партия има олигарси.

Олигархът има връзка не просто с политическия елит, а с властта. Не може да разглеждате олигархията просто в рамките на една или друга партия. Олигархията е продукт на определена властова корекция в интерес на определени личности...

В България или няма олигарси и по тази причина премиерите не знаят кои са олигарсите, а ако има олигарси, компетентният орган, който може да отговори на този въпрос, са българските премиери.“

Лютви Местан не приемал и премиерът, и президентът да говорят абстрактно за олигархията. Той не спомена и името на Делян Пеевски, но отговори на въпроса какво е влиянието на депутата в ДПС и в държавата:

Мисля, че е значително влиянието му. Точно от това значително влияние е продуцирана тезата, че ДПС се определя като партия на бизнес-интересите. От една страна е искреният мотив, с който избирателите гласуват за своите права и свободи, а второто лице е в начина, по който този искрен вот се използва за удовлетворяване на бизнес-интереси. Неслучайно публичният образ на ДПС е здраво скрепен за мита за олигархичната партия.“

На директния въпрос олигарх ли е Пеевски, Местан каза:

„Ще развалим неделното настроение на българските премиери“.

След което даде дефиниция на олигарх:

„Когато държат под контрола си всички регулатори и са във връзка с властта, тогава вие имате богат човек, който трупа капиталите си за сметка на други бизнесмени.“

Поредицата от отменени търгове през последните две седмици, които се свързват с фирми около Делян Пеевски, Местан коментира кратко:

„Инстинктът му (на Бойко Борисов – б.р.) е подсказал, че задкулисните връзки не могат да останат в тайна от българското общество“.

Лютви Местан обяви, че бъдещата му партия ДОСТ ще бъде „пронатовска и антиолигархична“.

МЕСТАН ОБЯВИ ОБРАТНО БРОЕНЕ ЗА ДПС

След проведеното събрание на Инициативния комитет за новата партия ДОСТ, Местан си постави срок до 9 април да проведе учредителна конференция.

„Едва тогава ще се види на колко приятели може да разчита партията на приятелите“.

Местан уточни, че на турски език от персийски ДОСТ означава не просто приятел, а верен приятел. Той очаквал много последователи, защото на 17 декември „д-р Ахмед Доган разцепи ДПС със своята „визионерска“ реч“.

След като се усетиха, че тази реч предизвиква истинско ценностно разцепване на ДПС, след като разбраха, че критична маса избиратели не са съгласни с речта на лидера на ДПС, след като осветиха сами проруския си корен, побързаха да подменят мотива за отстраняването ми. Архетипът на избирателя на ДПС е евроатлантически“, обясни Местан.

Изгоненият председател на ДПС призна, че мълчал в името на единството.

„Превърнахме единството във фетиш“.

Лютви Местан отрече новата му партия да има връзка с Турция и с президента Реджеп Тайип Ердоган. Но кампанията в медиите с подобни твърдения имала цел:

„Целта е да се даде повод на специалния инструментариум на държавата да попречи на официалната регистрация на ДОСТ“.

Местан отрече да е ходил в Турция в тези два месеца. Отрече и да познава сина на Ердоган, каквито публикации се появиха в медиите на Пеевски.

Бившият председател на ДПС не пожела да даде оценка за политиката на Ердоган:

„Реджеп Тайип Ердоган е първият пряко избран президент на република Турция. Той спечели изборите още на първия тур и вотът на гражданите трябва да бъде уважен. Не е моя работа да се бъркам във вътрешната политика на която и да е друга държава. Не може да искате от един български политик да дава генерална оценка на държавния глава на една друга държава.“

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Българската политика е пълна с отпадък. Татяна Дончева, това леке, приятелите му Бисеров и Ментата, Пешо отпечатъка, червените Руменовци, Яне Яневците и прочая сволоч, които се натискат на всяка власт и са готови на всичко, само и само некой да им плаща заплата от данъци.

дебелян пеевский

Да не обидя някой, в кюпа са и многобройните съветници, които пописват и в "Кл.зет", на тоя президент, на оня президент, на тоя министър, на оня министър, че 'икономисти', че IT 'спецялисти', да се чудиш при толкова ерудит и толкова специалист защо сме на кучето в гъза. Жалки отрепки на държавната софра.

Сал един "социален" е достоен да се сравнява с теб по логорея и партийна страст, облечена в словжа!

Сякаш Радан говори

Ах, какъв катарзис

Ботев

Това турско мекере, което се е облякло в овча кожа на Коледа, не е по -различен от другото мекере, което 25 години продава България на турската върхушка и шалваризация, допреди 2 месеца този новоизлюпил се "български патриот и възрожденец " говореше пред тези същите "възрожденци и патриоти" на турски и крачеше като единствен и незаменим с приятелчето му Пеевски и черпеше с широки шепи шт рога на изобилието на обрача от фирми на фирмата ДПС, сега за една нощ е първи борец срещу олигархията, патриот,възрожденец и беден роднина на кметове, съветници,депутати, турски шпиони от всички нива на тази регистрирана по закона за политическите партии откровенно крадлива пасмина осеяла България с джамии и бурки колкото не е имало и през турско в продължение на 500 г, Ако станат от земята, Левски,Ботев,Петко Киряков,Караджата и хилядите жертви От Освобождението ще се наредят на Терминал 2 виждайки последователите им "патриоти" Местан,Доган,Борисов,Цветанов,Костов, Кунева, Хафъзовци,Юсеиновци,Ментата, Камен Костадиновци и. ?..

Типично слово на изкуфял националист с блясък в очите и пяна около устата.

Новите реформатори

Коалиция Радан-Местан-Корморан

Старите реформатори

По добре е от Цветан-Доган-Делян и Цацарян!

Коренът на Радан е комунистически. Големият отсъстващ в приказките му е БСП.

камъче

До 16 декември 2015 г. сутринта, когато беше гост по Нова, Местан и Пеевски бяха едно, а днес олигархията била нечий продукт? И къде в тая локва е Доган?

Евгении

ГЕРБ е боклук.ДОСТ е най честната п партия за сега.За това приканвам целият Български народ, да застанат на страната на гн Местан и гн Хафъзов.Герб трябва да бъде изметена от власта, тя е олигархична номенклатурна измислена сикаджийска лъжлива банда шяйка, която открадна и изнасили българия и българският народ,на изборите със европейски пари със цимент асвалт и рязане на фалшиви ленти и фалшиви пътища, както каза преди някой.Гн Борисов е най коромпираният до сега Премиер.Той направи завой от избирателите си, и се поведе по парите на пеевски и доган.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.