Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Привърженици на инициативата "Правосъдие за всеки" се събраха на шествие с настояване за по-дълбока съдебна реформа, предаде БНР.

Участниците в проявата настояват за реформа, свързана с прокуратурата и за създаването на позиция на заместник-главен прокурор, който да разследва корупцията.
Според инициативата, той трябва да е независим от главния прокурор и да може да разделя и разследва корупцията по високите етажи на властта.

Идеите на "Правосъдие за всеки", които са описани в седем точки, са внесени и в парламента като гражданска инициатива, по която депутатите трябва да се произнесат.

Активистите призовават и гражданите да ги подкрепят в настояването за дълбока съдебна реформа, чрез отваряне отново на Конституцията.

В очакване на гражданите, подкрепящи реформата, да се присъединят към акцията, пред съдебната палата звучеше словото на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, от отбелязването на 135-ата годишнина от създаването на съда. То стана известно с призива: да кажем "не" на страха!

 

Caption
Caption
Caption
Caption
Caption
Caption

 

Ключови думи

Коментари

Радев

Браво! Натискът не бива да отслабва. Фишеците на Кратуната не трябва да успокояват никого.

Радев, видиш ли ко пише зад гърба на Борисов на видеото? Зад Пърданча ко пише? "Стига Вече Повече Толкова Значи". Шествайте си, не ни пречите!

Avatar

На мен ми харесва състоянието на съдебната система!

Avatar

P.S. Харесвам и Д.Пеевски, д-р А.Доган, агенция ПИК и Н.Недялков!

Райдан Райдовски

Средна възраст 87г. Реално костококите ще измрат преди феновете на миков.

Развеселен

Интересно е, че няма бройка на протестиращите. Исканията са свързани с детайли, което не говорят нищо на средния избирател. Не е ясна целта за исканите промени, която трябва да е по-голяма ефективност при присъдите, по-голяма сигурност на гражданите, по-голямо чувство за справедливост сред хората. За да се постигне това, трябва да започнем от нулата - като се справим с битовата престъпност на роми, скинари и мутри, които грабят и крадат безнаказано. Корупцията също е от съществено значение, разбира се, но ако не се обърне внимание на ежедневната, която тормози обикновения човек по осезаем начин, няма да имате никакъв успех. Разбира се, ДСБ не иска да се справи с тази престъпност. Те искат система, която да им позволи да шантажират останалите партии и да елиминират неудобните политически противници по път, различен от изборния. Затова протестът им няма да има голям ефект и няма да ентусиазира хората. Понеже е scam.

''Ако не изберем Пеевски , правителството пада ''

Кабакчиев

Исканията са прилични, но не са това, което трябва да стане: тотално разграждане на съдебната система и създаване на нова! Ще припомня допълнително какво точно трябва да стане.

Б.Борисов

Долупишещите мои избиратели (Развеселен и Р.Райдовски) също харесват системата в момента, значи сме на прав път. Който иска да си прави шествия! Всички много харесваме С.Цацаров!

Лихти

Правосъдие за всички мафиоти крадци!

Югозомби

Асфалт и съдебна реформа - не се яде. :)

Педизомби

Capital.bg,тоже!

Лили

Съдебната власт може да ти изяде хляба

ass

Така пеевски се налапал с много хляб

АКО И СЕГА НЕ СЕ УСПЕЙ ТРЯБВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ВЬВ ВСЕКИ ГРАД ПРОТЕСТ.

Югозомби

"Близо 500 души се включиха в инициативата." ("Медиапул") Не малко, но съвсем не много...

И колко трябва да са според Вас?

Югозомби

П. п. Коментарът ми не бива да се тълкува като отрицателно отношение към протеста. Напротив, подкрепям повечето искания на "Правосъдие за всеки", нямам категорична позиция само по точки 4 и 7 от предложенията на инициативата. Това, което казвам, е просто отчитане на масовостта на протеста, а броят на протестиращите несъмнено има значение и за начина, по който изглеждат исканията им за обществото като цяло, и за силата на въздействието им върху властите.

Мхм

Винаги когат някой гербав се застои на едно място се размирисва на лайна около него.

Югозомби

Хохохо, "властта се клати" е мантра на свързаните с ДСБ медии, политолози, публицисти и журналисти, които за нуждите на пропагандата приемат желаното за действително. Нека бъдем трезви и реалистични. Тази партия не е в състояние самостоятелно да предизвика многохиляден протест дори в София, където е традиционно най-силна, а какво остава за клатене на властта с уличен натиск в цялата страна.

Ко? Не!

И на Бъчварова. И на Цветанов. И на Боко. И на пиарката му.

дебелян пеевский

Властта не се клати, докато има пари да раздава на депутати за подкрепа. Защо спряха поръчките на ДПС? Ми за да има повече за Местан и купените 'реформатори'. Властта ще се разклати чак догодина, като изядат заема.

Мария

120 човека

Калинка

НЕЗАБАВНО ДА ОРГАНИЗИРАМЕ КОНТРАПРОТЕСТ!

Е

Първоначално се зарадвах, че има протест от какъвто и да е а характер - ама като гледам снимките, няма надежда за успех. Неорганизирано, слабо присъствие, грешното поколение и няма мутри. Така нема да уплашите никой. Власт се взима с бой.

Кабакчиев

Ето какво трябва да се направи. УВОЛНЕНИЕ НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ МАГИСТРАТИ - СЪДИИ И ПРОКУРОРИ! ДО ЕДИН! РАЗГРАЖДАНЕ НА ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА! И ПОСЛЕ СЪЗДАВАНЕ НА НОВА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ПРЕДИМНО ОТ НОВИ ХОРА - ЧРЕЗ АТЕСТАЦИОННИ КОМИСИИ В БРЮКСЕЛ, БЕЗ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН В ТЯХ! Кандидатстващите за новата система от старата да декларират писмено, че са некорумпирани и компетентни! Кандидатурите им да бъдат поставени във всички населени места за публична оценка - така, че всеки един гражданин да може да се изкаже и да представи документи и данни за деянията на всеки един магистрат. И накрая атестационните комисии в Брюксел да решават! Всичко друго нерадикално ще е гърч до безкрай за цялото общество, за десетилетия напред!

Акне Акнев

На Теомор Михайл-0ff пъпките са повече от флейтистите посетели протеста, ебаси. Къде сте бе, лустраторите?

Кабакчиев

Изслушах изказването на Иванов. Той говори пълни глупости: "Няколко души с есемеси управляват държавата." Абе, Иванов, как няколко души управляват всичките тия съдии и прокурори, бе, а? Да не би им държат пистолети на шията, а? Глупости на търкалета! Истината, Иванов, е съвсем друга! 90% от българските така наричащи се магистрати са едни корумпоелементи - най-вече! А също така и некадърници. Кой повече е корумпиран и кой повече некадърен - подлежи на уточнение. Но магистратите трябва да си отиват! Всичките! Уволнение на всички, назначение на нови от Брюксел! И контрол над новите, естествено! А Вие, Иванов, сте един неудачник, един безславно подал оставка министър на банкенския бодигард на правешкия "мислител". И като такъв трябва да се поснишите и много-много да не се показвате пред публика. И най-вече да не говорите глупости като тая как, видите ли, проблемът бил, че няколко души с есемеси били управлявали държавата. Айде бе? Няколко души виновни. А другите - невинни агънца. Смехотворно, Иванов, смехотворно!

Правоверен гербер

Да живее БКП!

дебелян пеевский

Тука не мога да не се съглася с изказаното от г-н Кабакчиева, още повече, че изтеклите сметки на 'магистрати' с по 100-150,000 лева в тях при средна заплата от 2500 говорят по-силно от всякакви разумни приказки.

Сашо

Христо Иванов с неговата псевдо реформа и Лозан Панов,довереното лице на Мултигруп.

Кире

Тоя Бойко ако знаете колко бой съм го бил навремето като тренирахме. Спуквал съм го направо. Викахме му борсука тогава. Сега нови прякори гледам има боко, тиквата обаче първият му прякор беше борсука. И много бой ядеше и беше голям путьо. Освен което е голяма принцеса, припада когато му вземат кръв.

Развеселен

респект, интернет воине!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.