Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан и неговите съмишленици учредяват днес партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ). На турски "дост" означава приятел.

Местан представя своята формация като евроатлантически ориентирана в противовес на ДПС, което според него защитава руските интереси в България. Разривът между него и Ахмед Доган стана след реч на почетния председател на ДПС в края на миналата година.

В тази реч Доган упрекна Местан, че е направил гаф с декларацията по повод свалянето на руския самолет от страна на Турция. Откакто е извън ДПС бившият лидер активно се опитва да се разграничи от олигархичния модел, който представлява тази партия и нейните обръчи от фирми.

Основните обвинения към Местан са, че новата партия ще обслужва турските интереси у нас. Представители на ДПС твърдят, че техният актив по места е подложен на сериозен натиск от страна на Турция, за да подкрепи ДОСТ. В парламента дори бе създадена специална временна комисия, която да разследва намесата на Русия и Турция в нашата вътрешна политика. Междувременно се появи информация, че Турция е забранила на Доган, Делян Пеевски и още от водещите лица на ДПС да влизат в страната.

Ключови думи

Коментари

аз

На добър час.

...

мутра премиер. тоя вместо да го разследват си прави партия...

mardafi

Местан прави турско депесе и го набива до откат на савецкото депесе

дебелян пеевский

Местан прави депутатска група, която да може да осребри бързо като я шитне на най-богатия купувач, преди да е свършил срока на парламента.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.