На повече от любопитна математическа метаморфоза можем да станем свидетели в в първенството на Испания - "Атлетико" (Мадрид) може да стане шампион с две точки, но не и с три, пише в. "Марка".

До края на сезона в Примера дивисион остават два кръга. "Атлетико" води с три точки аванс пред "Барселона" и четири пред "Реал" (Мадрид). При условие, че "дюшекчиите" и каталунците вземат по 3 пункта от следващите си мачове, всичко ще се реши в заключителния рунд, когато тимът на Диего Симеоне гостува на "Камп ноу". Ако "Барса" спечели, ще триумфира като номер 1 - двата съперника ще се изравнят, но "блаугранас" ще имат предимство от преките мачове. В същото време две поредни равенства осигурява на "Атлетико" мечтаната титла. Защото "Барселона" може да стане шампион единствено с победа над "дюшекчиите".

Тези сметки станаха възможни и след снощното равенство на "Реал"(Мадрид) - второ поредно, срещу "Валядолид", за 1:1. Така кралският клуб догонва "Атлетико" на четири точки. Лошите новини за Карло Анчелоти и компания можеха да бъдат и много повече заради контузията на Кристиано Роналдо още в 8-ата минута. Топ стрелецът бе изваден, за да се избегне по-сериозна травма и това решение се оказа ключово. Оказа се, че Роналдо не е пострадал сериозно и ще бъде възстановен за финала на Шампионската лига на 24 май. 

Серхио Рамос даде аванс на гостите в 35-ата минута. Защитникът отбеляза гол в четвърти мач поред - нещо, не толкова често срещано за играч на такъв пост.

Домакините от "Валядолид" изравниха пет минути преди края, когато Умберто Осорио засече центриране от корнер за 1:1. Така "Реал" остава с нищожни шансове за титлата, а оттам и за требъл. Мадридчани взеха Кралската купа и са на финал в Шампионската лига.

"Реал" спря да прави сметки, пише днес в. "Марка". И голмайсторът Серхио рамос призна, че шансовете за титлата са се изпарили. Треньорът Карло Анчелоти заяви, че тимът се е отпуснал и закономерно не е успял да удържи преднината.