Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

САЩ лишават Русия от търговски привилегии в рамките насвоята Генерална система за преференции (ГСП), предаде ИТАР-ТАСС.

Това се казва в писмо напрезидента Барак Обама до членовете на Конгреса. Държавният глава взел решението заради продължаващата криза в Украйна.

Решението ще повиши митническите тарифи за вноса от Русия, обясни говорителят на белия дом Джей Карни. Руските стоки, за които преди е действал режимът на ГСП, ще бъдат облагани на общо основание. Решението обаче може да влезе в сила най-рано 60 дни след уведомяването на Конгреса от страна на президента.

Преди това решение САЩ наложиха и други санкции на Русия заради украинсаката криза. Сред тях са забрана за влизане на територията на страната и замразяване на активите на редица от най-приближените хора на Владимир Путин.

Същевременно правителствотот на САЩ и корпорацията "Юнайтед лонч алайънс" се обърнаха към Съда по федералните искове с молба да бъде отменена временната забрана за закупуване на руски ракетни двигатели РД-180 за американски носители "Атлас-5". Забраната беналожена отфедералната съдийка Сюзън Брейдън с аргумента, че закапуването на двигатели, произведени от компанията "Енергомаш", сенарушават санкциите срещу Русия, въведени заради Украйна.

Ключови думи

Коментари

GM

Кой ще наложи санкции на САЩ за причиняване конфликта в Украйна, Сирия, Либия, Ирак.........списъкът е дълъг

стелт

GM, обърни се към Путин, чрез руското посолство в София.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.