Селекционерът на бразилския национален отбор Луис Филипе Сколари обяви списъка с 23-ма футболисти за световното това лято. "Златистите" са домакини и основни фаворити да прегърнат титлата. 19 от избраниците на треньора играят извън пределите на Страната на кафето. 

Липсват звезди като Кака, Робиньо и Роналдиньо, но това е очаквано, тъй като и тримата преминаха зенита си, а и са вече на преклонна за големия футбол възраст.

Коментира се и отсъствието на Миранда и Филипе от последния хит в световния футбол в момента - "Атлетико" (Мадрид).  Най-много национали на "селесао" дава "Челси" - четирима. Сколари бе селекционер на Бразилия на "Мондиал 2002" в Южна Корея и Япония, когато латиноамериканците прегърнаха "златния глобус" за рекорден пети път.

Селекцията се събира на 26 май в Рио де Жанейро и ще изиграе две контроли - с Панама и Сърбия. Световното почва на 12 юни. Бразилия е в група "А" с отборите на Хърватия, Мексико и Камерун.

Ето и избраниците на Сколари:
Вратари: Жулио Сезар ("Торонто", Канада), Джеферсон ("Ботафого"), Виктор ("Атлетико Минейро");
Защитници: Марсело ("Реал" Мадрид), Даниел Алвеш ("Барселона"), Маикон ("Рома"), Максуел ("Пари Сен Жермен"), Тиаго Силва ("Пари Сен Жермен"), Давид Луис ("Челси"), Данте ("Байерн"), Енрике ("Наполи");
Полузащитници: Паулиньо ("Тотнъм"), Рамирес ("Челси"), Вилиан ("Челси"), Оскар ("Челси"), Ернанес ("Интер" Милано), Луис Густаво ("Волфсбург"), Фернандиньо ("Манчестър Сити");
Нападатели: Бернард ("Шахтьор" Донецк), Неймар ("Барселона"), Фред ("Флуминензе"), Жо ("Атлетико Минейро"), Хълк ("Зенит").