Управляващите в България не трябва да крият глава в пясъка. Процедурите по отнемането на лицензите на електроснабдителните предприятия няма да решиат никакви проблеми, освен да задоволят егото на някои хора. Това заяви генералният секретар на европейската асоциация на енергийните дружества EURELECTRIC Ханс Тен Берге. Той изнесе публична лекция на тема "Енергийният преход на България" в столичния хотел "Шератон". 

Според него процедурата по отнемане на лицензите на ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго-ПРО" трябва незабавно да бъде спряна. Трябва да се търси баланс, но социалната политика не е ангажимент на енергодружествата, а на държавата, категоричен е Тен Берге. Според него действията на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) компрометират българската държавата и  гонят инвеститорите.

В България непрекъснато се търси виновен, но не се работи за решаването на проблемите. Сега е крайно време да се започне да се работи, всички страни да седнат на масата и да свалят картите си, за да се намери изход.