"Работодателят" на четиримата охранители, пребили шофьор на Околовръстното преди два дни твърди, че жертвата ги нападнала с палка, която те отнели и след това използвали срещу нея.

ЗАДЪРЖАХА 4 ГАВАЗИ НА ИВО ТОРИНОТО - ПРЕБИЛИ ШОФьОР С ПАЛКИ

"Някакъв много нагъл младеж, започнал да ги засича... Той ги е нападнал с телескопична палка и те му я изтръгнали от ръцете", обясни пред бТВ Ивайло Борисов, известен като Иво Ториното, приближен на смятания за престъпен бос Златомир Иванов - Златко Баретата.

"По какъв друг начин да действат, като някой им замерва автомобила и ги напада с палка. Правят се на мъже, после реват...", обяснява ситуацията Ивайло Борисов.

Той обяснява, че от месец е наел за охранители четиримата, плащал им нещо, но не били на трудов договор, защото били на изпитателен срок.

"И четиримата са мои служители, без договори", казва Ториното.

"Кой не е криминално проявен на днешно време? Министърът на вътрешните работи е криминално проявен", отговаря Борисов на въпрос защо е взел на работа хора, които са с криминални регистрации, вероятно визирайки делото срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

ХЕПИЕНД ЗА ЦВЕТАНОВ: НЕЗАКОННО ОТКАЗАЛ 6 СРС, НО ПРОКУРАТУРАТА НЕ ТЪРСИЛА ДА ДОКАЖЕ ОБЛАГА

"Със Златомир Иванов ни свързва, че имаме две общи дела с него. Уважавам го като приятел и човек", казва Борисов.

Борисов е съпроцесник на Златомир Иванов-Баретата по дело за организирана престъпна група за рекет и наркотици. Беше и обявяван за национално издирване.

"Той няма нищо общо със случая, неудобно ми е, че замесват и неговото име", казва Борисов.

"Имам бизнес. Няколко бизнеса. редовен бизнес, доказвам, плащам си данъците и така...", обяснява Борисов, който пристига на срещата с бял мерцедес G-клас, струващ над 200 000 лв.", а на ръката си носи часовник Richard Mille.

"Основният ми бизнес от 4 години е депониране на отпадъци", обяснява той.

Днес следобед софийската районна прокуратура ще разглежда случая с четиримата охранители - Георги Близнаков, Мартин Марков, Христо Христов и Александър Гечев, които вчера бяха задържани за 72 часа, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.