Фондът за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) е разделил заданието на договора с "Аликс Партнерс" за разследване на източването на КТБ на две части. Това, което е внесено в секретното деловодство на Народното събрание е само първата част, в която е проследяването на активите, а втората - която трябва да намери и върне парите изобщо не е ясно дали е поръчана. Това заяви депутатът от "Реформаторския блок" Гроздан Караджов в предаването "Лице в лице" по бТВ.

Според него докладът за КТБ, изготвен от „Аликс партнърс”, приличал на „преглед на печата”. Караджов до момента бил прочел едва една трета от доклада, който е от общо 600 страници с много ситен шрифт.

"Когато се зарових във взаимоотношенията на Фонда за гарантиране на влоговете и избора на фирмата изпълнител се оказа, че в заданието има две части. Едната е проучвателна – частта, в която е трябвало да се проследят активите, да се види какво е купувано с парите на банката. Втората част би трябвало да е с проследяването на тези активи, но няма такава", обясни Караджов.

По думите му  тя е оставена "неподписана" като допълнителна поръчка след изпълнението на първата.

"Тоест, да видим какъв ще е резултатът и ще сключим с вас още един договор", обясни той.

Според него претенцията, че докладът става публиче е абсолютна лъжа, тъй като ставало дума за много специализирана материя.