Вторият мандат на Бойко Борисов е като първия. Назначения на "калинки" и на хора от престъпните среди на възлови места. Това заяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред Нова телевизия.

"Митко Каратиста и Пашата помните ли ги? Пашата сега е около АЕЦ Козлодуй. Линията от първия мандат да се притиска бизнеса без никакви правила, да се разпределят обществени поръчки срещу точно определени ангажименти за точно определени хора си продължава, каза Дончева.

Според нея големите обществените поръчки у нас се спират заради външен натиск, който идва от няколко различни места.

"Заплахата е да се спре финансирането. Каналът не е само "Бойко - Юнкер" и "Бойко -Меркел". Той си вярва, като повтаря, че никой не му е оказвал натиск, но такъв има и от мощни чужди компании с представителства у нас и с достъп от своите правителства", обясни Дончева. 

Тя коментира и заплахите за убийство към премиера и ДПС депутата Делян Пеевски.

"Вероятно хората, които контролират и които ще трябва да скатаят някъде Пеевски, му сложиха охрана, а Борисов  играе една и съща серия иска да предизвика съчувствие от нацията", убедена е тя.

Според Дончева в цялата "жега", тези, които са пуснали Пеевски, сега явно искат да го държат под контрол. Тя посочи и че в интервюто на Цветан Василев пред телевизия BIT, че основното послание е именно това, че след ДПС депутат има друг кукловод.

"Самият Василев каза, че не вярва Пеевски да е центърът, сигурно има друго дъно. Службите за сигурност са назначени от тези хора", каза още Дончева.