Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Синдиците на КТБ да обжалват разпореждания, искове и решения, за които има съдебна възможност.

Те трябва да слагат бърз запор над имущество, което може да бъде осребрено.

Обосновано да бъдат отхвърлени възражения на кредитори и да се водят дела, които могат да отместят някой по-долу в опашката на кредиторите.

Това са част от препоръките на компанията “Аликс Партнърс”, записани в доклада за КТБ, съобщи в. "24 часа", като цитира запознати с текстовете.

В документа се препоръчва също да се дават възможно най-кратките срокове за обжалване на решения, а също така да се обезсилят като невалидни всички цесии, сключени след 6 ноември 2014 г.

От отчетите на синдиците ставало ясно, че те са последвали препоръките и предявените претенции от тях са за активи от КТБ за близо 7 милиарда лева.

Разследването не е излязло извън България, ако изобщо е било поръчано, и е нарисувало картина до 23 септември 2015 г. Тази картина обаче вече е друга, защото поне 60 на сто от фирмите са фалирали.

Имало е фирми-бушони, обобщава неназован експерт. Според него, ако сумираме прогнозираната от “Аликс Партнърс” възможност за осребряване на имущество по всеки кредитополучател, ще излезе, че могат да бъдат върнати около 10% на сто от вземанията.

Ключови думи

Коментари

кактус

Синдиците последвали препоръките, а активите са изчезнали. Как става така? И защо се оспорват само определени цесии, които не са на хора на Прасето? Чии интереси обслужват сидиците?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.