Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Аукционната къща Sotheby's пуска на търг през юни оригиналния текст на песента Like a Rolling Stone на Боб Дилън. И то за 6-цифрена сума. 

"От Пресли до пънка: История на рокендрола" - така се наричат летните търгове на музикални артефакти в Sotheby's. На 24 юни в Ню Йорк вниманието на феновете ще бъде привлечено именно от един от най-ценните ръкописи в музикалната индустрия - няколко листа хартия с надраскания лично от Боб Дилън през 1965 г. текст на химна Like a Rolling Stone. Първоналачната цена ще е минимум $1 мил. 

Листът с текста привлича внимание най-малко по две причини: първо - това е най-ценният (и най-скъп) музикален ръкопис, пускан на търг досега; и второ - композицията Like a Rolling Stone направи от Робърт Алън Цимерман рок иконата, която е сега - вече на почти 73 години (ще ги навърши навръх 24 май). Скъпоценният артефакт представлява 4 странички от тетрадка, изпъстрени с много поправки, рисунки, драскулки, фрази и много повторения на думите "how does it feel". 

Покрай програмния текст на Боб Дилън на търговете ще бъдат предложени първият професионален договор на Джими Хендрикс, призовка от съда за Джим Морисън, стари плакати на Елвис Пресли, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Cream и Брус Спрингстийн. 

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.