Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Още един затворник е избягал, този път от Бургас. Това съобщи bTV, позовавайки се на информация от Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН). Осъденият, чието име не се съобщава, е изчезнал от общежитието от открит тип "Строител".

В такъв тип институции излежават присъдите си най-"леките" затворници и съответно - те са най-слабо охранявани. 

Инцидентът става само 4 дни, след като Николай Кръстев Николов-Шатката и гватемалецът Хосе Луис Гевара Мартинез избягаха от Централния софийски затвор. Сутринта пред ТВ7 Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията направи предположение, че двамата може би са забегнали в Гърция. "Едва ли е случайно, че това става на 30 април, когато е голямата вълна от гръцки туристи, а всички знаем как се минава от България в Гърция – с просто показване на личната карта, никой няма време да гледа документа", аргументира се той.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.