Кристиано Роналдо е истинска фурия в "Реал" (Мадрид) и в края на този сезон, а головете му пишат история и като количество, и като качество. Снощи португалецът вкара изумителен гол с пета с гръб към вратата от много трудна позиция за 2:2 срещу "Валенсия" на "Сатняго Бернабеу", като по този начин спаси точката за домакините. И остави макар и нищожни шансове за "Реал" в битката за титлата.

Два кръга преди края "Атлетико" (Мадрид) има 88 точки на върха, следва "Барселона" с 85, "Реал" - 83, и т.н. 

Най-впечатляваща е индивидуалната статистика на Кристиано, който снощи реализира своя гол №50 за "Реал" през сезона. При това от "само" 45 мача! Роналдо има 31 гола в елита на Испания, 16 в Шампионската лига и 3 за Кралската купа. Нападателят с №7 постига границата от 50 попадения за четвърти сезон поред, а има да изиграе още три срещи - две за първенство и финала на Шампионската лига.

Голът за 2:2 срещу "Валенсия" в добавеното време бе под №100 за "Реал" (Мадрид) в Примера дивисион за 2013-2014 г. Равенството на "Бернабеу" донесе радост на "Атлетико" (Мадрид), който по-рано вчера бе победен с 0:2 от "Леванте".