"Това ми изглежда като един доста глупав пиар ход, който не е дело на самия премиер. Не допускам той да е намесен, някой му е направил мечешка услуга. Защото това действие директно обвързва г-н Борисов с г-н Пеевски."

Така коментира заплахата за живота на Бойко Борисов Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба в студиото на Нова тв. Според него, това е заплаха, "плашене на гарги, някой иска да му въздейства психологически". Това не би могло да бъде приемано от спецслужбите като някаква реална оперативна опасност, смята Гяуров, а ако службите са на място, трябва веднага да го открият кой е. Той уточни, че е важно дали пратката е съдържала куршум или патрон - имало техника, при което барутът се открива съвсем лесно.

И БОРИСОВ ЗАПЛАШВАН - С УБИЙСТВО

"Наслагват се множество събития, които започват да дразнят публиката, това е посегателство спрямо интелекта й", заяви Гяуров.

"Някой се опитва да ни убеди, че нещо много сериозно става в държвата, чета гръмки заглавия в разни сайтове: Преврат!," иронизира бившият разузнавач.

Подобни действия не се съобщават и не се обсъждат, коментира Гяуров назначената охрана от НСО за Пеевски.

ЛИЦЕТО ПЕЕВСКИ НЕ ИСКАЛО ОХРАНА, НО БИЛО УБЕДЕНО. МАКАР И ТРУДНО

"Аз искрено съжалих главния секретар, имаше вид на човек, който всеки момент ще припадне, някой му е възложил да обяви това пред журналисти, той изпълняваше чужда воля. Не си вярваше на това,  което приказва. Може би някой се опитва да направи г-н Пеевски важен, защото охраната е свързана с проява на власт."

"Г-н Доган и г-н Пеевски сами се поставиха в ситуация на противопоставяне с Турция", смята Гяуров, "вследствие на което чухме оценка "новия Левски, новия Ботев" - нещо доста срамно според мен."

В резултат на това поведение отношенията с Турция бяха изострени, и може да очакваме ескалация на напрежението, прогнозира бившият шеф на разузнаването.