ЦСКА бетонира второто си място в "А" група след победа с 2:0 над "Литекс" в последен мач от 37-ия кръг на "А" група. Венцислав Василев и Омар Косоко, съответно в първото и второто полувреме, вкараха ефектни голове за победата на стадион "Българска армия", благодарение на която "червените" дръпнаха с 4 точки пред третия "Литекс".

"Лудогорец" има пет пункта повече от ЦСКА и ако не загуби в междинния кръг в сряда от "Локомотив" (Пловдив) ще триумфира като шампион още тогава. Армейците почиват в 38-ия кръг.

В друг мач от първата седморка "Черно море" удари "Локомотив" (Пловдив) с 2:0 като гост. Историческо постижение, защото е първо за "моряците" на терена на "черно-белите" въобще. Новината на кръга обаче дойде от втората половина на таблицата, където "Берое" реализира добър улов на "акули" за 5:0 над "Черноморец" в Бургас и по този начин на практика засили тима в "Б" група. За което помогна и победата на "Локомотив" с 2:0 срещу "Славия" в някакво подобие на столично дерби.

Вече само немислима теория може да спаси "Черноморец". Треньорът на бургазлии Димитър Димитров-Херо обяви, че напуска клуба, пое отговорност за отпадането и отново обвини "Славия" и "Локомотив" в уреждане на мачове. Дори добави, че скоро ще каже кои точно двубои на двата състава са нечисти. Типично в гръмотевичния стил на Херо. Въпросът сега е коя ще бъде следващата му дестинация.