Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Между 3 000 и 5 000 терористи обучени от Даеш са успели да влязат в Европа. Това заявява в Роб Уейнрайт, директор на Европол, европейската агенция за полицейска координация, пред немския вестник "Нойе Оснабрюкер цайтунг".

"Цяла Европа сега е заплашена от тероризма", казва той като уточнява, че нищо не позволява да се твърди, че тези терористи са проникнали непременно като бежанци. "Броят на инфилтрираните терористи ни задължава да се изправим пред всички нови предизвикателства".

Уейнрайт не разкрива методиката, с която агенцията му е стигнала до цитираните числа.

Дидие Льороа, изследовател в белгийското Кралско военно училище и в Свободния университет на Брюксел, казва пред всекидневника "Соар", че данните "не са без основания".

"Бих се изненадал, ако тези изявления на шефа на Европол не са оправдани", коментира той, но също се пита за методиката, с която Европол събира информацията си.

Льороа признава, че има случаи на "проблемни индивиди", които службите са установили между мигрантите, но изразява съмнения, че това е широкомащабна стратегия.

Уейнрайт смята, че европейските страни могат да очакват нови терористични нападения на тяхна територия.

През януари Европол предупреди, че Даеш подготвя нови нападения в Европа и в частност във Франция, отбелязва "Соар".

Ключови думи

Коментари

Франк Лойд Райт

Гответе се за гражданска война в Европа.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.