"Отказът от власт не води до по-добри решения за обществото и за партията, която управлява", коментира в Бургас министърът на здравеопазването Петър Москов делата на своя съпартиец Радан Кънев, който излезе в опозиция и обяви намерението си да създаде нов политически проект, предаде радио "Дарик".

Според министъра ако има нещо, от което Реформаторският блок да се нуждае, е "да докаже резултати от участието си във властта, да докаже смисъла от коалицията си с ГЕРБ и от масивното управляващо мнозинство".

"Няма цена, която не бих платил, за да може управлението да даде резултати, защото тези резултати означават по-добро ежедневие за българските граждани. Констатацията защо не може да бъде достигнат резултат, не е политическо достижение", заяви Москов.

Отношенията си с Радан Кънев той обяви като „много близки":

"Имаме еднаква оценка за ситуацията и за настоящето, и различна оценка за начина, по който да се променя. Моето мнение винаги е било и ще бъде, че единственият начин да има промяна, е през упражняване на механизмите на законодателна, изпълнителна, местна власт".

След срещата с местния актив на ДСБ и на Реформаторския блок, Москов обяви, че единството на Блока не само трябва да бъде запазено, но и заздравено, а това трябва да стане "с разговори, спорове и решения".

"Нищо по-конкретно от това не мога да ви кажа, но наистина - и в рамките на ДСБ има несъгласие с начина, по който ДСБ в момента се позиционира. Като казвам, че трябва да управлява многообразието си, казвам точно това и мъдростта на хората тук е впечатляваща. Мненията трябва да бъдат отчитани, трябва да бъдат публични, трябва да бъдат валидни, защото това не е казарма, това е демократична организация", категоричен бе министър Петър Москов.