Милиардерът Илон Мъск най-накрая получи правата над домейна Tesla.com, който беше притежаван от инженер от Силициевата долина в продължение на над 24 години и стоеше неизползван, пише Блумбърг.

Името Tesla.com беше запазено от Стю Гросман от 1992 г. и затова компанията използва по-дългото Teslamotors.com. Но вече когато напишете Tesla.com в браузъра, това ще ви отведе на Teslamotors.com.

Мъск все още не е решил дали да преименува официалния сайт. Както и дали да смени името на компанията Tesla Motors само на Tesla, защото тя вече произвежда и батерии. 

Все още не е ясно дали Гросман е продал името, което регистрирал навремето поради почитта си към изобретателя Никола Тесла, но досега не го е използвал. Неговият адвокат Джон Берихил казва, че през годините към него са отправяни оферти за домейна, както и че преди десетилетие правото му на собственост върху името е било оспорвано безуспешно от компанията Tesla Industries Inc.

"Г-н Гросман е инженер и голям почитател на Никола Тесла", казва Берихил. "Той е държал името, сега автокомпанията го получава. Смятам, че и било доброволно споразумение", допълва той.