Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Текстовете в Закона за Черноморското крайбрежие, които забраняват къмпингуването и паркирането в 100-метровата ивица около морето трябва да бъдат прецизирани, смятат експерти.

ЗАКОН ЗАБРАНЯВА ПРЕСПИВАНЕТО НА ПЛАЖ

"Това е неясен текст, може да бъде прилаган така, че всеки, който спре колата за малко, може да бъде глобен. Може да се глоби и всеки, който заспи на плажа", каза пред Нова тв Андрей Ковачев, съпредседател на партия "Зелените".

След това тези глоби могат да бъдат атакувани и да паднат в съда, добави той.

"Може би с наредба трябва да се обясни за какви места става въпрос", коментира и икономистът Владимир Каролев.

Нека държавата да направи къпминг на държавна или общинска земя, да взима такса, колкото да се издържа, предложи Каролев.

Всички са съгласни, че е необходима регулация. Не могат да останат нещата както са сега. Но забраната по такъв начин не е решение и трябва да се преосмисли, казва Ковачев.

Ключови думи

Коментари

Текстът си е добър. Защото от такива къмпингуващи на палатки и катуни по няколко месеца край Ахтопол-и не само, плажът става на кенеф. Тези хора, совобдно къмпингуащи превръщат плажът в тоалетна. В цигански катун.

Samuilov

Да се бетонира може ли?

бесен

ше има бой тва е

бесен

махнете мутрите от там и сички да сме равни и който цапа 100 бона глоба

бесен

до оня дет пише за Ахтопол земи ходи там при кмета да глоби тея дет серат а тия дет си чистят да не ги закачат щото то е и до култура тея дет цапат то сигурно и къщите са им като кенеф

бесен

ти като си толкова възмутен на кой сигнализира за това сето става на Ахтопол или само пишеш тук и та блееш щото ако си хвърлиш фаса в Германия коммшията те топи и те глобяват а ние блееме и се оплакваме затова там има ред и чистота щото всички контролират е не може на 5-6 милиона мърлячи да се назначат контролиращи или да си внесем 5-6 милиона китайци и ли некви да ни контролират всичко си зависи отт НАААААААААААААААс

8000 хотела.

Има 8000 хотела, намиращи се на по - малко от 100 метра от плажовете, но за тях законът НЯМА ДА ВАЖИ. Изводът е че забраната има сегрегативен и чисто отмъстителен характер - да премахне "авантаджиите" от крайбрежието. Смисълът на подобна наредба е "ако няма да ни спите в хотелите, никъде няма да спите". И тъй като повечето "авантаджии" са българи, а повечето туристи в хотелите - чужденци, законът ще бъде антибългарски.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.