Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След цяло денонощие безплодни дебати по проектосделката с Великобритания, министър-председателят Бойко Борисов сподели пред репортерите за националните егоизми около маката на Европейския съвет и за интереса на България ЕС да остане цял заедно с Обединеното кралство като негова членка.

"В двустранните срещи, които се провеждат, всяка държава тегли към себе си. Сиреч този основен, колективен принцип не се спазва", каза Борисов.

"Включително аз се сетих за Шенген... Защо пък като не ни приемат в Шенген, защо като една държава като Холандия ни спира, що пък така да бъде?", каза премиерът.

"И ето става пет часът (сутринта - б.а.) българско време, а още нямаме решение. И не виждам как ще го постигнем, ако всеки гледа личния си интерес", добави Борисов, който седял между Камерън и австрийския канцлер Вернер Файман.

"С Камерън е лесно, той има картата на България, нали, където е посетил и си отваря телефона и там си му обяснявам какво се случва в момента по отделните КПП-та на България", разказа министър-председателят.

Евентуално излизане на Великобритания от ЕС ще е тежък удар върху репутацията на съюза и ще означава по-малко кохезионни средства за страните нетни получателки от бюджета на ЕС, включително за България, каза Борисов.

Обединеното кралство е втората по големина икономика на ЕС, равняваща на се на 15 на сто от неговия БВП и е нетен донор в неговия бюджет.

Такова развитие би съвпаднало и с очаквано обостряне на бежанската криза, посочи премиерът.

"Какъв е  ще имиджът на този съюз и на всички нас? Всеки, гледайки собствената черга, какво ще постигнем накрая?", каза той. "Крайната цел е да запазим единството на съюза. Това за България е много важно. Както и за моите колеги от бившия соцлагер и от Източна Европа,които посъветвах също да помислят... Излизайки Великобритания, като основен донор, кохезионните фондове ще паднат. А всички ние, десетте, само на кохезията разчитаме за инфраструктурните ни проекти и да подобрим конкурентоспособността си".

"С една дума тревожен съм, защото от една страна всички разбират проблема, но от друга иска, като се върне в своята страна, да е победителят - той да е успял, той да е надделял над другите, което е пагубно за един колективен орган", каза Борисов.

 

 

 

 

Ключови думи

Коментари

сбруя

"С Камерън е лесно, той има картата на България, нали, където е посетил и си отваря телефона и там си му обяснявам какво се случва в момента по отделните КПП-та на България", разказа министър-председателят.СРАМ!СРАМ!СРАМ!Срамът е за народа,а не за простоватия майстор на късите разкази Борисов.Баси,ограничения селяндур!"Когато цървули дойдат на власт те се превръщат в ботуши…"

Avatar

А кое е срамното, другарю? Би ли конкретизирал? Най-обичам гуреливи селяни, ненапускали опушените си коптори, да ми обясняват кое е срам и кое не е! Не е срамно да се говори открито и нещата да се наричат с истинските им имена! Срамно е да държиш народа си под диктатура, а да му говориш за свобода, равенство и братство, както беше при дедо ти Тодър; Срамно е да си крадец, мошеник и най-вече - некадърник, да съсипеш икономиката с престъпни РМД-та, а да лъжеш, че градиш пазарна икономика и демокрация. Срамно е да си невеж мухльо, а да се чувстваш компетентен да коментираш Премиер-министъра на страната си!

socialen

Борисов е пълен неграмотник. Не знае 1 дума на английски или на друг чужд език.

таран

Знае..знае...Думите сиреч и демек,ги назнайва перфектно!МислА,че това му стига,за да бъде полиглот!Бойча и чужди язици-ха,ха,ха!Бойча и чужди язици-това е на оксиморони-те царя!Ха,ха,ха...

Avatar

Борисов ще е гост в Панорама тази вечер, за ужас и кошмар на цялата комунистическа орда - БСП, ДСБ и присъдружие!

Вълю

Свищовский манго,що не предложиш на твоя патрон,следньото предложение:в едно словесно,твое художественое изкензване по форумите,да използвЯш няколко пътЯ ароматизаторите-ДСБ и Радан Кънев?!Хем ще ти е рахат,хем ще си сграбчиш алтъните одма,хем ще имаш повекье време да ся пулиш по сьомгите из чешките бакалии!Питай,мигльо,гаспадарите си!Те са по-прости и от тебЯ!Ще ся разберете,пиндьо!Питай,питай...

ТН

По-пагубно е един премиер, който се нарича десен, да смята, че конкурентоспособност се постига със социалистически изпълнения от типа „кохезионни фондове“. Тя се постига със свободна инициатива, грамотност, ниски данъци и капитал, много капитал, ама много капитал, дали от лични средства или заемни!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.