Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министър-председателят Бойко Борисов коментира неуспешния вот на недоверие и остро критикува гръцкото правителство за безпомощността му да се справи с блокадите на контролно-пропускателните пунктове по границите с България. Той се изказа остро и за снощните заключения на Европейския съвет за миграционната криза, намирайки ги за неефективни. Поради обществения интерес към двете теми публикуваме пълния текст на казаното от премиера с малки съкращения: 

"Първо благодаря на парламента, че днес с такова голямо болшинство потвърди, че нищо по-добро това правителство не може да се направи. 

Второ - за декларацията, подкрепена от всички, която защитава не само интереса на превозвачите, а принципа, че не може вътрешнополитически проблеми на една страна да се решават за сметка на други - това, което направиха в случая гръцките фермери. Тука видях вчера опозиционния лидер Мицотакис, с Ципрас цяла вечер разговаряме. За съжаление те не могат да контолират ситуацията. Това, което ми се казва е, че евентуално в неделя ще има среща между техния премиер и фермерите...

Ще се въздържа от по-тежък коментар за това, което си мисля по този въпрос... Ще се опитам да се запазя от брутални изказвания за това какво мисля за тях, защото са ни съседи, защото векове наред след това ще живееме заедно...

Повярвайте ми, положих огромни усилия да убедя Ципрас да се намеси повече, опозицията да се изкаже в интерес на България. Юнкер, Туск, канцлерът Меркел, всички колеги до един... Даже цяла вечер на Камерън (седеше до мене) му чертах границата и какво ни правят по отделните пунктове. Така че не виждам нищо повече...Ако някой вижда, да ми даде съвет, веднага ще го направя.

Комисията разговаря с премиери и министри. И се надявам след този тежък съвет трудно може да се намери консенсус.

Дори и заключенията, които вчера приехме по миграцията, в моето изказване, ако е интересно, обясних на колегите, че това са заключения, които ще важат до днес. И не случайно на 5 март не събират пак (за тогава е насрочена среща на върха с Турция. Нейниятт премиер Ахмет Давутоглу отложи идването си в Брюксел заради атентатите в Анкара - б.р.).

Защо? Защото всъщност няма технология. И никой не иска да се замисли върху технологията. А технологията е много простичко нещо. За да работи една машина, за да работи един организъм и завод, ако щете, има главен технолог. И аз зададох въпроса: След като не се съгласявате с моето предложение, което още от година съм го дал (вече всички на практика се съгласиха с това, но не го приемат) че вече трябва незабавно да затворим всички граници на Европейския съюз, всички външни граници, да останат само официалните контролнопропускателни пунктове.

(Поз "затваряне" на външните граници на ЕС Борисов очевидно разбира физически да бъде спрян достъпът на нелегално влизащи през сухопътните и морските граници на съюза на места, които не са определени за това - б.р.)

Заощото, първо, без да искат колегите постепенно узаконяват незаконното. Какво значи "нелегален мигрант"? Кой в света приема нелегален мигрант и го счита за нещо правилно? Съединените щати направиха ограда в Мексико заради подобно нещо... За моите колеги вече се счита за нещо нормално всеки откъдето иска да влиза във всяка държава на Европа. На практика ние това узаконяваме. Не че съм съгласен, но колективът така реши.

И аз зададох на колегите въпроса: От днес Австрия казва - ние ще вземаме по 80 човека и имаме камо едно КПП. Унгария казва "не искам". Полша казва "няма да приемам". Словакия, Чехия, Швеция...

Приемаме, че като сумирате тези всички 80 плюс 1 000, плюс 20, които могат да дойдат в Европа, ... какво се случва с тези, които са влезли в България или в Гърция, или на друго място по външните граници, които в момента са отворени за нелегални имигранти? Те къде отиват? Става малко като на рецепцията на хотел. 

Идват в България: Добър ден, искам да отида в Австрия. Искаш, ама няма места. Искам в Германия. Ама и там няма. Искам в Полша. И там няма. В Чехия няма. 

И задавам въпроса: Защо този "хот спот" или тази "гореща точка" трябва да е вътре в Европейския съюз? Ако има КПП и твърди граници, тези, които няма място за тях, ще чакат отвън. А ние сега си ги вкарваме вътре в съюза, вече са на нашата територия и започва спор между държавите кой колко да вземе от тях. 

Задавам следващ въпрос: Като вкараме НАТО сега в Егейско море между Турция и Гърция, къде  ще дойде потокът от тези мигранти, след като не дават, или считаме, че е неправилно моето предложение да затвориме границите, външните, в случая с Турция? Ще дойдат в България. Как да се съглася с това?

И помолих колегите, ако може някой да ми обясни как си го представя, ако дойдат 200 000 имигранти и няма място в Австрия и в Германия, аз какво ще ги правя? След като не искат да приемат предложението ми да не ги допусна да влязат. И те не ги искат. Стояхме до 4 часа и половина българско време нощес. Приемаме, приемаме разни точки, които се взаимоизключват, за да имаме решение, но отговор на технолога как ще става няма...

Аз затова исках да ми направят дефиниция какво е легален  и какво е нелегален. В момента то е едно и също. 

 

 

 

Ключови думи

Коментари

таран

"Даже цяла вечер на Камерън (седеше до мене) му чертах границата..."Аз подочух,че Дейвид е настинал малко след тази среща.Това се дължи на силният въздушен поток,който се е носел след бойковите ръкомахания в стил Андрей Райчев,докато се е опитвал да изложи тегобите си пред ингилизина.Борисов,научи го този пусти язик бре,калпазанино!Не те ли е срам,да се излагаш пред гаспадата,векье седма годинЯ!?

я не се прави на интересен. Като не си разбрал, мълчи си. Злобарче дребно.

ddemi

Че той говори френски; казва: бунжоар... И английски също: казва конгратулейшън... Но най-добър му е немският, т.е. езика на немите; ръкомаха и Меркел го разбира.

маука

тиквоний зема да изтрезнява! сега да го видим как ша затвори границата? со дупе или..???

Avatar

Борисов ще е гост в Панорама тази вечер, за ужас и кошмар на цялата комунистическа орда - БСП, ДСБ и присъдружие!

нъл тъй

Добре,че назнайваме що означава сиреч!Инак,щеше да ни тряба преводач!Обзалагам се,че поне дузина пъти ще изрече тЪзи дума премиерина Б.Б.А на бас!

герб>БКП

Стоянув!Купих си пуканки и пиво,с последните паралянги за тази седмица.Филма по Панорама,хубав ли е или...съветски?

Панорама още от времето на агент Талев е най-казионното членоближещо предаване на БТ. И боковия спаружен безмоторен самолет нема да ги стресне.

Avatar

Умните люде слушат какво им се говори, глупавите гледат от къде им се говори...

socialen

Поредните простотии на неграмотния Борисов. Няма по-хубаво от Нещото на Доган, Пеевски, Гоце, Румбата и Кунева - техният човек от Тройната Коалиция, незнайно защо наречено от някои "правителство".

Сигурно не е случайно, че Борисов го плюят неграмотни, костовисти, обикновена измет или комбинация от трите!

герб>БКП

Въх...ни думай,бульо!Къ е възможно нЕкой да плюва по високоЕнтелигентия Борисовъ?Сиреч,вЕрваш ли си?

Радев

Двама Боковци по "Панорама" - единия прост, другия нагъзен до безобразие.

камъче

Бойко Василев грозно се изложи, а Бойко Борисов беше железен. Той поначало строи доста добре на европейски фон! Падението на т.нар. медийна интелигенция предстои и ще бъде брутално! Как може в разговор от 30 минути да бъдат задавани само въпроси по слухове, лъжи, интриги и панорамни простотии? Тази вечер Василев падна под Гарелов!

Не вярвайте на никого и на нищо в тази държава. Ако все още не сте разбрали защо, ще разберете.

Радев

Мислех, че Пъпеша е най-насрания и сервилен "журналист" в БНТ, но Бойко Василев определено го задмина тази вечер. То бива, бива да те е страх да зададеш един по-неудобен въпрос, като например защо, след като Тиквоча 8 пъти поздрави будния студент от Лондон за въпроса за огледалото, тъпата му ПР-ка Арнаудова опищя медите миналата седмица как всичко било нагласена провокация, как било дело на мафията, която клатела властта и пр. дивотии?

Сия

А когато пръв се метна да приема "хот спот"?

аватар

аватар е луд. боко и той. комунисти, червени, безумни, миришещи на смърт

глас от помията

КОСТОВИСТ ВИЕ И МУ МИРИШЕ НА МЪРША аватар2/19/2016, 11:13:09 PMОтговори аватар е луд. боко и той. комунисти, червени, безумни, миришещи на смърт

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.