Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил писмо до членовете на Висшия съдебен съвет, в което се предлага "съобразно своята компетентност, да извършат пълна проверка на твърденията на следователя към Следствения отдел на Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов, изразени в интервю за електронен сайт на 18 февруари 2016 г."

Става въпрос за интервюто на Атанасов, което "Биволъ" разпространи вчера под заглавие "Шпицкоманда на Цацаров гледа делата срещу властта и му се отчита".

Технологията на “прокуратурата-бухалка” е лично контролирана от Сотир Цацаров чрез специална “шпицкоманда” от 5-6 следователи в Софийското следствие. При тях отиват всички важни дела за политическа корупция и престъпления във висшите сфери на властта. Делата се водят срещу неизвестни извършители и стоят на трупчета, но се възобновяват когато трябва да се окаже политически натиск, става ясно от думите на Атанасов.

"Следователят Бойко Атанасов излага твърдения за неравномерна натовареност на следователите, както и за това, че образуването на дисциплинарни производства срещу прокурори и следователи, които не изпълняват разпорежданията и на главния прокурор, е „нещо вече обичайно в структурата“. Излагат се и твърдения, че „има дела срещу министри, неизвестни извършители, министри. Министър-председател. Може да има и него… Това са тайни, които се използват, когато наближи момента да се случват важните събития около съдебната реформа... Това е една малка, мръсна истина, която съществува към днешния момент в прокуратурата", резюмират от обвинението изявленията на Атанасов.

Ето я и първата част от интервюто с Бойко Атанасов:

 

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Нямаме съмнения, че проверката от тоя ВСС на тоя прокурор ще покаже ясно, че всичко е чудесно, чисто, пухкаво и красиво.

Радев

Вълкът отива на инспекция в кошарата.

#Оскавка Кой глупак те избра за гл. прокурор!

дебелян пеевский

Продавам Булгартабак!

Паламудов

Нека проверят също една цаца може ли да има шопар за съдружник!

Хахаа

Шегаджия! Онова ли WC C? Същото, което симулира проверка по записа двете каки. Същото, което пише смс-и на Баце.

наблюдател

по цял ден цацката прави само едно нещо - лобира как да се решат всякакви дела (наказателни, граждански, търговски) каквито щете

Гъци-Гъци

Забелязва се как нарастват гушите на Цацата и Пеевски. Това става само с преяждане - с власт.

Иво

В историята Сотир Цацаров ще остане с най-отвратителния имидж - на бухалка на мафията, изпълнител на политически поръчки. Помним ролята му още от Костинбродската афера, после "ареста" на офисите на КТБ, размахване пръст към Лозан Панов и т.н. Известен като бухалката на Пеевски. Онзи откачалник-зарзаватчия Филчев бледнее пред този перфиден в злото главен прокурор. Пита ли се този човек с какво ще бъде запомнен? И КОЙ вижда в огледалото.

mardafi

Цацаров ,Цацаров идеята на Доганчо подкрепена от теб да се извади България от НАТО ще ти коства живота - САЩ не оставя живи врагове

анонимен

От този ВСС и специално от Етичната комисия трудно ми е да очаквам нещо. Все пак аз съм магистрат, все пак имаме ВСС, който е най-висш орган в съдебната власт и няма към кого да се обърна. Светия синод едва ли ще може да… и не е и орган, към който да се обърна. Няма друг орган. Кураж, Бойко, не си сам дори и да ни е страх, знаем, че казваш истината.

Това са страшни неща за една нормална държава. Но така или иначе всеки ден ни замерят със страшни неща, така че инстинкта ни е да пазим нас самите и нашите близки. Вече ми е все тая какво става с това нещо, което някои наричат "държава". Каквото и да стане се надявам да имам време да намятам няколко куфара и да имам посока, която да поема.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.