Днес главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил писмо до членовете на Висшия съдебен съвет, в което се предлага "съобразно своята компетентност, да извършат пълна проверка на твърденията на следователя към Следствения отдел на Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов, изразени в интервю за електронен сайт на 18 февруари 2016 г."

Става въпрос за интервюто на Атанасов, което "Биволъ" разпространи вчера под заглавие "Шпицкоманда на Цацаров гледа делата срещу властта и му се отчита".

Технологията на “прокуратурата-бухалка” е лично контролирана от Сотир Цацаров чрез специална “шпицкоманда” от 5-6 следователи в Софийското следствие. При тях отиват всички важни дела за политическа корупция и престъпления във висшите сфери на властта. Делата се водят срещу неизвестни извършители и стоят на трупчета, но се възобновяват когато трябва да се окаже политически натиск, става ясно от думите на Атанасов.

"Следователят Бойко Атанасов излага твърдения за неравномерна натовареност на следователите, както и за това, че образуването на дисциплинарни производства срещу прокурори и следователи, които не изпълняват разпорежданията и на главния прокурор, е „нещо вече обичайно в структурата“. Излагат се и твърдения, че „има дела срещу министри, неизвестни извършители, министри. Министър-председател. Може да има и него… Това са тайни, които се използват, когато наближи момента да се случват важните събития около съдебната реформа... Това е една малка, мръсна истина, която съществува към днешния момент в прокуратурата", резюмират от обвинението изявленията на Атанасов.

Ето я и първата част от интервюто с Бойко Атанасов: