Двама българи получиха привилегията да излязат на тепих на "Тайм скуеър" в Ню Йорк за емблематичния мач по борба между САЩ и останалия свят. Битките на пъпа на Манхатън са на 7 май. Всяка година те привличат хиляди фенове на борбата и просто зяпачи.

Борислав Новачков живее в САЩ и ще излезе срещу американеца Джордън Оливър в категория до 65 кг. На последното европейско във Вантаа (Финландия) миналия месец националът спечели бронзов медал в свободния стил. Неговият съперник е световен шампион при юношите за 2009-а.

За тима на света ще се състезава и младият ни талант Георги Вангелов (57 кг), печелил титли и медали от първенства за Стария континент за юноши. Опонент на Вангелов е Нейшън Гарет.

За сборната формация са селектирани четирима руски борци, водени от Хаджимурад Гацалов, олимпийски, пет пъти световен и три пъти европейски шампион. Янките пък ще бъдат водени от звездата си Джордън Бъроуз (74 кг), олимпийски златен медалист и два пъти № 1 в света.

Домакините все още не разкриват кои са съперниците в атрактивната тежка категория до 125 кг. Има вероятност янките да бъдат представени от американеца с български корен Тервел Длагнев, който вече има три победи пред множеството на „Тайм скуеър". Освен битки при мъжете ще има и схватки за жени.

Янките за пета поредна година организират шоуто. Освен за популяризиране на борбата, то има и благотворителен характер. Средствата ще отидат за подпомагане на 140 програми за развитие на спорта сред младежите в Америка. По тях се обучават около 3000 студенти.