Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Каквито и действия да е предприел премиерът Борисов, те са малко на принципа „след дъжд качулка“, казва в интервю за Сашо Диков, дадено в Сърбия, бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.

Пълното интервю с банкера ще бъде излъчено тази неделя в предаването „Просто Диков“ по Би Ай Ти.

В края на месеца предстои дело в Сърбия за възможната екстрадиция на Василев и прибирането му в България.

„Безкрайно съм радостен, че този прословут доклад ще бъде отворен и ще покаже къде са въпросните открадната пари“, казва той по повод поисканото от финансовия министър Владислав Горанов разсекретяване на доклада на „Аликс партнърс“ за активите на КТБ.

Според Василев докладът ще отрече „митологемата на хората, които организираха атаката срещу банката“.

„В момента съм в процес на екстрадиция, предстои ми делото на първо ниво, както и да бъдат анализирани политическите причини за него“, добавя бившият банкер.

След като първоначално белградският Висш съд (всъщност - най-ниската инстанция, б.р.) реши да го екстрадира, Апелативният се произнесе точно в противоположната посока и върна делото на Висшия. Сега се чака повторно заседание на първата инстанция.

Както Клуб Z съобщи, само преди няколко дни главният прокурор Сотир Цацаров подаде сигнал до Генералния секретариат на Съвета на Европа и до Европейския комитет по проблемите на престъпността срещу Сърбия затова, че бави казуса с екстрадицията на Василев.

Ключови думи

Коментари

Радев

Цецо, отваряй сейфа, вади документите и приключвай с Кратуната и Шопара.

Кратуната, Шопара и Сотира.

дебелян пеевский

Цецо ако можеше да "извади документите" и да приключи с кратуната и шопара без сам да се удави, щеше отдавна да го е свършил. Лошото е, че на Цецо ще му се отвори парашута само ако некой от неговите се върне на власт, ама нещо не се види такъв вариант.

дебелян пеевский

Лошото за Цецо имам предвид, мен ако питат всичките са годни да ги набучат на кол.

В сряда вечерта Доган е провел съвещание в тесен кръг в "къща-близнак" до Сарая. Няколко дни преди това тя е била прочистена от специален екип. Сокола яко е навикал Пеевски, твърдят посветени.

Всички ги е страх, защото зад кражбата стои и Русия.

случаен

Василев със сигурност има много достойни качества, но ако не прояви смелост и не разкрие всички тайни, които има, и които ще разкрият цялата кал на този преход, ще си остане в историята само като банкера, който фалира една банка и загроби народа с 3-4 млрд. Василев, 7 млн. загубени и още цели поколения, или един живот загубен, но надежда за поколенията .... ти си решаваш

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.