Оттук нататък нямаме граница с тая държава!

Това каза по адрес на Гърция транспортният минисътр Ивайло Московски, който отиде на ГКПП-Кулата. Въпреки намесата му, не се стигна до никакво разбирателство с гръцките фермери, които от седмици са блокирали тяхната страна, а напоследък има и контраблокади от българи.

Московски поясни, че се правят стъпки трафикът да бъде отвеждан занапред през Македония, включително и със съдействието на европейските институции.

Говорихме да се оттеглят трактори, комбайни - каквото са сложили на границата, и да се обезпечи трафикът. Резултат никакъв.

50 полупияни фермера! И всяка вечер - скари, пиянски истории... Дразнят нарочно нашите - седят, ядат, пият и тука бедстват 3000 камиона. Какво да им кажа?! "Веселят се там, а вие тука гладувайте, мизерувайте", заяви ядосано транспортният министър.

Категорично подкрепяме българските превозвачи. Ще стигнем докрай. Надявам се и Европейската комисия да се намеси, допълни Московски. 

Контраблокадата от българска страна дори се затяга. Превозвачите спират днес и движението на граничен пункт "Маказа”. Съюзът на международните превозвачи е предупредил с писмо община Кирково за предстоящите действия.