Представители на ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) пристигнаха в Министерския съвет за поисканата от тях спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов. 

Миналата седмица организацията изпрати кратко открито писмо до премиера, в което поиска продължаване по пътя на реформите.

"За устойчивия растеж е необходимо продължаването на реформите и ние твърдо настояваме правителството да не се отклонява от този курс. Накратко – стабилност срещу реформи", каза тогава КРИБ. 

В декларацията работодателите констатираха и "нарастващото международно напрежение, което очертава тенденция на преразглеждане на световни и европейски ценности и достижения".

КРИБ ПОИСКА СДЕЛКА "СТАБИЛНОСТ СРЕЩУ РЕФОРМИ"

На срещата дойдоха председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, неговият предшественик Огнян Донев (който е и издател на Клуб Z - б.р.), Иван Папазов и Христо Христов. 

Срещата се провежда само ден след като премиерът нареди спирането на най-голямата обществена поръчка - строителството на два лота от магистрала "Хемус" на обща стойност 800 милиона лева. 

След разговора ще има изявление.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!