Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

9 минути съвещание - точно толкова трябваха на тричленен състав на Софийския апелативен съд, за да остави окончателно в ареста Роман Логвиненко, обвиняем, че е организирлал атентата с гранатомет срещу Алексей Петров на 29 октомври м.г. Апелативните съдии дори надградиха мотивите на СГС - че украинецът не само има опасност да се укрие, а и да извърши ново престъпление.

Двама свидетели - Константин Бухлев и Бойко Георгиев, са дали показания за подготвяния дълго време атентат, който така и не успя. Макар ме защитата ги нарече "единият - осъждан, другият - зависим от него", съдът се съгласи с прокуратурата, че до момента дадените от тях показания импонират и на другите действия по разследването - огледи, изземвания, разпознавания, експертизи.

Преди това назначената съдебно-медицинска експертиза потвърди, че Логвиненко страда от хепатит С и е с изваден далак. Освен това защитата пледираше да се има предвид и че има пенсия по инвалидност. Експертът д-р Илия Роглев обаче каза, че не пречи чужденецът да остане в ареста, стига да си пие лекарствата и да пази обичайната диета при чернодробни заболявания.  

 

Ключови думи

Коментари

Пуснете човекът, нищо лошо не е направил!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.