9 минути съвещание - точно толкова трябваха на тричленен състав на Софийския апелативен съд, за да остави окончателно в ареста Роман Логвиненко, обвиняем, че е организирлал атентата с гранатомет срещу Алексей Петров на 29 октомври м.г. Апелативните съдии дори надградиха мотивите на СГС - че украинецът не само има опасност да се укрие, а и да извърши ново престъпление.

Двама свидетели - Константин Бухлев и Бойко Георгиев, са дали показания за подготвяния дълго време атентат, който така и не успя. Макар ме защитата ги нарече "единият - осъждан, другият - зависим от него", съдът се съгласи с прокуратурата, че до момента дадените от тях показания импонират и на другите действия по разследването - огледи, изземвания, разпознавания, експертизи.

Преди това назначената съдебно-медицинска експертиза потвърди, че Логвиненко страда от хепатит С и е с изваден далак. Освен това защитата пледираше да се има предвид и че има пенсия по инвалидност. Експертът д-р Илия Роглев обаче каза, че не пречи чужденецът да остане в ареста, стига да си пие лекарствата и да пази обичайната диета при чернодробни заболявания.