Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Въпросите, на които има да се отговаря, изобщо не са малко – като се започне от събитията в Кьолн по Нова година, мине се през произхода на карнавала и се стигне до стремленията на германските феминистки, например. И изобщо намеренията са да се отвори за бежанците вратата към Германия – както навремето се е случило с главния редактор на вестник „Абваб”: сирийско-палестинския журналист Рами Ал-Ашек.

Преди година, когато пристига от един йордански затвор в Кьолн, журналистът е приет от германско семейство, което не искало благодарности и посочило: „Само ти отворихме вратата”. Сега Рами Ал-Ашек на свой ред се е заел с благородната мисия да отваря врати – чрез изданието, предназначено за новопристигналите в Германия мюсюлмани: 

„Искам да представя Германия на хората, които не я познават. И да кажа на дошлите от арабските страни какво трябва да направят, за да се интегрират по-добре”.

Войната и разрушенията в Сирия неизбежно са от голямо значение за него – и за вестника: 

„Германците са построили наново държавата си от нулата, положението е било дори по-зле“.

Оттам нататък – ако някой разбере поне малко как функционира Германия, може би ще пренесе един ден това знание в своята родина.

Просветителската задача определено е номер едно – Германия трябва да бъде обяснена. И то не само ако става дума за карнавала, а и за това защо в първия член на Конституцията се говори за човешкото достойнство, а не за религията на президента. Естествено – мястото си имат и най-практични въпроси като този къде в Германия трябва да се направи адресната регистрация.

Всъщност идеята, колкото и да е добра, би останала нереализирана без подкрепата на един експерт в сферата на етномаркетинга, който имал и опит със списването на арабски вестник в Италия. И логично си задал въпроса – а защо да нямаме такова нещо и в Германия?

Междувременно се намират щедри спонсори (от телекомуникациите и от бизнеса с банкови преводи - б.а.), които рекламират нашироко. А и Федералното министерство по миграцията и бежанците използва „Абваб” като комуникационна платформа. Защото бежанците имат нужда от разяснения както в областта на културата, така и по отношение на навиците на хранене или обличане в новата за тях държава. Респективно широка е и палитрата от автори, немалко от които умишлено са жени.

Все още се работи на доброволни начала, но интересът е значителен – първите 45 000 бройки на месечника „Абваб” намират много добър прием из бежанските лагери на територията на Германия.

Главният редактор Рами Ал-Ашек казва, че наличната за момента информация онлайн на арабски не е достатъчна. А и не е толкова лесно да получиш достъп до интернет, пребивавайки в лагер. Така че „Абдаб“ идва точно навреме, натъква се на положителни отзиви и в германските медии. Най-добрата формулировка обаче е на спомоществователя на „Абдаб” Нечату Дукар (Necatu Dukar):

„Този, който чете, никога не би имал проблем с интеграцията”.

Ключови думи

Коментари

Те Генерален щаб си имат, та един вестник ли?

"Във финансов аспект Германия може да си позволи високите разходи за бежанската криза, показва анализ на германската централна банка Бундесбанк. Заради доброто изходно положение в момента имало достатъчно пространство за реакция, без да се нарушават правилата за бюджетен дефицит, пишат централните банкери в публикувания в понеделник месечен доклад.

Преразказ на преразказ. Ние четем оригиналната преса, така че я се разкарай.

Подготовката за международен СЪД на ал-Асад за престъпленията МУ в Сирия е към приключване. Международната общност с политически изследвания е готова да обвини Асад в убийството на 470 хиляди души , и изчислява, че ранените 1 милион и 900 хиляди. По този начин, почти 12% от населението на Сирия страда физически от войната. Асад определено си "спечели." съд в Хага .Френското ръководство отдавна изисква да го съди, а прокуратурата в Париж от Септември 2015 , но все още не е открито наказателно дело. Бившият главен прокурор на Швейцария, Карла дел Понте, главен прокурор на Слободан Милошевич, а сега член на комисията на ООН за разследване на нарушенията на човешките права в Сирия, в началото на февруари, каза Комисията трябва да се създаде специален Международен наказателен съд , който да разследва всички престъпления в Сирия. Изявлението на Карла дел Понте е в отговор на думите на министъра на външните работи на Холандия Берт Koenders в средата на януари, че Асад трябва да се бъде съден от Международния наказателен съд в Хага.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.