Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Управляващите се объркаха в обясненията защо точно се спират тръжните процедури за продължението на магистрала "Хемус" от Ябланица до разклона Плевен/Ловеч.

Следобед пресслужбата на регионалното министерство разпространи съобщение, че Националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти" е прекратила процедурата за избор на изпълнител на строителството на ЛОТ 1 и на ЛОТ 2 на автомагистрала "Хемус", както поиска премиерът Бойко Борисов тази сутрин.

Министър-председателят не даде никакви обяснения защо иска отмяна на търговете, а правителствената информационна служба излезе със съобщение от едно изречение, което гласеше:

"Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП) незабавно да предприеме действия по прекратяване на процедурата за избор на изпълнители на строителството на aвтомагистрала „Хемус” – ЛОТ 1 и ЛОТ 2."

Неофициално от правителството коментираха, че причина за действието са съмненията, че зад изпълнителите стоят Делян Пеевски и Валентин Златев. 

Първа версия

 

Следобед обаче от държавната компания обясниха, че спирането на тръжните процедури за двата лота е "поради невъзможност да бъде осигурено финансиране за изграждането им по линия на Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020" (ОПТТИ).

И обясниха в детайли:

"Бюджетът на ОПТТИ по приоритетна ос 2: „Развитие на пътната инфраструктура по основната и разширената трансевропейска транспортна мрежа“ е в общ размер 673 млн. евро. Средствата са предвидени за изграждане на АМ „Струма“: ЛОТ 3.1 от Благоевград до Крупник на стойност 83.5 млн. евро, на тунела при с. Железница – с индикативна стойност 120 млн. евро, на ЛОТ 3.2 – участъкът Крупник – Кресна, за който предстои решението за избор на трасе и неговото остойностяване, на ЛОТ 3.3 – от Кресна до Сандански – 128 млн. евро, както и за изпълнението на фаза 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път – 64 млн. евро. Предварителните разчети сочат, че с реализирането на изброените проекти наличният ресурс ще бъде напълно изчерпан".

Втора версия

 

Минути след като регионалното министерство съобщи, че търговете за "Хемус" са спрени по единствената причина, че за тях няма пари, премиерът Бойко Борисов от Прага даде съвсем различно обяснение защо е поискал прекратяване на процедурите. 

Предлагаме точния цитат от пратеника на "Дневник" в столицата на Чехия:

"Витае, че от едната страна - макар че повтарям за вашите зрители и слушатели, нито имат участие, нито имената им са в тези фирми - но витае, че зад едната (фирма) стои Златев, зад другата стои Пеевски. "

След това премиерът продължава обяснението:

"Официално или неофициално върху тази процедура имаше съмнения, че не е така както трябва. Искам да кажа, че тя е абсолютно извършена законосъобразно. Но когато витаят в общественото пространство съмнения върху сделка, която е около 800 млн. лева държавни пари, никога не бих си позволил да остане в обществото какъвто и да е оттенък, че нещо неправилно съм извършил. Затова я затворих и разпоредих веднага да се проведе нов търг, да бъде направен пред очите на всички медии", е казал Борисов в Прага.

Думите му са в пълно противоречие с обявеното от Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" и министерството на Лиляна Павлова, които обясняват спирането на търговете изключително с липсата на пари по Оперативна програма "Транспорт".

И трета...

 

Всъщност тезата на строителното ведомство не е убедителна, защото 60-те километра от "Хемус" изчерпват почти изцяло размера на евросредствата за пътища в периода до 2020 година, а и досега се твърдеше, че за този аутобан държавата ще търси друг източник на финансиране извън парите от ЕС.

Изпълнителите на строителството на продължението на магистрала "Хемус" от Ябланица до разклона между Плевен и Ловеч бяха избрани в средата на декември с решение на Националната компания “Стратегически инфраструктурни проекти”. Впечатляващото при него бе, че участъкът е с обща дължина от 60 километра излизаше златен - за над 800 милиона лева.

Според обявеното тогава класиране обединение "АМ Хемус Лот 1", включващо "Джи Пи Груп" ООД, "Конструксионес Табоада и Рамос" ООД, "МР Сивил Уъркс" ООД и "Трансконсулт-22" ООД, ще гради трасето от Ябланица до разклона за Угърчин. Следващият лот оттам до разклона за Плевен и Ловеч се печели от  Обединение "ПСТ Хемус 2" ("ПСТ Груп" ЕАД, "Хидрострой" АД, "Пътстрой Бургас" ЕООД и "Евро Алианс Тунели" АД).

За първия участък офертата е за 277,4 млн. лева, а за втория - за 479,3 млн. лева. Така стойността на цялото трасе излиза 756,7 млн. лева, докато индикативната стойност бе 434 млн. лева. При това максималната цена може да достигне над 879 млн. лева при наличието на непредвидени обстоятелства.

Вторият лот от аутобана е за консорцум с водещ партньор "ПСТ груп". Компанията в медийни публикации е свързвана с Делян Пеевски и Първа инвестиционна банка. Другите 300 млн. лв. са за "Джи Пи груп", за която пътищари твърдят, че е близка до генералния директор на "Лукойл България" Валентин Златев. И двамата отричат такива връзки.

А за нас остават въпросите защо изобщо бяха обявени строители за този участък без да има осигурено финансиране и защо точно днес премиерът отмени това решение.

Ключови думи

Коментари

герб>БКП

Многоръкия и многолик Буда,си изми ръцете като Пилат Понтийски!Мнооого хитро!Банкя бие Правец по популизъм!Ученикът надмина даскала!Сongratulations!

Не е леко

Силно объркване... Единият казва няма пари, а БУДА ще ги осигурим и пуснем нова процедура ...при това тази била много законна ,ама да няма съмнение :))

Гостенин

Баце напълно се обърка вече - захвърли всичко и се моли само на Кремъл. А от там вече са отписали ДПС след последните издънки. Кого сега ще избутат напред? ВМРО са много активни напоследък - май те искат да вземат рублите.

Радев

Кратун се събудил днес и се сетил, че Пеевски и Златев ще сторят "Хемус" и го загризали едни съмнения...На кого ги пробутваш тия бе, мишок? Оставка!

дебелян пеевский

Гледаме повторението на КТБ, а в ролята на Цв. В. е мамин прасчо. Играта, както съм ви казвал и друг път, се играе отдавна и внимателно и от двете страни. Нищо в нея не е във ваша полза ;)

Строителя на магистрали не знае колко струва 1км. магистрала? Брутален лъжец.Върти кръгова отбрана като див глиган хванат от ловджии.

socialen

Неграмотният Борисов спря Хемус, защото няма кой да музыку го проектира! От август 2009 година неграмотният Борисов само открива проектираното и започнатото от Виденов, Костов, Симеон и Станишев.

Синоптик

socialen, как в времето в Ленинград? С тва "музыку" вместо "му" - голяма излагация!

д-р Пeтроff

Извинявай Дилянчо.Извинявай Вальо.Днес нямам пари да ви дам,но утре ще имам. Пари на зад не връщам. Каквото сте дали,дали.Утре пак.

socialen

Неграмотният Борисов нищо не е построил! Всичките магистрали и Метрото бяха проектирани и започнати по време на Виденов, Костов, Симеон и Станишев. Неграмотният Борисов само ги открива след август 2009 година. Само простият му, неграмотен електорат от бедни пролетарии вярва на глупостите му. Музыку, музыку!

ozzy

Бойко Борисов се събудил, погледнал се в огледалото, казал си: „Ужас! Така няма да ме пуснат в Турция...“ и спрял поръчката за „Хемус“.

Тъпанар :) Най-обикновен. Теб имам предвид, не Борисов, да не се объркаш :)

ass

США: для обвинений нам не нужны доказательства

Джендо

На бай Борисов,отколе не му е "чист" косъмя!Но днеска реши да ся почеши там где не го сърби и...О,чудо!,косъмя ся скина и полетя надоле към дюшемето,къдято го чака компания от валма космарлаци,КОЙ от КОЙ по "чист"!Сега Борисов е като херувим,току що слязъл от селенията небесни,като пътьом е сторил едно далдисване в р.Йордан за по-сигурно.Бойча,отново е очакван тъдява от цяла глутница преторианци,петимни да целунат и оближат нозете му. Боже, колко лука̀вство има по тоя свят, боже!

Пеевски и Прокопиев са братя

Това са гадове, медии бухалки и негодници“, заяви Борисов. „Всеки по-богат човек си е направил телевизия, има по няколко вестника или агенции и се опитва да натиска правителството. Има даже двама братя, които са си разделили пазара“, заяви още Борисов.

Те не са братя, ама ти си доста глупав. Съвсем други братя се имат предвид. И двамата излезли от един поет, разбираш ли.

ozzy

Е Тиквата ги побърка "аватрачо"вците. Последно нискочели - "Витае, че от едната страна - макар че повтарям за вашите зрители и слушатели, нито имат участие, нито имената им са в тези фирми - но витае, че зад едната (фирма) стои Златев, зад другата стои Пеевски. " Витае или не витае??? ..."От крайното класиране на офертите за двата лота на аутобана на Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" се разбира, че почти 500 млн. лв. отиват в консорцум с водещ партньор "ПСТ груп". Компанията в медийни публикации е свързвана с Делян Пеевски и Първа инвестиционна банка. Другите 300 млн. лв. са за "Джи Пи груп", за която пътищари твърдят, че е близка до генералния директор на "Лукойл България" Валентин Златев."

торквемада

Бойку се гърчел!Ами вярно е!То затова червея никога няма да стане герест петел!Щото се гърчи,когато излезе на светло!Мезе,само за мезе стават гърчещите се твари!

Avatar

Как би определил позата, в която ни се представи Пърдан на онази фотография в ПИК?

Ебаси пазарната икономика,егати правовата държава - спечелена се държавна поръчка се отменя щото имало създадени настроения в обществото от медии бухалки.

Avatar

Аз съм собственик на средствата, обявявам, че ще си строя вила, искам от десет фирми да ми дадат оферти и избирам една. Това задължава ли ме да я наема и да й дам да ми строи вилата? Щом няма ДОГОВОР, другарино, нищо не е приключено. А дори и договорите могат да се прекратяват. Та, след като сте неграмотни, по-добре да не ни обяснявате кое е беззаконие и кой бил султан! Султан беше Костов, че подари Лукойл на руснаците, а предприятията - на колегите си от БКП!

И по кой закон на фирми на Пеевски и Златев им е забранено да участват в държавни поръчки.

Кофти ви забучи Борисов, "медийте". Като пеперудки с карфица. Заслужавате го даже повече от ДС-рите във властта. Медийните бухалки и медийните ченгета и медийните печалбари - всичките го заслужавате, че и отгоре.

Гaд

Наздраве на всички 'гадове ' дето пречат на мафията

Avatar

Пречим, пречим и ще продължим да пречим! Мафията - където си беше и където и е мястото - извън Парламента! Пърданчо го пращаме там още подир следващите избори!

socialen

Неграмотният Борисов нищо не е построил! Доказателството за това е масовата безработица, която неграмотният Борисов причини при 3.5 годишното еднолично, катастрофално, неграмотно "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009 - февруари 2013 година, когато Борисов наду двойно безработицата от 6.8% на катастрофалните 13.8% (младежката безработица от 16.2% на ужасяващите 33%) и унищожи така 245.000 работни места и остави по този начин близо 1 милион българи без препитание и доходи, и беше изритан заради некадърност от Народа като единственият с Жан Виденов досега.

Импала

Медиите на Прокопиев, медиите на Пеевски, медиите на кой ли не. --- Оги-Доги е в графа кой ли не - слаба ракия. Еми със Смилов и Бедров толкова.

Радев

Тиквоча нещо много нервен, бе. КОЙ го страхува?

Avatar

Сериозно? Ти чу ли записа? По-спокоен надали може да бъде...

Не си ти, споко.

ДГД

A Лихтенщайн. ..

Avatar

А Гватемала. ..

Мaджо

Пак се е насрал!

Ау..Ау

Тъмните сили ..

Лили

Абе , какво става с къщата в испания?

герб>БКП

Там е убежището след тоягите!

:)

Редакцията, благодаря за пълния запис.

hi hi

Ми те медийните бухалки те обслужват,любезни.Та тук изниква въпроса:Ако всичко е наред защо спря конкурса?Ако има нарушения , защо няма оставки подадени от нарушилите правилата?Май въпросите станаха много...

Наглец банкянски

Че има ли по-голям гад от теб бе, СИКаджийска мутро, дето от десет години правиш на идиоти цял един народ! Повече от десет години крадеш стотици милиони със СИКаджийските и и котарашки фирми на откровени престъпници от подземния свят, все твои авери от онова време, и неграмотни простаци! Само че, номерата ти вече не минават, наглецо банкянски! И нито слугинята ти - ингьозестата грозница Беновска, нито делянпеевските ПИКливи и смърдящи на фекалии медии, ще те спасят! Настана време и на теб да ти поднесат сметката и да плащаш! Пардон - да плащате с дебелян Пеевски и онзи изрод от сараите, който те държи на къса каишка и не смееш да мръднеш! Че мръднеш ли,ще се намериш при Ахмед Емин.

Atanas

like

Петя

Яко се оплете в лъжи горкият. А и тия гадове от Шпигел как му натриха носа с любимия Дельо. Току виж и той лъсне на първа страница ама и богатите плачат....

Значи наистина са го "драли", както казваше неговият вожд и учител ТЖ навремето.

Петя

Яко се оплете в лъжи горкият. А и тия гадове от Шпигел как му натриха носа с любимия Дельо. Ами ако и той лъсне в скоро време на първа страница . Толкова материал има,че цял брой с притурка ще му посветят.

Така става

Искаше с един куршум да избие няколко заека и подобно на колегата си и астрален брат Рогозин взе че се гръмна в крака.

socialen

Най-супер е 13 главата олигархична Ламя на Доган, Пеевски, Гоце, Румбата и Кунева - техният човек от времето на Тройната Коалиция -, начело, на която туриха неграмотния Борисов да "управлява" с 80 депутата. Радан Кънев също носи отговорност за Турлюгювеча, незнайно защо наречен от някои "правителство".

Българин

Оставка, плешив капут!

какво се промени

през изминалата седмица, та се обърна фурнаджийската лопата??????

socialen

Неграмотният Борисов зацементира 10% плосък данък в края на 2014 в полза на тези, на които се ядосва и които го върнаха да "управлява" с 80 депутата.

Какви 10 % виждаш, след като си платиш социалните и здравните осигуровки? Или не си ги плащаш?

antitikva

BOKO AMI TE MEDIITE BUHALKI PIK I BLITZ SA EDINSTVENITE KOITO TEOBGRIGVAT,DRUGI NIAMA.NE SE PRAVI NA UMNIK NE TI SE OTTDAVA.VREME E DA SI HODI6 V BANKI.

socialen

Ако имаше справедлив и модерен прогресивен данък от над 70% за олигарсите Прокориев, Пеевски, Донев, Дончев и сие, те нямаше да имат медии и телевизии. Но неграмотният Борисов зацементира плоския данък в тяхна полза, защото го върнаха да "правителство" неграмотно с 80 депутата.

Хехе

Прякото включване от анти-Меркел седенката в Прага навява, че тиквата е презряла и фурната загрява.

БАБА ГЕНА

ОТКОГА СЕ ПИШЕ И ПО САЙТОВЕ И ПО ВЕСТНИЦИ ЗА ТАЗИ МАГИСТРАЛА--ХЕМУС--И ЗА ПЕЕВСКИ И ЗЛАТЕВ.ДНЕС СЕ СЕЩА НАШИЯ ЧОВЕК И СПИРА ПРОЕКТА.ТОЧНО ПОД НАТИСКА НА ВЪНШНИ СИЛИ СТАВА СПИРАНЕТО.А ТОЙ ПРЕМИЕРА-СЕЛСКИ КАРУЦАР ВСЕ ЕДНО СЕ НАМИРА В НЯКАКВА СЕЛСКА КРЪЧМА И НАРИЧА ВСИЧКИ МЕДИИ И САЙТОВЕ А И НАС КОМЕНТИРАЩИТЕ МРЪСНИ ДОЛНИ ИДИОТИ.ОСТАВА И ДА НИ НАПСУВА ПО НАЙ-ЦИНИЧНИЯ НАЧИН.ЯКО Е БИЛ ЯДОСАН ---ДАЛИ ОТ СТРАХ ИЛИ ОТ ПИСАНИЯТА НА МЕДИИТЕ---НО ПРОСТО ГО ИЗБИ ИСТЕРИЧЕН СТРАХ.

Борисов ви размаза, а вие си споделяте къде утре ще пиете по едно. Оповръщали сте форума, понеже не знаете какво да кажете и направите. Тъжна и гадна гледка!

Размаза България с нагласени търгове

Мария Зангова

This is the road to hell...

Гостенин

Казаха ли ти какво се случва със Румъния? Жалка мутра си Бочко - чупиш стойки и дъниш големите лафове. Селски тарикат.

Съседна статия: на румънците им спират наблюдението по вътрешна сигурност и правосъдие и още: били покрили условията за Шенген. А ние 15 години вече тичаме назад - по костово време се сърдехме, че ни закачат заедно със румънците - със царе, тройни катили и тикви.

Avatar

Оставиш ли един сайт да бъде напъплен от костококи, пиши го бегал! Същото е като да допуснеш ДСБ в някоя коалиция. Ще изпонасерат всичко, ще обвинят останалите, но ще си останат в клоаката да си повтарят опорните точки и да се възхищават на собствените си тъпотии и малоумия! Който не знае за какво говоря, да иде в сайтовете на Прокопиев да види какво е. Смрад, безидейност, плюМки и въргалящи се сред тях грухтящи получовеци с IQ, отчаяно гонещо това на Доли, но без шансове някога да го достигне...

Колега, за мъртвите или добро...

Хахахахха

В ПИК няма костококи стоянчо. Там е твоето място.

Боце Биполярния

Няма полезни ходове вече. И да се отречеш от ДПС и прасето, ще си отворят устата какви сте ги вършили и си заминаваш. И да останеш с тях, пак си заминаваш, питай БСП как им се отрази. Да не си се хващал с тия, няма да ти го простим. Беше ти даден втори шанс, оплеска го.

Avatar

Тъй лЕ? Ти от чийо име глаголиш? Раздвоение на личността?

socialen

Ма то Долиту е по-грамотно и по-образовано от неграмотните Борисов и Цветанов.

Мария Загубанска

This is the road to hell for a few like.....me!

Пена санитарката

7 костовистчета и един socialen и да нема къде да ги приберат?

муя

по-добре костовист отколкото клакьор на псевдо мутра.. вашият боко и мутра не можа да стане, хем прост, хем страхлив, хем мераклия.. амфети пробва, фалшиви цигари, какво ли не, нищо.. и ти като него - заработваш с писаници онлайн..

Нора

Ама ти наистина ли сравняваш държавника Костов с една бивша мутра?! Ми, ти не си добре! И държавата не е добре, заради такива дето мислят като теб! Мислиш, че е обидно да наречеш някого костовист?! Напротив!Ти му правиш комплимент!Защото няма по-разумна, самостоятелно мислеща и устойчива в принципите си прослойка от оглупеното от медиите на шиши народонаселение,от костовистите! Беда е за българския народ, че те се оказаха толкова малка част от него и не можаха да удържат държавата в правилната посока. След години това ще се разбере, но кой ще е спечелил тогава?!

гадина

Дано им приседне на всички, дето страстно искат да направят "съдебна реформа" и после да заемат опразненото място на мафията!

Радев

Чувате ли на записа как разни подлоги-дръжки на микрофони се подпичкват, докато Кратуната се обяснява?

socialen

Срамота е, че Борисов излага страната. Гледат го и не могат да повярват, че това е "премиерче".

ж

6i6i LOVE Биби

Avatar

Как хубаво Борисов е поругал Пърданча... истинска наслада за ухото - "някакви гадове..."! Най-вярното определение за ДСБ, давано някога! Респект!

ДСБ

Не познавам никой от тях, ама така като гледа ...играта е Европейска ,брадви от всякъде ! Ако това е алтернативата на МАФИЯТА ....ще гласувам за тях !

;)

Много тъпо парче си. Драскаш едно и също. Неефективен, но изобилен. Щом са опрели до тебе гербските селяндури, значи - закъсали са го. Или да не си някаква примамка на Клуб З - всички читатели се чувстват на ниво и поласкани се привързват към форума?

Hehe

Някакви гадове забравили, че сме спрели контрабандата и казали, че румънците се справят по-добре от България. Абе, с тоя приматиер сме доказателство за Дарвиновата теория.

Пан

Поздрави за "приматиер"

socialen

Срамота е, че това неграмотно чучело е "премиерче" и "управлява"! Незабавна лставка!

Avatar

Hehe 2/15/2016, 11:10:28 PM - "...с тоя приматиер сме доказателство за Дарвиновата теория" *** Така е. Докато с този електорат тотално я оборваме, показвайки как некои другаре-сектанти от човеци могат да се превърнат обратно в маймуняци...

;)

Добре си се описал.

Бойко Борисов си изпусна нервите като банкенски каруцар. Изръмжа за някакви анонимни "гадове и негодници", на които нямало да се даде - и на "едните, и на другите". Кои са "гадовете и негодниците", Борисов?! Обаждания от посолства и партньори, гадове и негодници, подли внушения изнервили Бойко Борисов. Срам и позор за българите е да търпят премиерът на страната да ЗАПЛАШВА от екрана на националната телевизия. Бедна му е фантазията на такъв като Борисов как сега журналисти и политици могат да го обвинят, че той ги е "ПОРЪЧАЛ", ако на някоя пресечка ги засече лимузина с тъмни стъкла, ако ги натрошат в тъмна доба. Точно Бойко Борисов да избухва преиграно и да се оплаква от "медии бухалки" е нечувана и невиждана наглост. Шляканите мърши на Дебелян го обслужват като недоонодени медийни гювендии, а той бръщолеви за "медии бухалки". Потрес! Кои са тези "медии бухалки", Борисов? Не те ли е срам да не говориш с имена и факти, Борисов, кажи си, Борисов?!

Avatar

Има някои, дека си опущат нервите и си личат отдалеко. Борисов обаче не е от тях...

Хахаха - значи наистина точно това е причината - сложили са го на килимчето в американското посолство, как така ще дава кинти на руски агенти и Борисов е клекнал - защото си знае какви ги е дробил и какво имат за него - мафиот с мафиот.

Avatar

Блажени нищите духом, защото тяхно е царствието небесно...

Пан

Бойко си изпусна нервите. "Гадове" е от речника на най-върлите комунисти през четиридесетте и петдесетте. А в устата на простака-комуниста-премиер си звучи нормално. И никой няма да се възмути. "Аз съм прост и вие сте прости..."

герб>БКП

Много точно!След комунистическият преврат на 9.09.1944г.за 5000-те шумкари-комунисти,целия останал народ бе "гадове".Вълкът козината си мени,но нрава не!

Мони

Спомняте ли си пренебрежителното и даже Нагло държане, към Моника Маковей и румънския опит срещу престъпността!? Ние сме "нямали нужда, защото имаме приходи от борбата с контрабандата" . После заговорихме за "стабилност" за усвояване...и стигнахме до "някакви гадове казали ... няма да им се дам изобщо - и на едните, и на другите". Държавата не се клати от тези, които искаме справедливост, правосъдие и законност, а от различните мафиотски фракции, които в момента са се хванали за гушата!

Avatar

По коя льогика домъкването на някаква румънска кадъна у нашенско и развяването й пред медиите с непоискани акъли се явява по-малка намеса във вътрешните ни работи от деянията на Турция или Русия, срещу които десебарските тролове постоянно ревете?

Браво бойче,печелиш точки, после Делян Певски и Валентин Златев ще сменят фирмите и всички ще са ок. /щото те сега не си дават труда и карат със старите, не мой тъй, по префинено трябва, по прикрито /

Първосигналния с поведението си показа, че е в кереча до уши.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.