Синдиците на КТБ са объркали сметките, които публикуваха и погрешно са съобщили, че партия „Глас народен” има депозит от 840 000 лева в банката. Всъщност парите на формацията там били 146 000 лева. Това стана ясно от интервю на шефа на „Глас народен” Светльо Витков пред Нова тв.

Той разказа подробно, че през май 2014 г. част от субсидията на партията – въпросните 145 000 лева, била преведена от Министерството на финансите на партията. Тъй като по онова време КТБ давала най-изгодни лихви, Витков решил да ги вложи там.

„Знаете ли кое беше най-веселото, първото, което ме попитаха беше дали искам преференциална лихва. Казах „не”, обясни Витков.

Мотивът му бил, че ако нещо се случи с банката, договорът ще е невалиден и партията ще загуби парите. Второто, което го попитали в банката е дали иска да му разкрият лична сметка, в която да му превеждат лихвата от субсидията. Той пак отказал.

„Мисля, че доста частни лица са се възползвали от това. Хубаво е да се появят всъщност хората от кои дружества са взимали лихвите на свое име”, каза още Витков.

След фалита на КТБ в рамките на 6 месеца парите били върнати на партията.

ПЪЛНИЯТ СПИСЪК: ВЛОГОВЕТЕ НА ПОЛИТИЦИ И МАГИСТРАТИ В КТБ

Витков обясни, че синдиците са се извинили официално на „Глас народен” за грешката, но на следващия ден отново публикували сбъркана информация. Този път, че в КТБ са имали 260 000 лева.

„Нямам обяснение, това е безумие”, ядосва се общинският съветник.

Според него е станало объркване с парите на ДСБ, които били в съседната графа. И се оказало, че са над 2 млн. лева.

Вижте опровержението на Витков, публикувано в сайта на "Глас народен":

Витков се похвали, че след година и половина е успял да осъди „Уикенд” за твърдението им, че си е купил мерцедес с парите от субсидията.

„Говори се, че съм милионер, ама живея на същото място като преди пет години, карам същата кола от 8 години, не съм със същата жена, разбира се”, каза той.

И на въпроса каква е жената до него се пошегува:  

„Не е жената до Бареков, мога да кажа. Нормална, буйна...”

Попитан дали няма да се кандидатира за президент Витков продължи да се шегува:

„Мечта ми беше да стана президент. Разбира се, че ще се кандидатирам, стига да ме подкрепят ДПС и ГЕРБ. Не знам какво не му харесвате на Радан Кънев за президент? А за вицето смятам, че трябва да направим кастинг”.