Това е последната употреба на Ахмед Доган от нашето задкулисие. Приравняването на Доган с Пеевски е тежък удар срещу самия Доган. Това каза бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай пред БНР в коментар на информацията, че Турция е забранила влизането в страната на Делян Пеевски и Ахмед Доган.

ТУРЦИЯ ЗАБРАНИ НА ДОГАН И ПЕЕВСКИ ДА ВЛИЗАТ В СТРАНАТА

Според Октай, ако мярката е била наложена само срещу Доган, това би могло да е чисто политически акт и знак към българските турци зад кого политически застава Турция – зад Доган или зад Местан. За първи път на такова ниво държава от НАТО обявява хора за персона нон грата, посочи той.

"Очаквам развитие около тази ситуация. Свързвам този акт и с двукратното посещение на главния прокурор Сотир Цацаров в Анкара, за които посещения не получихме информация", отбеляза Октай. Той прогнозира дълбоко сътресение в полето на ДПС.

"Това е много силен удар срещу ДПС и модела "Доган"", категоричен беше Октай.

Той отново припомни тезата си, че България е станала територия на провокиране на напрежение между Москва и Анкара, между двама диктатори – Путин и Ердоган.

"Винаги съм казвал, че на тази пирамида са закачени хората от съдебната власт, прокуратурата, медиите и всички сектори, за да бъдат обслужващо звено на това задкулисие", това коментира Октай за изнесените списъци на КТБ.