Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Забраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция е проверка дали държавата би застанала зад своите граждани, коментира пред бТВ последният началник на Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов. Само два часа, след като вчера оглавяваният от Иванов Институт за изследване и развитие на лидерството в информационна среда даде награда на Ахмед Доган за лидерски принос към държавността, гръмна новината за наложената от Турция мярка, която още не е официално потвърдена.

"Какво значи проруски агент? Не е възможно да има такава формулировка, или си агент, или не си, няма про-", коментира Иванов публикации в турски медии покрай "черния печат" за двамата политици от ДПС.

"Доган е български гражданин, той е изявен политик. Даже бях чел някъде, че в рамките на ЕС това е най-изявения политик мюсюлманин", добави той.

Според Иванов мярката е наложена поради "разлома, който е настъпил между двете тенденции сред мюсюлманското население на България, едната отстоявана от Доган и другата, лансирана от Лютви Местан".

Бившият шеф на Шести отдел на Шесто препрати към Турция новия политически проект на екслидера на ДПС Лютви Местан ДОСТ:

"Не мога да знам дали Турция стои по някакъв начин, политически или материално, но морално стои зад него. Дори значението на проекта, е турска дума. Няма друга партия в България, която да се назовава с дума от турски език.

Дост, приятел, това е предизвикателство към българщината, ако искате", казва Иванов.

Иванов обясни и вчерашната награда за Доган, която почетният лидер не се яви да получи лично:

"Възможно е да има известни различия в тълкуването на тази награда. Доган 25 години е прозрачен, видим като политик в българската политика. Прозрачното и видимото е неговата визия, неговите послания. Ние му връчваме не Оскар за цялостно творчество, а награда за лидерство 2015 г. Като политически лидер се изяви най-силно, дори с паметната си реч, дори с това, че реагира изключително бързо."

В студиото на бТВ се включиха и депутати, които също коментираха забраната за Доган и Пеевски.

"Това е сигнал от турското правителство към мюсюлманската общност в България: ние не харесваме този лидер, негласно подкперяме друг", коментира независимият Георги Кадиев. Според него това е грешка, защото очевидно вървят към разцепление на тази общност.

"Делян Пеевски е проблемът, Делян Пеевски е човекът, който е главният проблем на българската външна и вътрешна полиитка. Пеевски държи касичката на ДПС. Пеевски и притежаваният от него "Булгартабак" са замесени в контрабанда на цигари на територията на Турция, а даже и на Ислямска държава", заяви друг независим депутат - Велизар Енчев.

Иванов отхвърли тезата за контрабанда:

"Не, не, става дума за опит за иницииране на държавна политика. Турция винаги е гледала на турското малцинство в България като на свои хора и винаги е искала да упражнява влияние, да формира нагласи. И може би сега за първи път в последната година български политически лидер се опитва да скъса тези връки на зависимост между водачите на българските турци и турското ръководство, турските държавни служби."

Според Димитър Иванов решението на Турция дава шанс на Ахмед Доган "да докаже своята правота".

Ключови думи

Коментари

Осман Октай каза:

Слагането на Доган и Пеевски на едно ниво потвърждава криминалния характер на забраната. Ако беше забраната само за Доган, тогава можехме да се съгласим, че тя е политическа, защото позицията му е антитурска. Анализаторите, които критикуват Ердоган, не са получили забрана да влизат в южната ни съседка, нали?! Няма да се изненадам, ако през следващите месеци двамата бъдат разследвани в самата Турция. Няма да се изненадам, ако Интерпол започне да ги издирва.

иВАН тАНЕВ

оЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ СВИАТА пЕЕВСКИ Е ПОСТАВЕНОТО ЛИЦЕ НА ДОГАН.ЕДВА ЛИ МУ СТИГААКЪЛА И НА НЕГО,И НА МАЙЧЕТО МУ. НА ДОГАН МУ ТРЯБВАТ БУШОНИ, ХРИСТО БИСЕРОВ ГО ИЗГЪРМЯ, СЕГА Е РЕД НА НАЙ ПРИВЛЕКАТЕЛНОТО МЪЖЛЕНЦЕ НА БГ

Смях в залата

Ха-ха-ха. Каквото и да каже Митьо Гестапото ще бъде лъжа, защото е един от най-големите манипулатори на истината. Кагебистката му закваска му пречи да мисли нормално.

КГБ и ДС

Този на снимаката е за затвора, немедлено.

Радев

Забелязахте ли как репортерката на БТВ се насра, когато Велизар Енчев каза, че Пеевски е купил сградата на БТВ?

КОГА ЩЕ ГО "ВИДИМ " ДА СЕ РАЗХОЖДА ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА!

"К*Р ЗА ДОГАН“

Хич и не ми говорете пък вие за прозрачност! Видяхме ви и наистина всички прозирате, ама всичко е до време!!!

12

Долното ченге пак се из..сра.

Българин

Ей ДС урод, ти защо не си в затвора ?!?

Шестак, то и вие станахте прозрачни и видими, ама пуста лустрация...

Д.Иванов, 6-ти отдел

Много харесвам д-р А.Доган! Много харесвам М.Попова!

Магри Драганова

А на кого да разчитя ГЕСТАПОТО, КОЙ ДА НОМИНИРАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, НАЛИ ЗА ТОВА ДРУГАРКАТА МАРГАРИТА ПОПВА САПОНА КОНТРА НА ПРЕЗИДЕНТА РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ, ГОЛЯМ МОРАЛ ИМАТ БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИИ, ДО ЕДИН КОРУМПИРАНИ, НАЧЕЛИ С МАРГАРИТАА ПОПВА.

"Забраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция е проверка дали държавата би застанала зад своите граждани" - Зад гражданите си - да, но зад международни аферисти - не. Турция направи това, което нашата съдебна система не можа, или не поиска да направи - произнесе присъдата на Христо Бисеров и групировката около него, завърши разследването на цигарите-клонинги.

o2

Наизскачаха всичките ченгета да бранят мафията. Паниката е голяма. Доган е дълбоко компрометирана личност, колкото и да се напъват няма как да променят общественото мение. Пирамидата ви се разпада ченгенца долни.

Развеселен

шестака се е опитал да пие като руснак. Не на всеки понася.

фрунзе

Червените лайна се бранят яко!!! Санким един московски гъз ги е изсрал!

Трифонич

Тъпите им безродни физиономии са прозрачни, но вижте им феновете на снимката:)))

?

Ебаваш ли се, Мите?

Ели Попова

Българското демократично общество без мнението на Димитър Иванов, ГЕСТАПОТО, по всички политически и обществени въпроси ще спре да съществува. Осве това, без него, КОЙ ще раздава награди на заслужили български видни личности награди за принадлежност към Държавна сигурност. Много чете това ченге от шеесто шсето, затова и не си спомня къде е точно прочел , че Ахмед Доган е най изявленият европейски политик мюселманин. Така си е, английският парламент, френският холндският, белгиският и гртмнският Бундестаг НЕ ЗАПОЧВАТ ЗАСЕДАНИЯТА СИ, БЕЗ ДА СЕ ДОПИТАТ ДО дОГАН. Убеди ни Мите. дори паметните речи на Доган се приемат като моорфичен резонанс за бъдещето на Европа.Забраната от турска страна, да не допуска Доган и КОЙ в ТУРЦИЯ, Е ПРИЗНАК НА СЛАБОСТ ОТ СТРАНА НА ЕДНА НАТОВСКА ДЪРЖАВА. Най сетне разбрахме, че и Доган ни е необходим като СССР, ТОЙ е слънцето и въздуха няма отърваваме отза българското ченгеджийско общество. Няма друга истина, така ще е, докато такива като Гестапото, Доган, Местан Лютви за живи,

Мими Дечева

ДА ГЕСТАПО, НЯМА ПРО, ТАКА, ЧЕ И ДОГАН СИ Е Ч И С Т О ЧЕНГЕ, ИНАЧЕ НЯМАШЕ ЗАЕДНО С ТЕБ ДА ПРОВЕЖЖДА СРАМНИЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС, И ТУК СТАНАХТЕ ПРОЗРАЧНИ,

Марги Драганова

ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ СЕ ВЛАЧИМ НА ОПАШКАТА ПО ВСИЧКИ ПОКЗАТЕЛИ В ЕС. АКО ОЩЕ ПРЕЗ КОСТОВОТО ПРАИТЕЛСТВО / 1997 Г. / ИМАШЕ ЛУСТРАЦИЯ, НЯМАШЕ ДА СМЕ НА ОПАШКАТА ПО ВСИЧКО В ЕС. БЯХМЕ ВЪЗПРЕПЯТСТВАНИ ОТ ГРЕШНАТА ПРЕДСАВА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ. НЕПРОСТИМАТА, И НАЙ ГОЛЯМА И ГРЕШКА, БЕШЕ ПОВЕДЕНИЕТО НА ЖЕЛЮ ЖАБАТА. ТООЙ НИ ПРИЗОВА И НИ НАКАРА ДА СЕ ПРИБЕРЕМ ПО ДОМОВЕТЕ СИ ПРЕЗ ЗИМАТА НА 1990 Г, БЯХА СЕ ТАКА СТРЕСНАЛИ ЧЕНГЕТАТА И ДРУГАРИТЕ, ТОВА БЕШЕ МОМЕНТА, ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ ОКОНЧАТЕЛНО. НАЙ НАИВНО ПОВЯРВАХМЕ НА ЕДИН БИВШ КОМУНИСТ. ИЗБОРИТЕ БЯХА ФАЛШИФИЦИРАНИ, НО ЖАБАТА ГИ ПРИЗНА.ВТОРАТА МУ НЕПРОСТИМА ГРЕШКА БЯХА БОЯНСКИТЕ ЛИВАДИ, ТАМ ТОЙ ПОДПИСА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА НА СДС. В Т О Р И Я Т ВИНОВНИК Е КОСТОВ НЕ НАПРАИ ЛУСТРАЦИЯ ЗАРАДИ СОБСТВЕНОТО СИ БЪДЕЩЕ, ДА НЕ БЪДЕ ПРЕПОЬНАТ И ТОЙ ЗА ЛИЧНОСТ СВЪРЗАНА С ТАТОВАТА ВЛАСТ. ИСТОРИТА ТЯАБВА ДА ГИ ПОСОЧВА КАТО УНИЩУЖИТЕЛИ НА ЗАРАЖДАЩАТА СЕ ДЕМОКРАЦИЯ У НАС. ТАКА СТАРАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ЕЛАСТ НЕ СЕ ПРЕДАДЕ, И СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ОПИТИТЕ ИМ, ДА НИ ВЪРНАТ НАНОВО Е ПРЕГРКИТЕ НА МОСКВА. ИМАТ ЛИ ПОЛЗА ОТ ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО ДА, СЛЕД КАТО ТЕ НЯМАТ ЧУВСТВОТО ЧЕ ЗА БЪЛГАРИ.

destilator

Каква честност и доброта излъчва г-н Иванов , сравнима е само с тази на "владиката"-бивш педофил Николай Пловдивски . И всички ние им вярваме , нали българи !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.