Депутатът Цвета Караянчева коментира пред бТВ, че забранаха от страна на Турция за Ахмед Доган и Делян Пеевски да влизат на нейна територия е поредната стъпка за подкрепа на партията на Лютви Местан.

"Нека да изчакаме да видим официалната позиция. Но това е поредната стъпка за подкрепа на партията на Лютви Местан. Той е поредният човек, който излиза от ДПС. Защо търси подкрепа в Турция, защо търси подкрепа в турското посолство? Турските медии в момента неистово го подкрепят. Има такава подкрепа, която не е оказвана досега на никой друг. При всичко това как ще обясним на българските граждани, че това е българска партия. Хората около него са свързани с религията", каза Караянчева.

Тя припомни, че и ДПС години наред е работело с Турция.

"Голямата битка е за изселниците. Лошото е, че другите партии, освен ГЕРБ, не работят в тези региони. Те работят само в големите градове. Хората в Кърджали са раздвоени, притеснени и объркани. Говори се, че Доган е свързан с Русия, а Местан с Турция. А хората там имат сантимент към Турция. Бомбата, която избухна с отстраняването на Лютви Местан, не е малка", каза още Караянчева.

Тя все пак изтъкна, че това доколко една партия има влияние ще се види на изборите. Караянчева заяви, че ГЕРБ няма да влиза в коалиция с ДПС. Така тя коментира твърденията, че в момента  ДПС се преопакова патриотично, за да бъде по-подходящо за коалиция.