Съпредседателят на ДПС Четин Казак коментира лаконично новината, че почетният председател на партията Ахмед Доган и депутатът Делян Пеевски имат забрана да влизат в Турция.

ТУРЦИЯ ЗАБРАНИ НА ДОГАН И ПЕЕВСКИ ДА ВЛИЗАТ В СТРАНАТА

"Преди малко прочетохме в някои електроннни медии за наличието на подобен казус. Тепърва бихме желали да се запознаем в детайли първо с истинността и второ с мотивите на подобно решение и тогава  ще получите коментар. В момента очакваме да получим официално потвърждение от официален орган. Към момента разполагаме само с медийни публикации", каза Казак.

На пояснението, че новината е потвърдена от турското посолвтво той отговори:

"Да, да, добре. За нас единственият меродавен източник, който би ни дал основание да коментираме, е официален акт на компетентен орган. Някакъв документ"

МЕЖДУВРЕМЕННО АХМЕД ДОГАН ПОЛУЧИ ПОЧЕТЕН ЗНАК ОТ ДИМИТЪР ИВАНОВ И СТОЯН ДЕНЧЕВ

Казак каза още, че няма никакви подозрения на какво може да се дължи подобна забрана. Той допълни, че няма информация Доган или Пеевски да са имали намерения да пътуват в Турция. На въпрос дали тази забрана би могла да се дължи на позицията на Доган, че речта на Лютви Местан в защита на Турция по повод свалянето на руския самолет е гаф Казак отговори:

"Да не влизаме в момента в подобни спекулации".

И допълни, че не е говорил нито с Доган, нито с Пеевски