Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Един от адвокатите на обвиняемия банкер в изгнание Цветан Василев - Константин Симеонов, заяви пред бТВ, че от обявените във вторник от синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) списъци с влогове на политици и магистрати, липсват имената на дъщерята и зетя на вицепрезидента Маргарита Попова. Минути по-късно Попова се включи в ефира и декларира, че нито синът, нито дъщеря ѝ имат милиони в банката, а само съпругът ѝ си знаел колко пари държи на влог там.

АДВОКАТ НА ВАСИЛЕВ: КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА ДЕЦАТА НА МАРГАРИТА ПОПОВА?

Клуб Z направи справка в регистъра на Сметната палата, Търговския регистър и всички досега известни списъци с депозити - официални и неофициални, излезли след поставянето на КТБ под надзора на БНБ и последващото ѝ обявяване в несъстоятелност.

Откъде започваме? Маргарита Попова има две деца - син и дъщеря, които се казват Николай и Константина. Съпругът ѝ се казва Йордан.

Споменатият от г-н Симеонов зет на г-жа Попова е Евгени Танчев - брат на депутата от парламентарната група "Български демократичен център" Светлин Танчев.

В списъка на синдиците от вторник Йордан Попов е вписан с влог от 16 770,88 лв. в КТБ. Той няма кредити от банката. 

От проверката в неофициалните списъци излиза единствено името на Евгени Танчев. Той е имал 811 527 лв. според списъка на Топ 510-те вложители, който Клуб Z публикува през ноември 2014 г. На негово име няма кредити, отпуснати от банката. И все пак, този списък не е верифициран, въпреки че от съпоставянето на данните от обявените от синдиците официални списъци данните в него се потвърждават.

Иначе името на Евгени Танчев отсъства от досега огласени списъци от синдиците, където би могъл да попадне като физическо лице - на хората и фирмите, на които са предоставени преференциални лихви, както и на клиентите, които са правили цесии или прихващания с депозити.

ВИЖ ТОП 510 НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ В КТБ

Но Евгени Танчев не е лице, което попада в обхвата на списъка на лицата, заемащи висши държавни длъжности на Сметната палата, така че няма как да бъде обявен в списъка, който синдиците на КТБ огласиха преди два дни. Там освен лицата, заемащи съответните длъжности, се огласяват данни за имуществото само за техните съпрузи и ненавършили пълнолетие деца. А и двете деца на вицепрезидента са пълнолетни.

Това обяснява противоречието в изказванията на Константин Симеонов и Маргарита Попова от тази сутрин. 

Ключови думи

Коментари

АНАТЕМА!

Проклета да е! Вовеки!

Уточнение:Само в тази банка!А другите...

Младите са се запознали в Рая на политиците-Евсиновград.....

ДПСвинята

А Танчевичите са първи братовчед на зам-главния прокурор Борислав Сарафов. Пък при Маргито (както би казал батБойко) като правосъден министър и председателстващ Висшия съдебен съвет (ВСС) е най-големият скок в кариерата на Сарафов. На това му се вика свински чревца!

Парите ги имаше в първите разпечатки и мисля, че бяха двуцифрени (в милиони, разбира се).

Рзбира се, може да бъркам със Сталийските или с онова мило журналистическо семейство, но във всички случаи бяха милиони.

Развеселен

нека позная - и тя е спестявала от закуски

ozzy

нека позная - тя беше министър на Тиквата и вицепрезидент на ГЕРБ.

Марко

Иска да става президент жената, хванала е логорея, но освен да плюе по малкото по- честни хора и да хвали себе си, нощо ндруго не казва. Безполезна и корумпирана номенклатура.

лимпида

и така не се разбра кое истина, кое официално и кое не. Нито се разбра какво показва проверката на Сметната парата, Търговския регистър и всички досега известни списъци с депозити - официални и неофициални.

стефан

90 процента от парите им са в офшорки.

Кабакчиев

Преди малко по бТВ показаха изключително нагло поведението на нещото, наречено вицепрезидент. Задават й въпроси относно влоговете на дъщеря й и други нейни близки, тя се държи арогантно, не отговаря.

"Въпросът е, че вестниците не са създадени, за да разпространяват, а за да прикриват новините." -У.Еко "Нулев брой"

До интригантката Попова

Кой,ако не Попова,атакува и злепоставя всеки път Плевнелиев?Какви партньори в управлението на държавата са и как тя работи за издигане на имиджа на държавата в международен план?Освен жажда за власт с хищна сласт,нищо друго не се откроява в тази ниско интелигентна/може би заради циганския си произход/,със зле поддържан външен вид жена.

Кой е Евгени Танчев - син на бившия член на ЦК на БКП Петър Танчев

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.