Това не са пълните списъци и някои имена липсват“, заяви в студиото на бТВ адвокатът на бившия собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев Константин Симеонов.

СПИСЪЦИТЕ: ВЛОГОВЕ НА ПОЛИТИЦИ И МАГИСТРАТИ В КТБ

Симеонов даде пример с вицепрезидентката Маргарита Попова:

Роднините на вицепрезидентката Маргарита Попова ги няма в списъците. Нейните дъщеря и зет ги няма. Константинка Попова и Евгени Танчев имаха над милион и половина“.

Според него тези списъци са редактирани и умишлено са оставени предимно магистрати. На въпрос кой стои най-отгоре и може да се намесва по такъв начин, Симеонов отговори:

Делян Пеевски и хората зад него. Ние сме олигархична държава с изключително подчинена на тази олигархична държава прокуратурата“.

ЛАМПИТЕ СВЕТНАХА. ИМА ЛИ КОЙ ДА РАЗСЛЕДВА ДЕПОЗИТИТЕ В КТБ?

Преди два дни главният прокурор Сотир Цацаров поиска съдействие от Съвета на Европа заради липсата на отговор от страна на Сърбия на поредицата от искания за екстрадиция на Цветан Василев. В съобщението на прокуратурата се казва, че на 21 май 2015 година е изпратено поредно писмо, което включва и повдигането и на ново обвинение. Адвокатът обаче не знае за това.

Такова обвинение не е предявявано нито на г-н Василев, нито на неговите адвокати. Това се било случило на 21 май миналата година, но аз нямам информация за такова нещо.“

КТБ ПОД ТУРСКО РОБСТВО

Всичко около КТБ било режисирано, а държавата била прокурорска, каза Симеонов. На въпрос кой държи дамоклевия меч, той отговори:

Той (Сотир Цацаров – б.р.) и везните държи, за съжаление... Проблемът е с липсата на независимост при него, иначе той е умен и интелигентен човек“.

Цветан Василев нямал намерение да се прибира в България, защото „не може да се счита, че в България го очаква един справедлив процес“.

Константин Симеонов за последно видял банкера преди около десетина дни. Той се чувствал средно добре „от гледна точка на това, което става в България“. Живеел под наем, нямал охрана.